Jump to content

Stoyanov

Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn
 • OCCUPATION
  Grafisch Technicus.
 1. Net als bij mijn tomatenplantjes beginnen de kiembladeren te verkleuren. Ze worden een soort blauwachtig en sommigen laten los. De plantjes staan in de propagator onder 16 uur licht per dag, bij kamertemperatuur. De 1 gaat wat harder dan de ander en de meesten hebben nu (incl kiemblaadjes) 6 bladeren. Verder ziet het er normaal uit, alleen zijn de bladeren wat licht van kleur. Ik kan me niet herinneren dat ik dit vorige keer ook had. Moet ik me zorgen maken?
 2. Hallo allemaal! Long time; no see. Ik heb een vreemd probleem met mijn tomatenzaailingen. De zaadjes heb ik gekiemd in de propagator. Voor het eerst. Voorheen kreeg ik plantjes van anderen. Na het kiemen heb ik de kiemplantjes overgepot in een P7 (goed diep) en ik heb ze 16 uur per dag licht gegeven. Ze gingen erg hard en dus heb ik ze eruit gehaald en in het raamkozijn gezet. Nu, na twee weken, zijn de plantjes plusminus 10cm hoog. De kiembladeren zijn verfrommeld en laten los, waardoor de plantjes een gerekte indruk maken. Is dit normaal? Ter verduidelijking: Ik had nog zaailingen over die ik in een potje heb gezet, direct in het raamkozijn. Deze groeien half zo snel en lijken er goed uit te zien. Heb ik iets verkeerd gedaan, of over het hoofd gezien?
 3. Het zijn 2 magnetronbakjes, dus ik schat zo'n 60 preitjes. Dat komt wel op. Ik heb het dit jaar voor het eerst gezaaid. Moet ik nog iets van voeding geven? Het staat namelijk al even in dezelfde aarde.
 4. Ik heb prei gezaaid. 3 Ben echter sceptisch over de goede afloop....
 5. Zometeen gaan de tuinbonenplantjes de grond in, net als de erwtenplantjes en blauwschokkers.
 6. Houden we er rekening mee dat we einde van de week nachtvorst krijgen, lieve mensen... Misschien verstandig om vanaf woensdagavond bepaalde dingen die staan af te harden toch beter 's nachts even in de kas te zetten?
 7. Valt wel mee. Gewoon het hele jaar er heel kort opzitten. Ik kreeg ook een wildernis en heb het na twee jaar tuinen onder controle.
 8. De 200 leds groeilamp is binnen. Capaciteit voor ongeveer 1 groeibakje van de action. Mijn tomatenplanten reageren er goed op.
 9. Uien en wortelen (2 soorten) om en om gezaaid, Stukje gefreesd met mijn nieuwe Briggs and Stratton frees. Spinazie en radijs gezaaid in de koude bak. 25 plantjes gehaald in Boskoop. Diversen sla en andijvie en Paksoy. Deze onder glas gepoot in de koude bak. Paksoy in de kas. Vandaag rode uitjes de grond in, wederom in combinatie met wortelen (3de soort)
 10. Pepers staan al ruim 3 dagen boven de aarde, terwijl de Yolo Wonder nu pas uit alle macht de aarde omhoog aan het drukken is. Ik heb de andere peperplanten al een tijdje in de kas staan. Op aanraden heb ik ze gewoon tot aan de kiembladeren in de grond gezet tijdens het verpotten en dat lijkt prima te gaan. Tot nu toe slechts 1 'sterfgeval'. De groei is echter wel drastisch afgenomen, maar ik maak me vooralsnog geen zorgen. Beetje organische mest erbij gegooid. Eens kijken wat dat doet. De preiplantjes liften gratis mee in de propagator. Er komen al aardig wat kopjes boven de grond uitpiepen. Ik ben een blijde vogel.
 11. Er kwamen daags na het wegtrekken van de lange slungels nog wat kopjes boven de grond uitsteken. Ik heb de bakjes dus toch maar even onder een groeilamp gezet. Zonder verwarming uiteraard. Ik heb het idee dat deze nog wel te redden zijn. Hoe krijg ik die vermaledijde foto's goed geroteerd
 12. Afgelopen zondag plastic bakjes gevuld met stekgrond. Goed vochtig gemaakt. Zaadjes erop gelegd en afgedekt met laagje grond. In de propagator geplaatst met een temperatuur van 25 graden. Ik heb de lampen niet aangezet, aangezien er toch niets boven de grond staat. Kijk ik zojuist.... allemaal sprietjes van 5 cm lang met ielige blaadjes. Doorgeschoten dus. Uit boosheid heb ik ze uit de grond getrokken en alles weggegooid. Geen foto dus helaas. Wat heb ik verkeerd gedaan? De paar die er nog in staan van 2 andere soorten, die staan net boven de aarde. Die ben ik vanaf nu maar aan het belichten voor 15 uur per dag. Misschien doen die het wel. Ik kweek dit jaar voor het eerst zelf tomatenplantjes; dus alle tips zijn welkom.
 13. Ben maar eens begonnen met het zaaien van: Pompoen, Watermeloen, Japanse Komkommers, Kambija (Bulgaarse groenten), Groene en witte Courgettes en Groene Ronde Courgettes, Bietjes (2 trays) (kwam precies uit 1 zakje zaad dat ik in Bulgarije had gekocht), Bloemkoolplantjes. Tevens de gezaaide Koolrabi's uitgedund. Morgen de augurken alvast voorzaaien.
 14. De stekken waarvan ik dacht dat ze waren doorgeschoten en welke ik op advies iets dieper heb verpoot in grotere potten, die doen het allemaal perfect. Maar de groei gaat nog maar half zo hard in de kas. Geen klagen; dat niet.
×
×
 • Create New...