Jump to content

Twoink

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Twoink's Achievements

 1. Hier even een status update. Ik heb net een ui verwijderd, zou het eventueel mogelijk zijn om deze nu nog te verspenen?
 2. Ja klopt inderdaad. Nee ik heb 1 pootuitje er in gezet op 15cm afstand van elkaar. @Patrijs Ja klopt vorig jaar pootuien geplant en daar kreeg ik bollen met nog meer pootuien van. Deze heb ik gedroogd en dit jaar weer in de grond gezet. Goed idee van de lente ui. Verwachten jullie dat de bol niet meer zal groeien?
 3. Ik heb als bemesting alleen compost toegevoegd. Het zijn die grote gele uien met een Duitse naam
 4. Hoi allemaal, Vorig jaar had ik een probleem met m'n uien en wil dat dit jaar voorkomen. Vorig jaar had ik geen grote bollen maar veel kleine pootuien gekregen. Van het voorjaar heb ik de pootuien geplant en heb nu erg veel loof en weinig bol. Is dit normaal voor de tijd van het jaar of kan dit een tekort zijn aan Kalium?
 5. Hier ook weer de krulziekte. De boom staat nu geloof ik 4 jaar en alleen het eerste jaar hebben we 10 vruchten gehad. Wanneer kan ik de boom terugsnoeien en hoe kan ik dit het beste doen? Momenteel is hij nog nooit gesnoeid.
 6. Ja hij stond binnen. Maar vanaf hij heeft van 8:30 tot 18:00 gewoon genoeg licht gehad naar mijn idee. Kan het zijn dat ze te warm zijn geworden? Dit testje staat daar ook buiten, vind het gewoon leuk om te doen 😁
 7. Zojuist heb ik mijn sla zaailingen allemaal weggegooid ze waren lang/dun en veel te licht van kleur. Jammer helaas maar het bracht me wel op een idee.πŸ˜€ Ik wil graag een testje uitvoeren met verschillende soorten zaaibodems waar ik mijn sla in zet. Wat zet ik er in? In het rode vak zet ik de kropsla. In het blauwe vak zet ik de ijsbergsla. Welke verschillende bodems gebruik ik? Links: Zaai en stekgrond (weet niet of ik de winkel mag vernoemen) Midden: Moestuinmix Rechts: Voorzaai vermiculiet Waar kan ik de bak het beste neerzetten met de meest optimale omstandigheden?
 8. Hoe diep heb je de zaden in de grond gestopt? Hoeveel zaden heb je in een potje? Ik neem aan dat deze ook 9cm is? Waarom in de schaduw en niet deels in de zon?
 9. Wouw bedankt voor de snelle en uitgebreide reacties! Ik ga er mee aan de slagπŸ‘
 10. Hallo allemaal, Momenteel is mijn nieuwe moestuin nog in de maak aangezien we verhuisd zijn. Maar het voorzaaien is begonnen. Nu heb ik zaden van de Erwt Kevedon Wonder en de vraag is, kan ik deze binnen voorzaaien? En moet ik deze warm wegzetten voor het kiemen?
 11. Dank jullie wel! Volgens mij zijn dit inderdaad de zaden van een rode ui!
 12. Goedendag allemaal. Weet iemand wat voor zaden dit zijn? Ik heb het vorig jaar van een groente afgeknipt die was doorgeschoten, en in de kast gelegd. Echter weet ik niet meer waarvan ze zijn Groeten Nick
 13. Hallo allemaal, Ik denkt dat mijn eerste broccoli klaar is om geoogst te worden, maar waar moet ik deze afsnijden? Alvast bedankt Groeten Nick
 14. Beste mede moestuiners, Zojuist heb ik een vreemd groepje insecten op mijn ijsberg sla gevonden, weten jullie wat dit is en wat ik hier aan moet doen? Groeten
×
×
 • Create New...