Jump to content

Zijn deze zaailingen goed opgekomen?


marcodew

Recommended Posts

2018042214111376331524401274.jpgBeste medetuinierders,

 

Ik heb een weekje geleden pompoen en courgette gezaaid in een kweekkasje. Deze heeft op een lichte plek gestaan en zijn nu uitgekomen. Ik heb nog nooit voorgezaaid dus ik weet niet of deze te dun en te lang zijn geworden zoals ik wel eens lees. Ik heb een foto toegevoegd. Met de witte kaartjes zijn pompoenen, de andere zijn courgettes. Ik heb ze nu overdag buiten in de schaduw staan. Iemand tips of gaat het goed zo?

Link to comment
Share on other sites

Ze groeien als kool dus je kan ze al in aparte potjes planten.

Je kan die zaailingen eventueel dieper verplanten, zodat de kiemblaadjes net boven de grond zitten. Aan dat stengeltje onder de grond, groeien dan wortels.

Ik zou ze, als ze verplant zijn, 2 of 3 dagen in de schaduw zetten en dan in volle zon.

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Link to comment
Share on other sites

152442225200697192696513921524422268.jpgBedankt voor jullie reacties. Ik heb ze net overgeplant in grotere potten. Potgrond gemengd met wat zaai en stek grond. Laat ze vanaf nu buiten in de schaduw voor een paar dagen en dan de zon in. Ik heb een foto toegevoegd. Ik heb nog een vraagje: wanneer zou ik ze in de grond kunnen zetten? Is dat na een bepaalde datum of na een bepaald leeftijd van de stekjes?
Link to comment
Share on other sites

Ik heb nog een vraagje: wanneer zou ik ze in de grond kunnen zetten? Is dat na een bepaalde datum of na een bepaald leeftijd van de stekjes?

In de volle grond als de kans op nachtvorst zo goed als voorbij is (na 15 mei ongeveer) en als de plantjes minimaal twee echte bladeren hebben. Dat heeft voor mij altijd prima gewerkt. Pompoen en courgette hebben wel warmte nodig. Krijgen ze dat buiten nu het de komende dagen aanmerkelijk koeler wordt?

Link to comment
Share on other sites

Ik zou nog lekker even wachten tot de planten goed gegroeid zijn. Meestal zet ik ze buiten in de tweede week van mei, als ze al lekker groot zijn. Slakken zijn nl gek courgetteplanten en als ze te klein zijn kunnen ze maar weinig hebben en hebben slakken ze in 1 of 2 nachtjes opgegeten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...