Jump to content

marcelru

Members
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ehv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Genoten van het feit dat er eindelijk zo'n 10mm regen op mijn tuin is gevallen. morgen meer, in zuidoost Brabant.
 2. Knip eens een topje van een van de twjigen. Als het mooi lichtgroen is, zit er in elk geval nog leven in. De laatste foto doet alleen anders vermoeden... Een keer over de (eenjarige) bast krabben kan ook, dan zou je een mooie groen kleur moeten zien.
 3. Hebben ze niet een klap vorst gehad? Bij mij zijn zo de meeste peren naar de knoppen gegaan. Bij de kersen is de vruchtzetting ook verre van goed.
 4. Ik zou even wachten tot de vruchten rijp zijn. Fruitrassen beoordelen op basis van erg onrijp fruit is vragen om fouten.
 5. Het kan verschillende oorzaken hebben. Welk ras kersen is het? De meeste kersen zijn geen zelfbestuivers, hebben dus een kers van een ander ras in de buurt nodig voor bestuiving (die tegelijk bloeit, en vliegende beestjes die het werk doen). BIJ zelfbestuiving treedt in het begin wel vruchtzetting op, maar die vruchten vallen na verloop van tijd af. Water en bemesting kunnen problemen geven, maar dat lijkt op orde als ik je verhaal lees. Teveel water is overigens ook niet goed, kersen (prunus soorten in het algemeen) kunnen slecht tegen natte voeten.
 6. Weer 19 gieters water in m'n kas en op de fruitbomen in potten gegooid. Waar blijft die regen, verdorie. Asperges gestoken, het aanbod begint langzaamaan te groot te worden.
 7. De nada. Probeer een beetje vet aan de schroefdraad en de zuigerstang te smeren. Die krengen worden gortdroog verkocht, worden dus voor geen meter gesmeerd. Een beetje vocht (goh, in een broeikas?) doet de rest ...
 8. Draait-ie nog wel (in de schroefdraad)? Dan zit er niks anders op dan de perscilinder vervangen. Pas nog een setje cilinders gekocht. Hierzo: http://www.greenspan.nl/accessoires.htm waren de goedkoopste voor zover ik kon zien (11,-- p.st, bij 2 stuks of meer).
 9. Bijna alle hoogstam appels de kas uit gewerkt (staan in 18L potten, nu dus buiten) om plaats te maken voor paprika's en aubergines. Die ook uitgeplant in de kas. 1e coloradokever van het jaar de nek omgedraaid. Belooft wat, de piepers steken net hun kop boven de grond uit...
 10. Hmm, dat zegt niet alles. Heb je foto's van je boom (met details van knoppen en zo)?
 11. Wellicht al het vruchthout weggesnoeid?
 12. Stokbonen de grond in, komkommerplanten eindelijk in de kas geplant. De wat oudere kersenbomen met pot en al buiten gezet (vanwege de komkommers, dus).
 13. Je enthout van mij was ook een beetje laat in het seizoen geknipt, kan op zich wel als het dan meteen op de onderstam gezet wordt, maar optimaal is het niet. En net zoals @weknow zegt, prunus-soorten laten zich wat lastiger enten. Bij mij valt de score op prunus avium ook tegen in verhouding tot verleden jaar. Appels zijn allemaal aangeslagen op eentje na, maar dat was ook een alles of niets poging om een luciferhoutje met anderhalf oog van een appelras nog aan de praat te krijgen...
 14. Mooi om te lezen, al die verzamelaars van bijzondere rassen. Ik zit zelf meer in het bijzondere inheemse fruit (appels, peren, pruimen en kersen), maar een paar jaar geleden heb ik van een Marokkaan op onze tuin de vraag gekregen of ik zijn vijgen kon enten. Ik heb ze toen gestekt omdat ik geen verstand van vijgenonderstammen heb, als die er al zijn (niet gehinderd door enige kennis van zaken overigens: Stuk tweejarig hout van ca 30 cm in een pot, met een of twee ogen boven de grond en een dot entwas op het uiteinde). Is redelijk gelukt, heeft aardig wat planten opgeleverd. De vraag is nu: welke rassen zijn het? De materiaaldonor weet het niet, en ik kom niet veel verder met wat er in het boekje van Peter Bauwens staat (Vijgen in de lage landen, ooit van hem gekocht op de Groenmoes markt). Ook hebben de planten (nog) geen vruchten gedragen, al zijn de eerste nu wel in de maak. Is er iemand in dit topic die op basis van vruchten en evt. blad een uitspraak kan doen over rassen? Ik verwacht dat het redelijk gangbare varieteiten zijn, maar nogmaals: veel verstand van vijgen heb ik niet.
 15. Ik zou ze niet willen missen. In de winter wel demonteren, want erge kou kunnen ze niet goed tegen...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.