Jump to content

Jody

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Kapelle
 1. Jody

  Even geleden

  Na een heerlijke vakantie kwamen we op de tuin en gelijk een hoop te doen. Eerst maar het onkruid weg werken was wel niet supper veel maar toch een dag bezig geweest. De tomaten planten stonden ook nog steeds op de slaapkamer voor het raam die moesten ook snel naar buiten wat groeien die hard zeg in 14 dagen. Bijna alle tomaten planten in de auto gezet zakrekenmachine niet alles in 1 keer mee . De tomaten uitzoeken een deel in de kas en een deel buiten want alles in de kas zou nooit passen. De komkommers in de broeibak gezet van de 3 zijn er 2 die het doen. Vandaag ook weer heerlijk bezig geweest. Gras gemaaid onkruid weer weg gehaald wat blijft dat toch hard groeien achja niks aan te doen. Bij de fruit bomen zie je ook al appels, pruimen alleen in de peren kan ik niks ontdekken. De bessen beginnen rood te kleuren. We hebben er nog wat aardbeien bij gezet waarvan 10 doordragers hopelijk kunnen we dan frambozen aardbeien jam maken weet niet of het lekker is maar gewoon uitproberen. En tot slot waren we benieuwd hoe de aardappels er uit zagen. Mijn man gaat voorzichtig zoeken en daar kwamen toch een paar mooie tevoorschijn. Dus we hebben 3 planten der uitgehaald dus jullie kunnen wel raden wat wij eten vanavond. . De tomaten in de auto. Een deel in de tomaten kas. De rest buiten sommige vinden het niet erg fijn buiten. De aardbeien. De pruimen ben benieuwd hoe ze gaan smaken duurt nog wel even. En de aardappels zijn niet groot maar dat hoeft voor ons ook niet.
 2. Weer heerlijk bezig geweest wel een koude wind dus ben maar in de broeibak gaan zitten om het onkruid weg te halen en lekker warm dat het was . De fruitbomen gaan beetje bij beetje in bloei staan wat hebben sommige bomen mooie kleuren zeg. Hopelijk komen snel de bijen om ze te bevruchten kunnen we lekker smullen. De frambozen lijken ook wel de grond uit te schieten je kijkt als je aan komt en als je weggaat nog een keer weer nieuwe schuiten gaat snel joh. De uien hoor je ook bijna groeien wel super leuk dat het allemaal weer op komt zelfs de aardappels laten zich al weer zien. We hebben nog een stukje gefreesd en compost over heen gelegd daar wil ik asperges, witlof en spruiten neer zetten. Dus duurt nog wel even voordat we daar veder gaan. Van onze buurman heb ik spitskool gekregen daar ga ik morgen is een mooi plekje voor zoeken. De uien ze doen het allemaal. De aardappels willen ook van de zon genieten. De nectarine wat een mooie kleur zeg geniet er steeds van als ik op de tuin ben. De pruimen vorig jaar bijna geen leven in en nu we staan versteld gewoon. De bessen gaan ook lekker. Na een tevreden dag zo lekker bbq en genieten van de avond.
 3. Hallo Ik heb wel interesse maar vanaf wanneer zouden de planten uit de grond kunnen? Groeten
 4. Jody

  Tomaten verpot

  We hebben heerlijk op de tuin gewerkt. We hebben de doperwtjes gezaaid. Het advies wat we kregen is er een net over spannen dus hebben we dat maar gedaan. Het net gaat gelijk over de aardbeien heen dus met het plukken hoef ik niet moeilijk tedoen. De tomaten planten hebben we ook verpot staan nu 75 tomaten planten 3 komkommers 4 pepers en 10 paprika's in de logeerkamer kan alleen niemand komen logeren jammer hoor . Alle potten op een rij.
 5. Jody

  Na de storm

  Het heeft bij ons heerlijk gewaaid langs de weg zag ik allemaal tunnels staan die kapot gewaaid waren die van ons heeft het gelukkig overleefd. De ramen van de broeibak zijn ook allemaal nog heel alleen niet veel kunnen doen gister nog even de tuinbonen sla en bloemkool buiten gezet en nu van een heerlijk Pasen genieten.
 6. Jody

  Lekker bezig geweest

  Ik zal is gaan zoeken naar de witte aardbei ben wel benieuwd bedankt
 7. Jody

  Lekker bezig geweest

  Heerlijk een weekje vrij geweest en lekker in de tuin bezig geweest. We hebben de paden tussen fruitbomen in gezaaid met gras. De aardappels zijn gepoot en op de tuin zijden ze wat vroeg en de volgende de mijne zitten er al een week in best grappig eigenlijk . De aardbeien plantjes heb ik er ook in gezet heb nog ruimte over dus zullen er nog wel een paar bij komen. Weet alleen nog niet welk ras een beetje apart ras lijkt me wel leuk dus dat word nog even zoeken. De worteltjes zijn ook gezaaid lekker tussen de uien en de aardappels dus een hele mooie rij met bedden. Heb op een klein stukje de prei gezaaid kan het lekker groeien en later verplanten. Dus weer lekker bezig geweest probeer van de week de tuinbonen buiten te gaan planten. Het word weer echt een tuin zo. De aardappels we hebben lady Christel,corrida en pink fir apple. De aardbeien zijn korona en elsanta
 8. Zit er netjes uit hoor veel werk aan gehad
 9. Jody

  Hoop gedaan

  Van het weekend lekker gewerkt was toch koud dus zo erg was het niet. Vandaag weer heerlijk op de tuin geweest lekker gefreesd knapt gelijk goed op. We hebben worteldoek neer gelegd voor de aardbeien die gaan we van het weekend planten. Vandaag hebben we uien gepoot en knoflook gezet. Sla, radijs en kroten in de broeibak gezaaid.En natuurlijk heerlijk van het weer genoten. Mijn man is verder gegaan met het straten voor het hout hok gelijk gaas en palen neer gezet zodat de hond ook een los loop gebied heeft het is net houdini dus moet goed gebeuren anders hebben we nog geen groenten . De groten en radijzen in de broeibak nog weinig van tezien maar komt goed. De sla planten nog een paar weken en heerlijk weer sla uit eigen tuin Wortel doek voor de aardbeien. De uitjes en knoflook op het bed morgen zomer wortels zaaien.
 10. Wij komen ook we kunnen alleen niks ruilen want we zijn dan vlak bij op vakantie. Wij nemen cola mee. En bastert suiker en azijn. Tot 2 mei allemaal
 11. Jody

  Lekker weer

  De peren soorten zijn. Charheux, doyenne du comice, griese wildeman, conferance. De appel soorten zij. Elstar, bielaar, Hollandse glore, schone Boskoop, rode Boskoop, red devil.
 12. Jody

  Lekker weer

  We hebben het best druk gehad van de week. Afgelopen weekend veel hout weg gekloofd de voorraad voor de komende twee winters is weer aan gelegd. De fruitbomen heb ik ook geleid met bind touw. Volgens de buurmannen heb ik het goed gedaan dus zal wel goed komen . Tussen de fruitbomen alvast gefreesd kan het lekker drogen en een pad neer gelegd. In de broeibak ook de grond los gemaakt kan morgen de sla er in . De fruitbomen hopelijk kijken de vogels goed uit met al de touwtje beetje slecht tezien op de foto helaas. De grond die we nog over hebben met het padje er in.
 13. Jody

  Broeibak

  Van de week nog even bezig geweest met de broeibak en hij is klaar kan mooi de grond drogen. Kunnen we het netjes maken en lekker sla in gaan zetten.
 14. Jody

  Broeibak

  Van de week nog even bezig geweest met de broeibak en hij is klaar kan mooi de grond drogen. Kunnen we het netjes maken en lekker sla in gaan zetten.
 15. Jody

  De appel en peren bomen

  De bomen staan allemaal anderhalve meter van elkaar en de rijen staan 2 meter van elkaar dus ruimte genoeg denk ik. De afstanden hebben we in de boomgaarden op gemeten. Wat bedoel je met verzet ?
×
×
 • Create New...