Jump to content

Tikketim

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Testelt
 1. IN het voorjaar , als de nieuwe scheuten er door komen , alle ongewenste scheuten uittrekken. Ze ergens beperken door tegels etc gaat niet helpen. Frambozen durven 5-6 meter verder alsnog boven de grond komen..
 2. Vanaf begin maart kan je ze zaaien. De kleine plantjes zijn veel minder vorst gevoelig dan de volgroeide exemplaren
 3. Tikketim

  Boerentenen

  Bedankt , ik ga dit jaar ook eens die pronkbonen proberen.
 4. Tikketim

  Boerentenen

  Is er een bonen ras dat extra geschikt is voor boerentenen ? De witte bonen zelf dus ? Dit jaar had ik wat extra snijbonen gepoot en die laten drogen aan de plant voor de zaden maar ik vond de opbrengst per boon nogal mager.
 5. Ik zou toch voorzien dat de kippen ten alle tijden zelf naar buiten kunnen indien ze dit wensen. Van de moment dat er een beetje zon op een serre schijnt , gaat de temperatuur pijlsnel naar boven , ook in de winter.
 6. Ik heb de kippen maandag terug verplaatst en uiteindelijk valt het met de netten nog goed mee. Ik steek wat bamboestokken in de grond en span het net daar over. Door de spanning zakt het net niet tot op de grond. Ik heb sinds gisteren ook een haan er bij gezet. De combi haan en netten zou toch al veel moeten helpen denk ik zo.
 7. Bedankt voor de reacties Jorieke. Ik bedacht net het volgende : Misschien is het al voldoende om een lang touw kriskras over de ren te spannen. Een enkel touw is in ieder geval gemakkelijker te verplaatsen dan verschillende netten.
 8. Wel, ze hebben hun nachthok , om in te schuilen. Dat is ongeveer een meter breed en 3 meter lang. 1 vierkante meter is afgezet als echt nachthok met planken , de overige 2 vierkante meters zijn bovenaan en aan de zijkanten afgezet met kippengaas. , er ligt ook een zeil bovenop om hun voederbak droog te houden en ze een plek te geven te schuilen voor regen. Begroeing hebben ze op dit moment niet. Ze zitten op een stuk veld waar ik volgend jaar een moestuin wil aanleggen. In de toekomst is het wel de bedoeling dat ze verhuizen naar een bebost stukje. Daar staan momenteel een groot aantal bomen en lage begroeing om onder te schuilen. Ik weet dat dit de ideale plek is om ze te zetten maar ik had ze toch graag nu nog op die open ruimte laten zitten omdat de kippen perfect zijn om tijdens de winter de grond voor te bereiden.
 9. Deze week heb ik 2 van mijn 4 leghennen verloren. Ik vermoed door een roofvogel. Het is zeker geen vos of een marter , de ren is afgezet met een elektrisch net en de wondes aan de kippen komen ook niet overeen met de te verwachten wondes van bijvoorbeeld een vos. De aanvallen zijn ook overdag. Ik vermoed dat het om een roofvogel gaat. Ik woon vlakbij een natuurgebied en als ik de waarnemingen bekijk van de laatste dagen kom ik torenvalk , boomvalk , buizerd ,havik , sperwer , slechtvalk etc tegen. Om de overige 2 hennen (en toekomstige hennen die er nog gaan bij komen) te beschermen heb ik tijdelijk een constructie gemaakt met bonenstaken en daarover een net. Maar dit is niet praktisch in de toekomst om de hennen regelmatig te verplaatsen , wat wel mijn bedoeling is. Heeft er iemand hier ervaring met dit probleem en hoe op te lossen ? Ik dacht er aan om al zeker een haan er bij te zetten, ik lees dat die de lucht in het oog houd en meer op gevaar let dan een kip ? Is het misschien een oplossing om er ook een kalkoen bij te zetten ? Zou die kippen verdedigen als die in dezelfde ren zitten ?
 10. Wel lastig vind ik. Je kan ook moeilijk reclameren. Wie houd er zijn bonnetjes bij va^n een pakje zaden van 2 euro ? En dan nog bewijzen dat die planten uit dat zaad gekomen zijn
 11. Ik weet niet hoe het specifiek met zaden is maar ik weet wel dat gecertificeerde bio producten over de hele lijn worden gecontroleerd. Van productie , opslag en logistiek. Over de hele lijn zijn er controles.
 12. Tikketim

  Tomaten 2017

  Een tomaat hoef je toch niet zo af te schermen ? Die gaat in 99 procent van de gevallen zichzelf bevruchten.
 13. Tikketim

  Tomaten 2017

  Geduld heb ik wel. Maar volgens mij is het toch iets anders. Ik heb 13 verschillende soorten staan , kunnen toch niet allemaal latere rassen zijn
 14. Bij velen staat de kas nu vol tomaten en paprikas etc. Maar je kan altijd eens proberen courgettes of sla te zaaien, misschien nog worteltjes ? Als het binnenkort wat koeler gaat worden kan je ook spinazie en dergelijke zaaien. Die gaat nu als een speer doorschieten in een serre.
 15. Tikketim

  Tomaten 2017

  Mijn tomaten lijken moeite te hebben met het rijpen. Ik heb honderden tomaten hangen maar nu pas beginnen de snoeptomaatjes voorzichtig te rijpen. Wat doet een tomaat rijpen ? Is dat zonlicht of de warmte ? Ik vrees dat iets te weinig zonlicht de boosdoener is. De serre staat naast een bos aan de oostkant dus pas vanaf 10-11 uur schijnt de zon op de serre.
×
×
 • Create New...