Jump to content

Johmir

Members
 • Posts

  352
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Purmerend

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik was even kort op mijn moestuin vandaag. Toen maar besloten om twee korte regeltjes radijs te zaaien....op 5 februari notabene......geen idee of het wat gaat worden 😂
 2. Groenafval zal toch enigzins gecomposteerd moeten zijn, anders komen er geen voedingsstoffen vrij. Ingraven en er direct op zaaien lijkt mij dus geen goede optie, maar ik heb er verder geen ervaring mee.
 3. Mijn rode kool planten werden na planten steeds afgevreten, totdat ik er een fles (met uitgeknipte bodem) overheen zette. Toen de planten in de fles te groot werden heb ik de fles verwijderd. Daarna zijn de planten doorgegroeid, maar wel met achterstand. Nu heb ik er één met een klein kooltje (grootte van een tennisbal) en de anderen hebben nog geen koolvorming 😕 Zou dit nog gaan lukken dit jaar, iemand ervaring/idee hierover?
 4. Mijn knoflook ziet er na de sneeuw en vorst nog prima uit. Wel wat vergeelde buitenste bladpunten, maar dat deert niet....het gaat goed komen.
 5. Ik heb een koude bak, en toevallig vandaag heb ik verschillende zaden gezaaid (prei, bloemkool, broccoli, peulen, radijs en uien) Meestal gebruik ik mijn koude bak pas in maart, maar het weer is (en blijft) vrij warm, dus vandaar dat ik nu al ben gaan zaaien.
 6. Potten die met kokend water gespoeld zijn, inclusief deksel (schudden met deksel erop), zouden vrij van schimmel/bacterien moeten zijn. De gekookte jam ook, dus als de ingekookte jam direct in de net gespoelde potten gaat dan zou de inhoud compleet steriel moeten zijn (het beetje lucht in de pot zal na sluitel van de pot zeer snel heet worden door de jam en dus wordt deze ook steriel). Schimmels kunnen dan alleen nog binnendringen via een niet goed sluitende pot. Dus ik denk dat er toch ergens ruimte geweest is voor het binnendringen van schimmels.
 7. Ik denk dat je gelijk hebt. Ik had nog nooit van lenticellen gehoord, maar daar lijkt het wel heel veel op. Ik heb de aardappels (te) laat geoogst en ook nog gewassen, dus vollop natte omstandigheden. Wat ik lees over lenticellen zijn dat juist de omstandigheden waardoor lenticellen gevormd worden.
 8. Ik heb mijn aardappels (ras Carolus) opgeslagen in plastic kratten in een houten schuurtje. Nu viel mij vandaag op dat veel aardappels witte korreltjes op de schil hebben. De korreltjes zijn iets langwerpig, maar vrij bros, zijn makkelijk plat te drukken en ze laten ook heel makkelijk los. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? De aardappels zelf zijn verder gezond en mooi droog.
 9. Vandaag zag ik dat de knoflook toch al flink boven de grond staat (ca. 10 cm). Of het ook tot een mooie bol komt is afwachten, ben ook benieuwd!
 10. Ik heb altijd gedroogde knoflooktenen gebruikt als pootgoed. Vandaag heb ik knoflook gepoot van verse knoflook, nota bene uit de supermarkt Heeft iemand hier ervaring mee en of dat het nog uitmaakt (gedroogde versus verse variant)?
 11. Ik heb dat ook wel gehad, maar dan bij jonge plantjes. Ik heb dat altijd toegeschreven aan slakken. Ik zou wat slakkenkorrels in de buurt neerstrooien.
 12. Ik zou de bak verder opvullen met (tuin)grond. 'Moestuingrond' lijkt me echt overdreven (. Je planten gaan gerust groeien en omdat de hele bak een mix is van diverse grondsoorten gaat het vast prima met de planten. Gewoon zaaien en in acht nemen wat al gezegd is dat er voldoende ruimte aanwezig is tussen de planten.
 13. Is het niet mogelijk om met regenwater te sproeien, of met kraanwater? Wat gebeurt er als je niet/minder sproeit?
 14. Pasteuriseren is een temperatuur behandeling. Met druk heeft dat weinig te maken. Het gaat erom dat het materiaal steriel gemaakt wordt.
 15. Afgelopen weekend mijn koude bak op orde gemaakt. Ik had wat plastic trays in de bak staan en aan de onderkant hadden de nodige huisjesslakken hun winteronderkomen gemaakt. Wel makkelijk slakken vangen zo
×
×
 • Create New...