Jump to content

loxia

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  veluwe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alsje het looft weghaalde groeien aardappels dan nog door ?
 2. loxia

  Knoflook

  Begin jullie geoogst. Het loof was half dood. Lijkt mij het juiste moment
 3. loxia

  Knoflook

  Hallo allen, ik teel nu een jaar of drie knoflook. Dit jaar heb ik biologische knoflook . Maar elk jaar zie ik het zelfde : geen mooie gesloten bol. Als ik ze uit de grond haal staan een aantal bollen al helemaal open. Wat kan hier de oorzaak van zijn . ? gr
 4. Voor de duidelijkheid : dit is de eerste keer dat ik poters van mij zelf heb overgehouden. Ik ben van plan om elk jaar de helft nieuw te kopen en de helft van mij zelf over te houden. Dat je niet jaren achtereen door kunt gaan met je eigen poters overhouden snap ik ook wel.
 5. Hallo patrijs, Kun je uitleggen wat er eigenwijs is aan zelf poters overhouden? Veel moestuinders doen dit. Verder schrijf je oa: poters in een vorstvrije schuur bewaren. Maar wat is het verschil met bewaren in een kelder ? ( koel en donker). Waar het om gaat is : hebben deze poters nog voldoende kiemkracht straks ? Misschien iemand anders nog een mening?
 6. Vandaag mijn poters eens bekeken . Ik heb zezelf overgehouden en bewaard in eierdoosjes in de kelder. . Er zitten nu enkele kiemen op van wel 20 cm lang! Kan ik ze nog wel gebruiken dit jaar ? Heb ik iets verkeerd gedaan ?
 7. Foto is oud. Ik weet niet meer van wanneer. Hoe kom jeeigenljik op die foto ?
 8. Hallo allen, Ik heb mijn tuin in drie├źn verdeeld. 1 deel aardappelen,1 deel peulvruchten, en 1 deel bladgewassen en bloemen. Dit rouleert uiteraard elk jaar. Na jaren lang de hele tuin bemesten wil ik het nu anders doen en elk jaar nog maar eenderde deel bemesten. Ik gebruik oude koemest. Welk gedeelte kan ik het best bemesten elk jaar ? Peulvruchten lijkt mij niet. Dus de aardappelen of de bladgroenten/bloemen?
 9. Hoi allemaal, Ik heb mijn tuin weer bijna volledig omgespit. Na het spitten pak ik de tuinhark (grove) en egaliseer de bovengrond mooi gelijkmatig. Ik vindt dat netjes, de zaadbedden liggen nu al klaar . Nu krijg ik van de oudere tuinders te horen dat dit niet goed is. De grond zou hierdoor dichtslaan. Wat vinden jullie hiervan ?
 10. loxia

  Uien bewaren

  Sorry voor de late reactie. Ik heb de uien twee weken in de platte kast belegt op gaas dus vrij vande grond. Ramen naar beneden met een kier van 15 cm. Dus volop ventilatie. Hierna nog twee weken onder mijn afdak droog en in de zon. Hierna in de kelder. Ras weet ik niet, maar ze zijn platrond. Welke rassen zijn het beste om te bewaren? Het is nu allemaal een beetje zonde van mijn werk.
 11. loxia

  Uien bewaren

  Wie weet raad? Ieder jaar gaan mijn uien rotten . Ik laat ze na het rooien onder een afdak drogen in de zon. Hierna maak ik er een vlecht van als ze goed droog zijn en gaan ze in de kelder. Ook bewaar ik ze wel in zo,n nylon aardappelzak. Na verloop van tijd ruik ik het alweer en kan ik er een hoop weggooien. Wat doe ik verkeerd ?
 12. Met 20 jaar ervaring als stratenmaker zeg ik : broddelwerk ! Stenen zijn er zeker ingevleid, dus niet onder de hamer gelegd. Veel slingers in de lagen en grote naden tussen de stenen. Heb je wel voldoende afschot ?
 13. loxia

  bieten zaaien

  maak je die persblokjes zelf ?
 14. loxia

  bieten zaaien

  hallo, ik wil mijn bieten graag voor zaaien. 1 zaadje per bakje. kan dat in gewone potgrond of moet ik iets anders gebruiken ?. ik heb nogal eens te maken met slecht kiemend zaad. vandaar. gr.
 15. Kan ik mijn zaai en strekgrond opnieuw gebruiken nadat ik mijn plantjes heb verspeend? Per slot van rekening staan ze er maar korte tijd in. Ben benieuwd hoe jullie dat doen.
×
×
 • Create New...