Jump to content

Xary

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nieuwegein

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De eerste rode peper. Hopelijk zo goed opgemeten, 12 cm. En dan tot nu toe mijn meest creatieve peper.
 2. Xary

  Juni, sla en nog eens sla

  Toch eens proberen hoe de bloemen van rucola dan smaken. Duizendschoon heb ik van de tuinbuurman gekregen en elk jaar zaaien ze zich weer uit.
 3. Juni, sla en nog eens sla Ging vorig jaar mijn sla nog niet zo heel goed, dit jaar heb ik meerdere soorten en eet ik er al weken van. Zo heb ik rucola, frisby, ijsbergsla, gemengde sla mix, ijskruid. Maar het is nu zo warm dat de rucola al doorschiet, ook schiet de gemende sla mix al door. Ach ja, ik heb maar wat weg gehaald en wat opnieuw ingezaaid. Hetzelfde met de radijs, ook al wat aan het doorschieten. En de eerste komkommer is ook al geoogst en beland in een lekkere salade. Aardbeien en aalbessen. Vorig jaar had ik al veel aardbeien maar de planten waren toch al wat oud. Dus heb ik een nieuw aardbeien bed van de stekjes aangelegd. Voor de zekerheid nog wel wat oude planten gehouden. Nou dit jaar heb ik al echt veel aardbeien. Ik heb 2 of 3 jaar geleden een klein aalbessen struikje gekocht, was toen meer een takje maar dit jaar heb ik toch voor het eerst aardig wat opbrengst eruit. Doet mij denken aan de tijd dat ik als kind in mijn oma's moestuin rode besjes en aardbeien mocht plukken, prakken met wat suiker erin of in de vla. Dus ja daarom een aalbessenstruik. Bloemen Overige bakken In de overige bakken staat van alles in. Peultjes, bonen, paksoi, sjalotten, lente ui, knoflook, spruiten, wortels, tomaten
 4. Vandaag de eerste 4 aardbeien.
 5. Mei, koude nachten en warm overdag Een moestuin, dat is voor mij niet alleen voor groente. Ik heb ook wat bloemen en elke keer worden dat er iets meer. Mooie kleuren en gezelligheid in de tuin. En zo af en toe neem ik er wat mee naar huis. De aardappels in bakken doen het goed. Dit jaar probeer ik voor het eerst zoete aardappel. Thuis wat zoete aardappels in vochtige grond gelegd en de scheuten daarna even in een glas water wortel laten maken. Deze week buiten uitgeplant en nu maar hopen dat ze aanslaan. Peultjes zijn er al weer !!! Heerlijk in een salade. Samen met de sla. Deze bak werkt dit jaar verbazend goed, ik eet er al weken uit. Pluksla, gemengde sla, radijs, rucola, en er staan ook wortel en bieten in maar die zijn nog niet zo ver. Aardbeien en aalbessen komen er aan. Deze staat nog binnen in het schuurtje op de tuin. En nu komt er toch al een komkommer aan. Het lijkt allemaal goed te gaan maar toch zijn er af en toe dingen die het niet halen. Zo had ik al 2 komkommers in de volle grond gezet maar helaas hebben ze het niet overleefd. Ik denk toch te koud in de nacht geweest. Gelukkig heb ik er nog wat plantjes. Ook staan onder het folie een paar tomaten plantjes.
 6. Ze groeien mooi door nu ze in een grotere pot staan. Ik heb nu ook een bloempje eraan. Zo grappig ik heb nog nooit eerder pepers geprobeerd te kweken. Dus ik wacht maar af.
 7. Ik ga hier een lekkere salade van maken
 8. Dat zijn dunne pvc buizen. Heb je bijna bij elke bouwmarkt en zijn helemaal niet duur
 9. Van de 5 zaadjes waren er 4 opgekomen. Helaas heeft 1 van mijn katten een plantje te pakken gekregen. Dus ik heb er nog 3 over. De middelste had ik wat later gezaaid.
 10. April en wat een heerlijk weer. Af en toe ongekend warm. Mooi tijd om een beetje te gaan Bob de Bouweren op de tuin. Zo heb ik geprobeerd een kweektafel buiten te maken. Wat rekken tussen de bakken gezet en 1 bak zo gemaakt dat ik er folie overheen kan doen. In de bakken staan al wat boontjes en peultjes. Zo leuk om alles weer te zien groeien en ja ook de bloemen zijn er al. De eerste bloempjes in de aardbeien gespot. Rabarber en de aalbessen groeien ook lekker. De aardappelen komen nu bijna allemaal voorzichtig op. En de bak met verschillende soorten sla begint echt al op te schieten. Bijna tijd voor een eerste salade. De eerste oogst van het jaar is er ook al weer. Wat rabarber en een mini radijsje.
 11. Voor het eerst een appel / rabarber taart gemaakt. De rabarber was al weer zo gegroeid. Geslaagd ga ik zeker nog een keer doen.
 12. Koud is het niet, op af en toe een koude nacht na. Maar regen valt er genoeg, het is nat op de tuin. Nu heb ik de mazzel dat ik in verhoogde bakken tuinier, dus ik kan wel wat buiten prutsen. In februari werden er al bollen uitgegraven. Nou dat gebeurd nog steeds en niet alleen bij mij. Ik zie het bij alle buren gebeuren. Gelukkig zijn er toch wat bollen achtergebleven en komen er al wat bloemen op. Dit jaar heb ik over een bak maar eens wat plastic gemaakt, eens testen of dit wil. Het plastic had ik toch in mijn schuurtje liggen. Ik had in het schuurtje wat stambonen en sugar snaps voor gezaaid. Hiervoor een rek gemaakt. En deze net uitgeplant. Als het allemaal te vroeg is heb ik nog genoeg om nog een keer te zaaien. De rabarber is dit jaar erg vroeg. Ik heb zelfs al wat geoogst. Ja de eerste oogst dit jaar is voor mij een feit. Ik heb de rabarber samen met nog wat bevroren aardbeien gekookt en dat was nog een beste pot vol geworden. Thuis ben ik nog wat komkommers, tomaat en de wedstrijdpepers aan het zaaien. Ik had 3 pepers gezaaid, die kwamen ook allemaal op maar helaas er is er 1 gesneuveld. 1 van mijn katten had besloten wel een klein plantje te lusten.
 13. Het is Februari maar de echte winter die komt maar niet. Een paar koude nachten en dat was het dan wel. Wat doe je dan? Ja dan ga je maar wat proberen. In mijn geval ben ik al wat aan het voorzaaien op het balkon. Ik heb geen kas op de tuin en binnen geen propagator of groeiplampen. Normaal heb ik leuke bloemen in mijn tuin van alle bolletjes die ik altijd poot. Dit jaar graaft iets ze uit en eet ze op. Ook mijn schuurtje moest eraan geloven, een opruimbeurt om meer plaats te maken. Zodat ik er een oppottafel in kwijt kan. Ik wil niet meer zoveel voorzaaien op mijn balkon. Ik heb tegenwoordig 2 katten die de plantjes erg interessant vinden. Ook tim het roodbortje kwam even kijken of het wel mooi stond Erg vroeg maar mijn rabarber loopt al uit en ook de sjalotten komen al boven de grond.
 14. Xary

  Even voorstellen

  Welkom !!! En veel succes.
 15. Een nieuw jaar breekt aan, dus ook nieuwe kansen. Ik had weinig te klagen over 2019, misschien had ik wat minder tijd voor de tuin dan dat ik had gehoopt. Maar ik heb meer dan voldoende uit de tuin kunnen halen. Ik heb zelfs kunnen uitdelen. 2020 wordt mijn derde seizoen op de tuin. Nou ja, het eerste seizoen kreeg ik de tuin erg laat die mag ik eigenlijk niet meetellen , dus het tweede volle seizoen. Hiervoor heb ik geen moestuin gehad, het is veel uitproberen, veel leren en ja er mislukt ook nog geregeld van alles. Er is veel gebeurd in het najaar, de stenen zijn opnieuw gelegd dit keer met een worteldoek eronder. De kant van de sloot is volledig leeg gemaakt, ik had nogal een wildgroei van riet. We moeten de slootkant netjes houden van de vereniging, dus nu ligt er een zeil op in de hoop dat het riet doodgaat. Moet wel eerlijk zeggen met dank aan mijn vader zonder zijn hulp had het echt wel langer geduurd voordat dit klaar was. Alle bakken zijn gevuld. Dus ik kan in 2020 voor het eerst beginnen met allemaal volle bakken. Ik heb van 2 bakken nieuwe aardbeien bedden gemaakt. De stekjes heb zelf opgekweekt van de uitlopers van mijn oude planten. Ik heb nu nog een halve oude aardbeien bak over, want de planten deden het nog zo goed dit jaar. Zonde om helemaal weg te halen. Verder heb ik nog 1 bak over voor alleen bloemen, de rest van de bloemen ga ik in potten plaatsen. Dit jaar wil ik toch wat meer groentes gaan proberen te laten groeien. Ook zitten er 2 soorten aardappelen in de planning, hiervoor gebruik ik grote cement kuipen. Dat beviel mij vorig jaar erg goed. Kom net thuis van de tuin, vandaag alle kleine losse stenen een plek gegeven langs de bakken. Zand tussen de tegels geveegd. Onkruid verwijderd en mijn compostbak omgeschept. En bij dit alles was ik niet alleen, nee Tim het roodborstje volgde al mijn bewegingen in de hoop dat er wat eetbaars naar boven kwam. Ahum in een pot op het balkon had ik blijkbaar wat kleine aardappels vergeten uit de pot te vissen. Deze zijn nu druk bezig met uitlopen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...