Jump to content

Roland

Members
 • Posts

  769
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roland

 1. Kunnen onrijp geoogste meloenen nog narijpen en wat doet dit met de smaak?
 2. @Stan W Hoeveel planten kun je buiten zetten?
 3. @Yuras Ik had ook een goede resistentie verwacht bij jouw planten. Als het goed is waren het allemaal cherrytomaten. Ze hebben allemaal dezelfde vader. 2022-008 was misschien wel de grootste? Heb je naast verschillen in smaak nog andere verschillen geconstateerd?
 4. Heeft iemand ervaring met deze Ananaskers: Physalis coztomatl
 5. La Paix vind ik een erg lekkere appel. Die is erg zoet zonder zuur.
 6. Als je nu winteruien poot. wanneer kun je die dan oogsten? en zijn er nog vroege rassen?
 7. De pootuien hebben waarschijnlijk last van de eerste vlucht in mei en kunnen geoogst worden voordat de 2e vlucht van de uienvlieg start. De zaaiuien hebben waarschijnlijk last van de 1e, 2e en misschien derde vlucht.
 8. Ja Stan, het lijkt erop dat het een fabel is met die wortel en uienvlieg.
 9. Welke onderstam heeft die patio kersenboom?
 10. Klopt, wij hebben de bovenste laag zandgrond.
 11. Interessant, hier hebben we best wat last van de uienvlieg. ook met combinatieteelt wortels en pastinaak. Dat zouden voor ons dus de pootuien beter zijn.
 12. Dat zijn mooie knollen, hoeveel kg?
 13. Zijn er verschillen tussen zaai en poot uien (van hetzelfde ras) met: Aantasting uienvlieg Oogstperiode Smaak Bewaren Doorschieten Of heb je nog andere verschillen geconstateerd?
 14. 027 is een kruising uit een ouder met ph1 en de andere ouder ph2. Beide resistentie genen blijken doorbroken. Echter ph2 in combinatie met ph3 werkt nog wel goed. De combinatie ph1 met ph2 blijkt dus geen versterking te geven. De planten hier met heterozygoot ph2 en ph3 of homozygoot ph3 geven hier goede resistentie.
 15. Wat zijn de voor of nadelen dat de knoflook nu al zo hard gaat?
 16. Wat zijn de verschillen tussen de Nantes rassen 1, 2, 3 en 5?
 17. Daroyal Heerlijk, zoet met een klein zuurtje waardoor hij erg smaakvol is, goede opbrengst. Korona Lekker zoet, grote vruchten en goede opbrengst Lambada Heel zoet, minder opbrengst
 18. Roland

  Pawpaw

  Ik heb nu ervaring met Sunflower en Prima 1216. Beide hebben een erg vieze bittere nasmaak. Dit ook bij de zeer rijpe vruchten.
 19. Volgend jaar zal wel een oog uitlopen als de stekken nu goed wortelen.
 20. Welke rassen knoflook zijn het vroegste oogstbaar? Liefts al in juni zodat ik 2 gewassen in een jaar kan telen.
 21. Gefeliciteerd aan beide winnaars
 22. Vandaag Lucky Tiger geproefd op een proeverij en dit is mijn favoriet van de dag. Heerlijk zoet met een brix van 11 en de smaak blijft ook goed hangen. Ik heb direct zaden uit het ovale tomaatje gehaald 😀
 23. @acpronk bij mij kiemen ze ook na 5 dagen bij het fermenteren. Dus meestal leg ik ze al te drogen na 4 dagen. ik denk dat het komt doordat de zaden bij meer water eerder kiemen en de zaden welke alleen in de pulp zitten er langer over doen om te kiemen. Maar zeker weten doe ik dit niet.
×
×
 • Create New...