Jump to content

julia

Members
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Overijssel
 1. De voortuin begint mooi groen te worden. We hebben het regenwater afgekoppeld en dit loopt nu in de grindbak in. Tegen de weg hebben we beukhaag geplant met pluimhortensia’s. Veel van de maagdenpalm hebben we kunnen overhouden. De strook bij het huis is een combi van kruiden, groenten en bloementuin. De courgetteplanten zijn vandaag de grond in gegaan. Ook staat er sla, palmkool en 2 blauwebessenstruikjes. Ook hebben we verschillende kruiden geplant zoals rozemarijn, tijm, wilde Marjolein en salie. In de zijtuin zijn de gezaaide bloemenmengsels goed opgekomen. Ook hier staan verschillende kruiden en groenten door elkaar. De lavas heeft het toch overleefd nadat hij 2 weken terug al zijn blad liet vallen. De snijbonen zijn ook goed opgekomen en de boomspinazie begint ook iets te groeien. In de achtertuin hebben de slakken flink gesnoept van de sla en sugarsnaps. De Egyptische ui begint alle kanten op te groeien en de jonge stek eeuwig moes maakt ook nieuw blad aan. De frambozen lijken het dit jaar beter te doen In de bak tegen het huis groeien de raapsteeltjes flink. Vanmiddag heb ik hierin nog 2 tomatenplanten gepoot.
 2. Palmkolen verplant, stekken wilde Marjolein geplant, pluksla voorgezaaid en 1 tomatenplant buiten geplant.
 3. julia

  Nouja zeg Vreeken

  Hier altijd binnen 6 weken de bestelling binnen. Vorige week kwam de Eeuwigmoes stek zelfs al binnen 4 weken binnen. Nu hopen dat hij aanslaat!
 4. Volgens mij zien ze er prima uit. Zou iedere zaaiing wel snel een eigen grote pot geven. Ze groeien namelijk erg hard
 5. De zaaiingen van de palmkool verhuist naar een grotere pot. Na heel lang wachten bleek de boomspinazie toch allemaal op te zijn gekomen.
 6. Pasta met Egyptische ui en oerprei. Ook wat rozemarijn, wilde Marjolein en thijm uit de tuin toegevoegd.
 7. julia

  Groener

  De moestuinbakken beginnen steeds groener te kleuren! De rode, zwarte en blauwe bes doen het ook goed. De perenboom die we vorig jaar gekocht hadden bloeit flink De eerste radijsje kunnen geoogst worden al “snoept” er wel iemand mee Rabarber groeit gestaag
 8. Ja, die stond er vorig jaar ook Dank je wel!
 9. Wie weet wat dit voor plantje is? Het staat echt overal in de tuin.
 10. Bij Tuinland waren de kruidenplanten in de aanbieding. Ik heb lavas, laurier, bergbonenkruid, rozemarijn, oregano en thijmplanten gekocht. De laurier is net als de andere planten de volle grond in gegaan. Zit nu te twijfelen of dit niet wat te vroeg was.... Vanmiddag de gele courgette voorgezaaid en bernagie in de tuin.
 11. Afgelopen weekend heb ik de laatste moestuinbakken ingezaaid. De oerprei en Egyptische ui staan er nog steeds groen bij. De radijsjes en de wortels komen al mooi op. Ook de Sugar Snaps groeien prima. Ik hen netten over de bakken gelegd vanwege de vele buurtkatten. Als het straks groener is kunnen de netten er weer af. De perenbomen zitten vol knoppen. Hopelijk dit jaar de eerste peren! Nadat alle vakken volgezaaid waren kwam ik er achter dat ik vergeten was een plek te reserveren voor de stoksnijbonen! Een oplossing was al snel gevonden. De zijtuin wat vol met guldenroede stond hebben we er allemaal uit gehaald. Het plan was dat ik dit zou vol zaaien met plukbloemen. Omdat het nog best een groot stuk is wordt het nu een combi van bloemen en moestuin. De stokken voor de snijbonen heb ik al geplaatst en de eerste kruiden heb ik vanmiddag gepland zoals rozemarijn, wilde Marjolein, Salie, lavas, bergbonenkruid en een laurier. Ook heb ik bornagie gezaaid. Aan de rechterkant wil ik bloemzaad gaan zaaien en links zal er nog courgette gezet worden. En zo is er toch nog ruimte voor de snijbonen
 12. De aardbeien van de moestuin naar de hangende bakken verplaatst. De lege plekken ingezaaid met wortels, snijbiet en raapsteeltjes.
 13. Dan laat ik ze mooi op hun plekje staan! Dank Patrijs en Bit
 14. Dank voor je reactie Bit! Overal een foto van, behalve van de takken . De takken waren zo'n 20 cm lang toen ik ze afgelopen oktober stekte. 4 ogen onder grond en 4 boven de grond . De 4 boven de grond zijn de ogen nu iets groen aan het uitopen. Stekken komen van een plant die al zeker 10 jaar jaar een flinke oogst geeft.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...