Jump to content

Makrima

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meppel
 1. Waar haal je de grijze sjalot? Ik heb er nog nooit van gehoord.
 2. Okee super advies en ja ik zag aan jouw onderzoek al dat hoe vroeger in de grond hoe meer loof en kleiner de ui. Ik ga ze dan nog even verder laten drogen tot het loof afgestorven is en dan in juli in de grond. Ik heb wel veel teentjes dus kan er een paar in augustus doen. En dan volgend jaar een paar inderdaad later uit de grond zoals je aangeeft. En met het kontje in de grond; dankjewel !!
 3. Interessant om te volgen; leuk onderzoek. Ik heb een bos Sint Jans uitjes een week of 3 geleden gekregen van iemand en deze ligt in de garage te drogen. Zijn een soort van knoflookteentjes. Ik had ze eerst in de grond gezet maar dat sloeg totaal niet aan dus toen een week later er maar uit gehaald en te drogen gelegd. Kan ik die binnenkort al in de grond zetten? En dan uitgedroogde wortels en loof afknippen en dan met alleen het kontje in de grond?
 4. Dankjewel allemaal!!
 5. Dankjewel lieve Mellie en Flup! Fijn dat jullie mij zo bemoedigen.
 6. Dit is de moestuin die ik dit jaar zelf in mijn achtertuin heb gemaakt. Alleen het hekje heb ik niet geplaatst. Het is best rommelig en chaotisch maar toch was het veel werk om het zo te krijgen vanuit een grasmat. Toen ik 3 jaar geleden deze grond had gekocht en het huis werd gebouwd zei ik tegen mijn vader; daar maak ik straks een moestuin pap. Hij zei ach kind daar weet je toch niks van en de grond is vast heel arm daar groeit niks op. Vorig jaar ben ik begonnen met in de wal pompoen, courgette, tomaat, framboos en wat kolen. En het begon te groeien als kool; maar voordat ik er iets van kon plukken overleed mijn lieve vader plotseling. Hij heeft het niet meegemaakt. En nu ik verwoed elke dag in mijn nieuwe moestuintje bezig ben en rucola en spinazie oogst en vandaag mega grote radijzen uit de grond trok dacht ik ‘papa waarom kan ik je dit niet laten zien; ik wou zo graag dat je trots op me was als je dit zag’ en dan is het brullen in de tuin. Op 1 of andere manier moet ik bij elke succesje aan mijn vader denken. Ik weet niks en moet alles leren van internet, boeken en forums als deze; ik kan het mijn vader niet meer vragen. Bedankt alle medetuiniers voor het antwoorden van soms onbenullige vragen.
 7. Ik heb nu alle fruitbomen in de zon staan (appels en peren). De kweker zei destijds dat ik ze in de zon moest zetten en alleen over de goudreinet twijfelde ik door een website. Maar die heb ik nu ook in de zon staan (alles op het zuiden).
 8. Okee Dankjewel ik zet hem dan toch maar in de halfschaduw/zon !!
 9. Dankjewel voor de link! Ik las ook dat dit ras het goed doet in de halfschaduw/schaduw. Heeft iemand daar ervaring mee?
 10. Dankjewel voor deze reacties. Ik leer hier veel van. Ik ben een beginneling in het tuinieren en moet alles nog leren (wat ik wel heel leuk vind). Ja wat betreft de keuze van appels heb ik de appels gekozen die ik ken en ook koop in de winkels. Dit omdat de andere namen mij helemaal niets zeiden en dat mij juist afschrikte (zijn die wel lekker en zijn die moeilijk te telen denk ik dan). Nu leer ik dat dit juist helemaal niet zo hoeft te zijn. Zodra 1 van mijn boompjes last krijgt van ziektes ga ik kijken naar een beter en sterker ras qua vervanging. Ik ga de Boskoop wel houden en kijken hoe het gaat en observeren of ik gelijktijdige bloesems krijg.
 11. Ik heb een appelboom Schone van Boskoop gekocht echter niet gedacht dat deze niet bestoven zou worden door de appelboompjes die ik reeds heb staan in de tuin (Elstar, Jonagold en Golden delicious). Kan ik wel vruchten aan deze boom verwachten of zit dat er niet meer in? Ik lees nu overal andere bestuivers voor dit soort dan de appels die ik heb.
 12. Goedemiddag! Heeft iemand in de omgeving Meppel/Zwolle aardperen te koop om te eten en te planten in de grond? Ik kan ze nergens vinden in Meppel.
 13. Ik volg graag. Vorig jaar waren mijn tomatenplanten echte monsters geworden die alles overwoekerden wrs te weinig gesnoeid(?). Ik ben een beginner dus volg graag de meer ervaren mensen hier op het gebied van de tomaat.
 14. Bedankt voor de tip en het advies. Hier zit ook een Welkoop en daar kan ik wel even langsgaan!
 15. Allen bedankt voor het meedenken! Ik heb net 1,5 kuub schone compost besteld en dat wordt vrijdag bezorgd en voor een hele redelijke prijs. Ik ga het gras en onkruid afhalen. Eerst voor 1 baan van 6 m2 en daar ga ik de compost opgooien (niet alles) en dan kijken wat ik als mulch materiaal kan gebruiken. Ik ga dan ook vast wat winter en herfst groente inzaaien als experiment onder het mom van lukt het dan is het leuk en anders pech gehad. En ik heb een kweektunneltje gekocht die wordt deze week bezorgd. Dan neem ik rustig de tijd om de andere 9m2 voor elkaar te krijgen zodat ik daar volgend voorjaar in kan zaaien. Ik heb er zin in [emoji4].
×
×
 • Create New...