Jump to content

Roland

Members
 • Posts

  705
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roland

 1. Zetten die nieuwe vrouwelijke bloemen ook vrucht wanneer een paar oudere bevruchte bloemen aan de plant hangen? en welk ras heb je?
 2. Welk ras is dit met die extreem lange trossen?
 3. Als er eenmaal 1 of meer bevruchte meloenen eraan zitten dan stoot de plant alle nieuwe meloenen af. Dus toppen heeft geen nut om meer vruchten te krijgen als je er al 1 aan hebt zitten. Wat je wel kunt doen is de enkele bevruchte meloen verwijderen totdat je 3 tot 6 vrouwelijke bloemen binnen 1 a 2 dagen kunt bevruchten.
 4. @Frans Hoeveel F2 planten van Sunchocola heb je staan? En welke segregatie zie je?
 5. Narcissen zouden de woelmuizen weg houden. En ze bloeien prachtig in het voorjaar.
 6. Als je kortlot rassen hebt kun je 30cm aanhouden. Langlot 40 cm.
 7. Ik heb ook eind maart en begin april gezaaid. Mijn buitentomaten zijn al met de 3e bloemtros bezig.
 8. Mijn kas Sonjas heb ik op 2 bladen getopt. (buiten Sonjas ook) en de kas Sonjas hebben nu de eerste vrouwelijke bloemen op de nieuwe stam die dus uit een oksel is gegroeid. Het zijn bijna allemaal vrouwelijke bloemen. Ik heb volgens mij ook wat later gezaaid dan jullie. Ik weet niet meer waar maar had op Youtube gezien dat je een komkommer moet toppen en een zijscheut als stam moet leiden om meer vrouwelijke bloemen te krijgen. Dit zou ook zo zijn met meloenen: https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/meloenen-telen-snoei-bij-staande-teelt/
 9. Alleen appels zijn er met echte zuilgroei. Alle andere soorten zijn vaak langzaam groeiende onderstammen die je in zuilvorm moet leiden en snoeien. Aan mijn zuilappels heb ik jaarlijks wat appeltjes hangen. stuk of 10 denk ik. vind dat een mooi aantal voor de boompjes. Let op dat je een ziekte resistent ras uitkiest. ik heb goede ervaring met: Sonate Red River Peke Jarle Jarle is de lekkerste. Let op dat je de zuilappel aanschaft met ook een zwakke onderstam omdat hij anders echt wel 4 meter hoog wordt.
 10. Ik zag 2 vrouwelijke bloemknoppen verschijnen op een Sonja in de kas. Echter zie ik ook op meerdere bladeren een witte plek. Echte meeldauw. De andere planten in de kast, Meloenen, tomaten en paprika zijn nog niet aangetast. Hoe gaan jullie met een meeldauwaantasting om?
 11. kunnen die geënte paddenstoel stammen ook in de zon bewaard worden?
 12. Op diverse websites staat Sonja als F1. zou dat een ander ras zijn? Is onze Sonja wel Parthenocarp?
 13. Dus een druppelsysteem met een watervoorraad van 10L/m2 is dus meer dan genoeg watervoorraad? Voor een kas van 12m2 heb je dan een watervoorraad nodig van 120L welke je 1 maal in de week vult en dan binnen een dag of halve dag laat leeg druppelen.
 14. Hoeveel L water geven jullie een tomatenplant bij een warme week? En hoeveel een komkommer en Meloen?
 15. Bij mij is de Dwarf Sweet Sue gisteren ontkiemd, had de zaden niet eerder. En ik heb deze week nog BrandyBoy F9 en F11 gezaaid. Zaden had ik dinsdag ontvangen en direct gezaaid. Hoop dat er iets van ontkiemd want de zaden zijn van 2014. Als ze ontkiemen hou ik ze denk ik in een grote pot zodat wanneer de vruchten niet tijdig rijp zijn voor zaadwinning dat ik ze dan binnen in de woonkamer kan zetten.
 16. @Goldfish R 2021-017 is een kruising tussen een gele cherry x rode cocktail tomaat. Beide ouders zijn stamtomaten met resistentie dus ik verwacht: Goede opbrengst van formaat cherry Kleur rood Stevige groei Stamtomaat donker groen blad Zeer goede resistentie tegen Phytophthora Hou ons op de hoogte in dit topic:
 17. @speets Als je een ras voor de eerste keer kweekt weet je nog niet hoe de groeikracht is. En omdat stamtomaten normaal gediefd worden heb ik dat ook gedaan. Echter aan het einde van 2021 ( ja dat natte jaar met phytophthora) waren ze buiten zonder afdak 2,5 meter lang. Met deze ervaring zou ik nu dus nog steeds dieven maar dan 2 a 3 stammen per plant van Resibella en Rondobella laten staan. Hetzelfde voor Sunviva.
 18. Phantasia F1 is gekruist met Resi om de zeer groeikrachtige en resistente rassen Resibella en Rondobella te verkrijgen.
 19. De opkomst is erg goed, 5/5 opgekomen.
 20. Ik heb rondobella en resibella gedieft. let op ze zijn erg groeikrachtig. dus misschien beter om buiten meerstammig op te kweken.
 21. Roland

  Vocht in de kas

  Vocht op tomaten is een doodzonde.
 22. Platte Nectarine?
×
×
 • Create New...