Jump to content

SamanthaP

Members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi! zou ik me nog kunnen aanmelden voor de doos? Na een rustig tuinjaar (geboorte van onze dochter) ben ik weer helemaal back in business. Dus ook weer tijd om nieuwe dingen te gaan zaaien. Heb ook nog een mooie oogst liggen van afgelopen seizoen 😊 groet!
 2. Dat doorspoelen is ook een goed idee! Door drukte deze week geen tijd meer gehad, morgen ga ik weer verder in de kas. Dank voor alle tips!
 3. Ah dat snap ik dan weer wel. Hier gelukkig geen heermoes. Maar ik zie totaal geen bodemleven in het zand (wat inmiddels meer op stof lijkt) dus ik heb de indruk dat t worteldoek ermee te maken kan hebben. Zie jij dat ook in jouw kas, RobO?
 4. Nee geen idee. Maar ik begin morgen met alles eruit snijden. Ik zie er de voordelen niet zo van in
 5. Omdat de zandgrond in mijn kas behoorlijk uitgeput raakt, ben ik bezig deze af te graven om te vervangen voor nieuwe tuinaarde. Nu kom ik ongeveer 30 cm diep een laag antiworteldoek tegen. Dit verklaart misschien ook waarom er nauwelijks beestjes in de grond zitten. Wat is wijsheid, het doek laten zitten (minder bodemleven misschien, maar ook minder onkruid?) of toch verwijderen.
 6. Ik heb mijn bestelling (en die van familie en vrienden 😅) via het bijenforum doorgegeven. Als iemand in de regio Breda/Oosterhout mee wil bestellen, laat maar weten. Dat scheelt je in de verzendkosten.
 7. Ik kocht mijn lavendelplanten bij kwekerij Bastin, Hulsberg (Limburg). Onder andere de Hidcote. Kwaliteit was vele malen beter dan alles wat ik eerder kocht bij de reguliere tuincentra.
 8. Ik heb m opgezocht op internet en dit lijkt m inderdaad te zijn. Toch maar verwijderd, hoewel ik m er best leuk vind uitzien. Wel apart, groeit hier in een droog en schaduwrijk stukje tuin, op droge zandgrond.
 9. Is dat ook niet een beetje afhankelijk van waar je woont? Wij wonen in de stad en hebben een volledig ommuurde tuin. Onze drie kriel kippen hebben een buitenren van schapenhekken die aan de bovenkant gewoon open is. En een binnenhok met legnesten waar ze zelf in en uit kunnen lopen naar buiten toe. Hier de afgelopen vijf jaar gelukkig geen roofdieren gezien die het op de kippen gemunt hadden. Alleen onze katten, maar die blijven altijd wijselijk op een afstandje 😅 maar ik kan me voorstellen dat op een volkstuin meer bescherming nodig kan zijn. Ook omdat je daar waarschijnlijk niet de hele dag bent.
 10. Oei! Dat soort planten heb ik al meer dan me lief is op de tuin, dus ik zal deze er maar uithalen dan!
 11. Iemand een idee wat hier voor leuks tussen de berg compost groeit? Ziet er zo vrolijk uit, al die frisse bloemetjes!
 12. Dank voor de reacties! Jammer dat wij in de regio niet dit soort initiatieven kennen. Het lijken me mooie, solide bakken om te gebruiken 👍
 13. Hoi MartinH, had je nog een antwoord gehad op je bovenstaande vraag? Lijkt mij een ideaal systeem. Wij zitten vlak aan de Belgische grens, dus een paar van die elementen ophalen is zo gepiept. Ik hoor het graag!
 14. Eruit krijgen zal het probleem niet zijn hoor. Inderdaad een risico in dit seizoen. Maar liever waag ik de gok en maak ik er iemand blij mee dan dat ze linea recta naar t stort gaan.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...