Jump to content

Marjolein

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland
 1. Dank je wel voor deze Tip, Tim! Ik kan op de gemeentewerf gratis compost ophalen, dus dat is natuurlijk wel aantrekkelijk. En bladeren vind ik buiten genoeg, nu het herfst is. Ik kan aan het werk!
 2. Oke. Ik zoek dus iets wat ik deze winter nog kan eten.
 3. Ik ben echt nog een beginneling op moestuin gebied. Ik heb dit weekend van alles uit de tuin gehaald en gezocht naar welke eetbare dingen ik nog kan zaaien, om deze winter van te eten. Ik kwam alleen op knoflook...?? Zijn er geen eetbare dingen die ik nu nog in de tuin kan zetten (groente of fruit)?
 4. Ik heb de kruiden in potten... Onbereikbaar voor konijnen! Maar in de potten die op de grond staan (en niet aan de muur hangen), vind ik zo nu en dan nog wel een slak...
 5. Dit jaar heb ik voor het eerst getuinierd. Ik heb een border aangelegd in mijn tuin en er alleen fruit en groente verbouwd. Bijna alles wat ik geteeld heb was een succes. Er is alleen een stuk probleemgrond. De aarde blijft er vaak vochtig, doordat er veel klei in de bodem zit. Sommige dingen wilden er wel groeien, zoals sla, komkommer en aardbeien. Andere dingen doen het er veel minder goed dan twee meter verderop in de tuin (zelfde lichtinval), zoals broccoli. Zijn er bepaalde groente- en fruitsoorten die het goed doen op relatief natte grond en die niet heel ver de diepte in hoeven met hun wortels? In dat geval kan ik huidige situatie laten bestaan. Ik verwacht zelf dat ik beter de grond af kan graven, maar dat is zo gemakkelijk nog niet voor mij om te doen. Zou flink omspitten helpen? Dat had ik dit voorjaar gedaan, maar blijkbaar niet diep genoeg?
 6. De korrels waren groter en heel erg taai. Ik vond het in ieder geval niet lekker.
 7. De getoonde maiskolf bleek bestoven te zijn met voedermais en was dus niet lekker. Ik heb ook een kolf geoogst van een van de later gezaaide maisplanten en die maiskorrels waren een stuk kleiner, wat je zou verwachten bij minimais (wat op het zakje zaad stond). Deze kolf smaakte wel lekker, gelukkig maar!
 8. Bedankt voor jullie antwoorden. De zaaiinstructie was inderdaad om het in blokken te zaaien. Ik had negen maisplanten gezaaid (drie bij drie), maar er waren slechts drie planten op gekomen. Later heb ik op de lege plekken opnieuw mais gezaaid en daar zijn alsnog planten omhoog gekomen. Die lopen wel achter in de groei. Blijkbaar is het niet zo'n succes als je maar drie planten hebt om elkaar te bestuiven. Weer wat geleerd . Maar ik denk dat ik volgend jaar de mais achterwege laat en me op andere groente en fruit richt. Deze planten zijn toch wel erg groot geworden...
 9. Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuin en ben dus nog erg 'groen'. Ik heb onder andere mais gezaaid. In mijn oenigheid dacht ik dat minimaiskleine planten op zou leveren, maar ze torenen boven de schutting uit. Over groei dus niks te klagen. Ik heb vanmorgen een maiskolf geoogst, omdat de pluim helemaal donkerbruin was geworden. Het resultaat is hieronder te zien. De kolf is half kaal. Heb ik te lang gewacht met oogsten of speelt er iets anders?
 10. Ik heb dit jaar voor het eerst snijbonen in mijn tuin staan (eigenlijk heb ik voor het eerste groente en fruit in de tuin ). Ik heb deze: http://www.123zaden.nl/subpagina.php?produkt_id=264. Ik wist niet hoe lang ik moest wachten met oogsten en heb ze vandaag maar geoogst. Ik vond ze alleen niet lekker! Het buitenste 'velletje' bleef hard en was niet te eten (dus die spuugde ik steeds weer uit). Kortom: absoluut geen succes en zo wil ik ze niet nog een keer eten. Hoe kan ik dit voorkomen? Moet ik ze eerder oogsten of juist later? Het lag niet aan de kooktijd, ik heb tussendoor geproefd en uiteindelijk besloten de bonen extra lang te koken, in de hoop dat het velletje zachter zou worden. Dat gebeurde helaas niet.
 11. Ik heb zojuist voor het eerst broccoli geoogst. Ik weet dat je de bladeren ook kunt eten. Kan ik ook alvast wat bladeren verwijderen of kan ik die alleen eraf halen na de tweede (laatste) oogst van de bloem?
 12. Ik zag net dat bij mijn bloemkolen een eerste bloemetje kon verwelkomen. Ik kan alleen maar dromen dat hij zal uitgroeien tot zo'n mooie bloem als die van jou!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...