Jump to content

detnol

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by detnol

 1. Einde tuinseizoen 2017
 2. dank jullie wel voor de input. Even een rare vraag maar wat is het verschil tussen minikomkommers en augurken, dwz kan ik de laatste ook telen als minikomkommer. Het betreft een pluktuin moet ik er bijzeggen dus de komkommers moeten wel op komkommers lijken, dus groen en langwerpig
 3. Heeft iemand ervaring met het telen van snack komkommers in de buitenlucht? Graag een productief, vroeg en ziekte resistent ras nou ja of gewoon eentje die het redelijk doet. Ras suggesties (en zaadleveranciers) zijn welkom!
 4. Mijn lijstje voor 2018 even geen hele zeldzame en soms (terecht ) vergeten soorten maar bewezen toppers: Ildi geel kers Sungold F1 geel kers Apresa F1 oranje kers Supersweet 100 F1 rood kers Zuckertraube rood kers Red Grape rood kers Red Cherry rood kers Garderner's Delight rood kers Choco Cherry donker kers Black Cherry donker kers Blush Geel-oranje roma Green Zebra Geel-groen midden Golden Sunrise geel midden Rose de berne roze midden Tigerella Rood-oranje midden Ace 55 VF rood midden Wil de Voogt rood midden Golden Queen geel groot Ananas Geel-oranje groot Maar ik ga wachten tot maart, ik ga wachten tot maart, ik ga wachten tot maart (dit probeer ik te blijven herhalen).
 5. detnol

  Tomaten 2017

  Heel selectief de tomaten rassen voor 2017 uitgekozen, maar ook een zakje gemengd verassingszaad van cherries gekocht. Niet heel logisch Nou dat zakje zit vol met verrassingen, alle maten (nog net geen vleestomaten) en alle kleuren. Iemand enig idee wat voor een cherry dit is? De keuze zit ws tussen: Brin De Muquet, Cinnamon Pear, Cabernet, Velvet Red, Cappucino, Peacewine Cherry and unique Indigo tomatoes as Fahrenheit Blues, Dancing With Smurf's, Blue Pitt's, Blue Bayou. Het is een indeterminate type en vrij laat want nog niks rijp en de andere soorten zijn al druk bezig.
 6. Hoe zou ik het zeggen? In April weinig las van onkruid gehad, dit is een foto van 19 april Inmiddels 15 mei En het een en ander gaat groeien, maar het was dus heel koud. Vandaag ook tomaten in de open tunnel gezet. veertien soorten en een paar verassings soorten. Nu nog een af te sluiten tunnel voor de paprika's maken want die willen ook naar buiten.
 7. Even aansluitend op de vorige fotos van slechte versus goede potgrond. De linkse bak was twee weken eerder gezaaid als de rechtse. Zakje grond vd lokale supermarkt versus van de boerderijwinkel Ze werden zelfs helemaal geel, ben toen gaan 'bemesten' , wel moeiijk want hoeveel geef je dan. Eén geplette geitenkeutel per plantje we hebben geiten
 8. Ik ben vrij dramatisch in het bijhouden van deze berichten maar spoedig is het hier op onze Farm & Camping Lazy (http://www.minicamping.eu ) zo druk dat daar écht geen tijd meer voor is. Moestuinnieren in een landklimaat is anders als in Nederland. Het is hier 's winters heel koud (steady -25grC deze winter) waardoor er weinig aan planten over te houden is. De boerenkool is hier in november al doodgevroren. Vervolgens is het eerste deel van het jaar maart en soms april ook nog fris om vervolgens een volledige omslag naar warm weer te maken in mei. Alhoewel..... flinke nachtvorst in mei hebben we ook wel eens gehad. In ieder geval hebben we vaak hele warme zomers en nog twee mooie maanden in september en oktober. Ik teel hier op circa 500m2 (incl mij twee tunnels) groente voor onze gasten, onze moestuin fungeert als pluktuin voor onze campinggasten. Dus vooral veel van herkenbare groentes Nu bezig de tuin klaar te maken. Uien worteltjes tuinbonen doperwten peultjes en knoflook zijn al in de grond.
 9. detnol

  Tomaten 2017

  De tomaten koorts is begonnen. Mijn zaadjes zijn binnen En dat met de tomaten zaden van vorig jaar (Paarse van Annemarie, Red Cherry, Ildi, Stupicke). Ben ik de enige met koorts? En zijn er al eindresultaten vd phytophtera tomaten test?
 10. Vogelvraat? Slakken? Het zit aan de onderste tomaten (dichts bij de grond) ze staan onder plastic maar de tunnel is aan twee kanten open. Ik heb zelf geen slakken of rupsen waar genomen. Wat niet zegt dat ze er helemaal niet zijn
 11. Eerste courgettes Heel veel sla Uien en wortels gaan geweldig Tuinbonen en alweer aantal bedden waar radijs en spinazie stond klaar voor de tweede ronde Spannend! Gaat het onder plastic wel lukken? Deze groeien ook als kool
 12. De stand van zaken op 27 mei.
 13. Geen nachtvorst meer maar deze gasten
 14. Twee nachten behoorlijk vorst gehad en de aankomende nacht weer kou voorspeld. Een enorme tegenvaller ná ijsheiligen. Vorstgevoelige soorten (aardappels, cucurbitacea, tomaten en paprika's) zo goed als mogelijk afgedekt. Het probleem is de pittige vorst en de grote van de tuin. Manlief gaat vandaag nieuw zaaizaad voor courgettes, pompoenen en boontjes kopen. Hopelijk is het niet nodig.
 15. Geen kolen in de tuin, want dat is niet handig in een pluktuin die vooral veel verse groente moet bieden van mei/juni t/m augustus. Maar de weinige soorten die ik teel die groeien wel als... Het was wel een hele koude week maar dat kan de meeste gewassen niet zo deren. Dit jaar ga ik mijn tomaten telen zoals hier omschreven: https://delusthof.wordpress.com/2015/07/28/tomaten-zelf-kweken-lekker-eten/ alleen dan zonder basaltmeel of lavameel. De tomaten, een open overkapping, die lekker door waait (lage luchtvochtigheid, minder kans op schimmels?), maar ik hoop wel op een hier gebruikelijke warme zomer. Hierbij pas ik het principe van de Mexicaanse mesthoop toe.
 16. Haha dat dacht ik ook. Nu hebben we de slaapkamer weer voor onszelf ik heb de tomaten gezegd "niet zeuren nu lekker buiten gaan spelen"
 17. dank je wel. ik zal mn vraag anders formuleren. Ik ben benieuwd wie er tomaten teelt met phyt. resistentie met name de rassen Mountain Magic, Mountain Merit, Defiant of Crimson Crush. deze commerciële rassen bedoel ik. niet de commerciële teelt. maar aangezien niemand zich meldt denk ik van niet,
 18. ik zoek gewoon iemand met zaad dat is mogelijk in deze rubriek?
 19. zit veel stro bij, die vertering 'kost'dan weer N. Dus dat komt allemaal goed.
 20. de rassen van dit jaar. Annabelle en Desire van vd Wal, door mijn eigen fout pootgoed erg laat ontvangen dus nu staan vooral de hier gekochte soorten er al heel mooi bij. Door vorst wel twee keer weer het blad onder de grond gezet. Ik heb de aardappels graag zo vroeg mogelijk ivm colorado kevers die hier voorkomen. Annabelle vind ik gewoon een top ras. En vd Wal daar ben ik ook al jaren zeer tevreden over. Er is een flinke laag stalmest door de grond gewerkt (behalve bij de wortel- en uienbedden). Echt maximale hoeveelheid (de potstal moest leeg). Nou ben ik zo ie zo niet vies van een beetje organische stof in de moestuin maar wel benieuwd wat de tuin van deze hoeveelheid vindt. Tot nu aan toe hoor ik geen klachten.
 21. De aardappels van 2016 net uitgeplante kruiden, en de tomatentunnel bedden teelt, grond flink verrijkt met organische stof (stalmest incl. stro)
×
×
 • Create New...