Ga naar inhoud

hassingw

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Amsterdam
  • Beroep
    Teler
  1. Welke kleur? En zou je er vers of gedroogde shiitake voor willen ruilen?
  2. He, Ik ga weer bezig met de moestuin. Alleen heb ik geen volle grond om in te kweken. Nu ga ik een vrachtwagen met dekaarde (bij product uit de champignon teelt) van 30ton laten komen. 30ton is best veel en het gaat me niet lukken dit op te krijgen dit jaar. Voor mensen die willen mag je voor paar tientjes hier je aanhanger vol scheppen. De dekaarde komt van een biologisch teler en bestaat voor het grootste deel uit veen en aarde, die gebruikt is voor het teelt op substraat bedden van biologisch paardenmest. Er zijn hier 3 tot 4 keer champignons op gekweekt en bij de laatste teelt zijn de voetjes (steeltjes) niet meer gerooid. Bij het leeg halen van de cellen worden dekaarde en de champost (de oude paardemest) van elkaar scheiden. In de dekaarde zit dus een klein beetje champost en een deel champignon voetjes. Daarnaast hebben we zelf ook paddenstoelen compost liggen van paddenstoelen die op beuken zaagsel hebben gegroeid. Dit is mooie compost om de structuur van de bodem mee te verbeteren. Als er interesse is hoor ik het graag. Wij zitten in Amsterdam Noord.
  3. Ik kweek een aantal soorten paddenstoelen, ik heb altijd wel shiitake, eryngii, nameko en pioppino staan. Voor ander soorten moet je even vragen. Ook heb ik hoop verschillende soorten deuvel/graan broed. lijstje er van staat wel ergens op onze website.
  4. Het is vrij gebruikelijk om champost (gebruikte champignons mest) in de kas teelt te gebruiken. Het Mycelium leeft nog wanneer de kweekcellen leeg getrokken worden. Wij hebben wel eens 20ton in de tuin laten storten paar weken later hadden we overal champignons staan.
  5. Hehe zou je verbazen, ik kan aan de kleur van mijn substraat zien hoe oud het is, en aan de geur welke soorten.
  6. hassingw

    Lust

    Mijn huidige lust en leven.
  7. hassingw

    Jeuk

    Naar jaren niks meer in de moestuin gedaan te hebben is er weer iets wat begint te kriebelen. Toen ik van mijn hobby mijn werk maakte en commercieel paddenstoelen ging kweken is de moestuin een beetje links komen te liggen. Een beetje is een understatement, we verhuist naar de stad en lieten de tuin achter. Nu hebben we 4000m2 aan beton in Amsterdam waar ik het mee moet doen. Uit ervaring heb ik geleerd dat ik nog al een lui teler ben, ik heb nog 50 rabarber planten uit de oude moestuin en nog stuk of 60 asperge planten staan. Ik ga mij hoofdzakelijk richten op de teelt van gewassen die geschikt zijn voor meerderjarige teelt die er niet te lang over doen om op gang te komen. Het is een beetje laat in het seizoen en in september begint de werkdruk al weer op te lopen tot aan december. Dus veel tijd zal ik er dit jaar niet voor hebben. Ik wil dit jaar alles klaar maken voor seizoen van volgend jaar. - Rabarber vermeerderen - Rabarber op 600L bakken zetten. - Asperges op 600L bakken zetten. - Aardbeien op pot zetten. - Frambozen op pot zetten. - Beregening, bewatering systeem aanleggen. - Rabarber forceren in oude teelt cel (rond kerst) - Asperges forceren In verband met de stelcon en de verontreinigde grond hier in Amsterdam moet alles dus op pot.
  8. Close up van het mycelium?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...