Jump to content

Pearly

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  bergeijk
 1. Zien er in mijn ogen normaal uit, ik heb ook wel ooit soorten gehad met zilverblauw blad. Zijn het lagenaria's of butternuts?
 2. Ratten zijn ook gek op pompoenen, vooral op de pitten.
 3. Ik bewater ze wel, vooral als ik ze net heb geplant. Als ze zijn aangegroeid dan alleen als het droog is.
 4. De blauw grijze zijn Large Blue Hubbards en de kleintjes ernaast zijn Speckled Hounds.
 5. Van de week pompoenen van het land gehaald en in de tent gezet.
 6. De pompoenplant groeit heus nog wel en je zal ook wel pompoenen krijgen. Ik heb wel geen reuzepompoenen maar ik begin half april met voorzaaien binnenshuis, de plant heeft dan al een voorsprong.
 7. Ik koop ieder jaar weer nieuwe zaden en vind het leuk om wat nieuws te proberen. In de winter begin ik te kijken welke soorten ik wil gaan zaaien, dit is al de voorpret. Ik gebruik dus geen zaden van de pompoenen die ik heb gezaaid, je weet dan ook niet wat er uit komt. Dit is het eerste jaar dat ik er zoveel heb, vorig jaar had ik er ongeveer 200 gezaaid, dit jaar mijn man lief aangekeken om wat extra grond te reserveren voor mijn hobby .
 8. Leuk! laat maar weten wat je wil hebben, zolang er geen gekke hagelbuien of andere "natuurrampen" over Luyksgestel komen zal de oogst wel lukken.
 9. Is prima! Luyksgestel is ongeveer 20km van Eindhoven vandaan en ligt tegen de Belgische grens (Lommel) dus wel in beetje in de richting. Laat tegen die tijd maar weten welke je graag wil hebben, dan leg ik ze voor je apart.
 10. Het is nu ook een geweldig goed voorjaar voor de pompoenen Vorig jaar rond deze tijd waren de planten maar de helft zo groot, en kregen we er ook nog een mega hagelbui bij waardoor veel ranken van de pompoenplanten waren afgebroken. Hier een filmpje gemaakt door mijn dochter na de bui: (staan geen pompoenplanten op, maar geeft wel aan hoe groot de schade was.)Mijn kinderen en ik verkopen ze inderdaad langs de weg, en je bent natuurlijk welkom! (Ik woon niet echt in de buurt zie ik.) Heb jij zelf ook pompoenen gezaaid?
 11. Hier nog wat foto's van de pompoenen. Hier buiten op de kar om af te harden Deze zoals ze er nu bij staan:
 12. Ja, is best verslavend, ik vind het erg dankbare planten. In zo'n korte tijd zoveel verschillende soorten en modellen! Ik heb van alles wat gezaaid. Kleine sierpompoenen zoals, Galaxy of stars, Small formula, Mini Turkse mutsjes, Warted mix, Baby Boo, Autumn wings enz.. Ook heb ik de Uchiki kuri, Tona padana, long Island cheese, Butternut, Plat boer wit, Cushaw en nog wat andere smakelijke soorten gezaaid. En natuurlijk ook de Halloween soorten zoals: Racer F1, Thumpkin, Etampes en Conneticut Field. Verder nog wat sierpompoenen (die je ook wel kan eten) bv: Moranga, Speckled Hound, Turkse muts, Pinda pompoen, Blue Hubbard, Porcelain doll en Jarrahdale. Nu eerst maar eens afwachten of alles wel uitkomt en hoe het komende seizoen gaat lopen. (vorig jaar een enorme zware hagelbui gehad in juni waardoor er veel planten waren afgebroken). Helaas heb ik (nog) geen koude bak of een kasje, dus de komende tijd wordt het een heen en weer gezeul met alle plantjes. (van binnen naar buiten om af te harden)
 13. Ik heb in principe 400 m2 tot beschikking, er zullen wel een aantal zaden niet opkomen en ik houd ruim 1m2 aan per plant. Wij wonen op een boerderij en mijn man heeft de grond al geploegd om er mais te zaaien, ik mag aangeven hoeveel ik nodig denk te hebben voor mijn hobby....
 14. Hoi allemaal, Ik heb gisteren en de week ervoor mijn pompoenen gezaaid, nu staan ze allemaal binnen in huis op warme plekken om op te komen. Het zijn er tot nu toe 293, ik wil er nog ongeveer 50 zaaien. Zo ziet mijn huis er nu dus uit: Er staat nog meer voor alle beschikbare vensterbanken.
×
×
 • Create New...