Jump to content

Tuintjes

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Etten-Leur

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. O, apart. Nooit eerder gehad dat dit gebeurde, maar het is denk ik ook een ander type boon dan ik normaal heb. Ik vond de peulen nog wat aan de kleine kant, dus daarom had ik ze nog niet allemaal geoogst.
 2. Een deel van mijn tuinbonen worden zwart, zoals op de foto. Er zit geen luis in en de planten zelf zien er prima uit. Enig idee wat dit is? De grotere peulen waar bonen in zitten hebben wel zo te zien prima bonen. Het is heel snel opgekomen en zit in een groepje planten dat bij elkaar staat...
 3. Wij hebben een sauvignon blanc in de tuin waar veel aan zat dit jaar. Echter heb ik er ook wat meeldauw in gehad. Ook bij het oogsten kwam ik wat aangetaste druiven tegen waar meeldauw op zat. Deze hebben we wel mee in het sap gedaan die we nu hebben staan gisten. Het stinkt echter veel meer dan voorheen en er drijven witte, beetje slijmerige klonten op het sap, na vier dagen gisten. Gaat dit fout? En kan dat door de meeldauw komen?
 4. Het is buiten, dus inderdaad, gaas. Nooit aan gedacht. En dat kan op die plek prima. Volgend jaar maar eens proberen.
 5. Zoals haast ieder jaar heb ik weer gigantisch last van witte vlieg in de courgettes en pompoen. Om moedeloos van te worden... Is er iemand die echt iets heeft uitgericht tegen deze plaag? Hoe kom ik er vanaf?
 6. Nu is het donker, maar de andere bladeren zien er vrij goed uit. Maar twee die echt een beetje krullen en die witte plekken hebben.
 7. Dat kan goed. Hij staat in een pot en vol in de zon. Natter houden en wat meer schaduw dus.
 8. Mijn courgette heeft problemen. Wat is het?
 9. En verder is het mij helemaal duidelijk hoor. Ik heb nu alle nieuwe uitloop teruggesnoeid tot ongeveer 4 bladeren. En dan zie ik bij de wintersnoei wel welke ik tot 2 terugsnoei en welke ik helemaal weghaal.
 10. Ja, in de winter. Maar het ging mij om nu.
 11. Ach, hij is ook heel decoratief, daar hebben we hem voor.
 12. En de bloesem is inderdaad wit, maar ze worden geel na een tijdje voordat ze afvallen.
 13. Hij groeit over een pergola heen en hangt de hele dag vol in de zon. Ik haal sowieso de grote nieuwe takken er altijd helemaal uit, anders wordt ie veel te groot. Hij bedekt nu een stuk van 4x3 meter. Dus dat is een flinke struik. Het is geen kiwibes, maar een kiwi met harige vruchten zoals een echte. Maarrr.... toen ik net even de struik bekeek zag ik dat er totaal geen beginnende kiwi's in hangen nu alle bloesem gevallen is. Dus vreemd genoeg helemaal niks bevrucht?
×
×
 • Create New...