Jump to content

Xary

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nieuwegein

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi de foto's daar maak ik al eerder een collage van. Dat doe ik gewoon op het internet met collage.nl Je zal er vast ook wel programma's voor kunnen downloaden maar deze vind ik vrij makkelijk werken.
 2. April / Mei en het weer doet wat hij wil. Wat een regen en wat een wind. Nu heb ik het geluk dat ik in bakken tuinier, dus niet alles heeft zwemles nodig. Maar het zou toch wel erg fijn zijn als we wat meer zon krijgen. En toch is alles best wel aan het groeien, zo zijn er al wat meer en andere bloemen aan het bloeien. De aardbeien krijgen ook al bloemen. Geen idee of ik weer zoveel aardbeien krijg als vorig jaar. Dat is toch altijd afwachten Langzaam zet ik toch alles wat ik voor heb gezaaid in de bakken. Zo heb ik al wat tomaten planten buiten staan en de courgettes zijn ook al de grond in gegaan. De peultjes doen het goed, al sneuvelt er ook wel eens wat door de slakken. Want die zijn er wel in overvloed met dit natte weer. Knoflook en de uien staan nog steeds goed en ik kan zelfs al van de sla en radijsjes eten. De rabarber zit nu in de vriezer maar daar ga ik jam van maken. De stekjes van de maggi planten die ik heb gekregen zijn goed aangeslagen. Probeer dat al 3 jaar uit zaadjes maar ik heb er geen geluk mee. Al met al, gaat het wat langzamer tot nu toe maar ik mag toch niet klagen. Nu mag de zon en de warmte wel komen hoor
 3. Ik zit in Nieuwegein. Dus zo heel warm is het hier ook niet.
 4. Maart, te vroeg maar ik kan het niet laten !!! Zaaien, thuis en op de tuin. Ja ik weet het veel te vroeg weer. Maar ook dit jaar kan ik het niet laten. Wel heb ik mijzelf voorgenomen om minder thuis voor te zaaien en meer op de tuin. Helaas heb ik geen kas of tunnel op de tuin, maar wel mijn zelf in elkaar "gebobdebouwerd" zaaitafel. In de eerste bak heb ik soorten sla gezaaid en de tweede radijs. De slabak daar gaat wel een folie overheen. Nu de nachten nog kouder zijn. Al lijken alle bakken nu nog zo leeg toch komt er al wel het 1 en ander op. Zo zijn er al best wel wat bloemen in de tuin. Altijd gezellig al die kleuren. De uien en knoflook gepoot aan het einde van 2020 gaan nog steeds goed. Ook hebben de zuring en de veldsla de winter goed doorstaan. En de rabarber, geen idee waar deze last van heeft, maar die gaat toch echt snel. Oo en onder de flessen komen al wat peulen op. Ik hoop dat ze op deze manier wat beschermd worden tegen dieren.
 5. Februari. Opruimen en de zaaitafel maken. Het is mooi weer, de kou is weg en als het aan mij ligt mag de kou ook wel wegblijven. Dus het is tijd om mijn schuurtje op te ruimen want je kan er niet eens meer bij in staan. En dat is niet heel erg overdreven kijk maar. Na een poosje zwoegen ziet het er toch al heel wat beter uit. Ik kan mijn spullen weer vinden. De zaaitafel / kas Vorig jaar heb ik voor het eerst een soort zaaitafel / kas gemaakt. Zodat ik kan voorzaaien op de tuin zodat ik niet alles thuis heb staan. Want vooral mijn 2 katten vinden al die potjes en plantjes er leuk en interessant. Dit jaar is het wel een andere constructie geworden, maar na een middagje Bob de Bouweren staat er toch wel wat. En ik kon het niet laten om al wat in te zaaien, wat peultjes en bleekselderij. Ach ik zie wel of er wat uitkomt. Bloemen en planten Er komen steeds meer bolletjes op. Ook wel een beetje mijn eigen fout want elk jaar stop ik er weer wat meer in de grond. Ach ik vind het gezellig. De rabarber heeft de kou goed doorstaan en ook de knoflook en de uien doen het nog steeds goed.
 6. 2021 Een nieuw jaar, nieuwe kansen !! Het nieuwe jaar is begonnen. Nu is het eind Januari en ik ben maar eens aan de slag op de moestuin gegaan. Het was wel fris maar het zonnetje schijnt dan is het tijd om lekker naar de tuin te gaan. Ik heb wat oude restanten van planten weg gehaald en in de bakken wat onkruid verwijderd. Op dit moment ben ik thuis nog niks aan het voor zaaien. In Oktober heb ik uien en knoflook geplant en deze staan er nog goed bij. En in die tijd ook wat veldsla gezaaid en daar stond nog wat van in de bak. Ook liep de rabarber al uit, wat ik wel erg vroeg vind dit jaar en de eerste bloemen zijn gespot.
 7. Mijn eerste bramen van de tuin.
 8. Juli, een weekend hard werken Nieuwe bakken Dit weekend kwamen mijn ouders mij helpen om 5 nieuwe bakken op mijn tuin te maken. Na een weekend hard werken mag het resultaat er zijn. 5 nieuwe bakken en die zijn ook al weer bijna gevuld met alles wat uit mijn compost bak en 2 compostvaten kwam. Nu heb ik weer wat ruimte om wat te planten. Oogst Ik mag niks klagen wat ik allemaal van de tuin afhaal, aardbeien, aalbessen, sla, aardappelen, knoflook, bietjes, wortelen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit jaar best veel rabarber en aardbeien, daar heb ik jam van gemaakt. 3 potten en natuurlijk uitgedeeld aan mijn familie. Bloemen Niet alleen ruimte voor groente en fruit, ook bloemen zijn van de partij.
 9. De eerste rode peper. Hopelijk zo goed opgemeten, 12 cm. En dan tot nu toe mijn meest creatieve peper.
 10. Toch eens proberen hoe de bloemen van rucola dan smaken. Duizendschoon heb ik van de tuinbuurman gekregen en elk jaar zaaien ze zich weer uit.
 11. Juni, sla en nog eens sla Ging vorig jaar mijn sla nog niet zo heel goed, dit jaar heb ik meerdere soorten en eet ik er al weken van. Zo heb ik rucola, frisby, ijsbergsla, gemengde sla mix, ijskruid. Maar het is nu zo warm dat de rucola al doorschiet, ook schiet de gemende sla mix al door. Ach ja, ik heb maar wat weg gehaald en wat opnieuw ingezaaid. Hetzelfde met de radijs, ook al wat aan het doorschieten. En de eerste komkommer is ook al geoogst en beland in een lekkere salade. Aardbeien en aalbessen. Vorig jaar had ik al veel aardbeien maar de planten waren toch al wat oud. Dus heb ik een nieuw aardbeien bed van de stekjes aangelegd. Voor de zekerheid nog wel wat oude planten gehouden. Nou dit jaar heb ik al echt veel aardbeien. Ik heb 2 of 3 jaar geleden een klein aalbessen struikje gekocht, was toen meer een takje maar dit jaar heb ik toch voor het eerst aardig wat opbrengst eruit. Doet mij denken aan de tijd dat ik als kind in mijn oma's moestuin rode besjes en aardbeien mocht plukken, prakken met wat suiker erin of in de vla. Dus ja daarom een aalbessenstruik. Bloemen Overige bakken In de overige bakken staat van alles in. Peultjes, bonen, paksoi, sjalotten, lente ui, knoflook, spruiten, wortels, tomaten
 12. Vandaag de eerste 4 aardbeien.
 13. Mei, koude nachten en warm overdag Een moestuin, dat is voor mij niet alleen voor groente. Ik heb ook wat bloemen en elke keer worden dat er iets meer. Mooie kleuren en gezelligheid in de tuin. En zo af en toe neem ik er wat mee naar huis. De aardappels in bakken doen het goed. Dit jaar probeer ik voor het eerst zoete aardappel. Thuis wat zoete aardappels in vochtige grond gelegd en de scheuten daarna even in een glas water wortel laten maken. Deze week buiten uitgeplant en nu maar hopen dat ze aanslaan. Peultjes zijn er al weer !!! Heerlijk in een salade. Samen met de sla. Deze bak werkt dit jaar verbazend goed, ik eet er al weken uit. Pluksla, gemengde sla, radijs, rucola, en er staan ook wortel en bieten in maar die zijn nog niet zo ver. Aardbeien en aalbessen komen er aan. Deze staat nog binnen in het schuurtje op de tuin. En nu komt er toch al een komkommer aan. Het lijkt allemaal goed te gaan maar toch zijn er af en toe dingen die het niet halen. Zo had ik al 2 komkommers in de volle grond gezet maar helaas hebben ze het niet overleefd. Ik denk toch te koud in de nacht geweest. Gelukkig heb ik er nog wat plantjes. Ook staan onder het folie een paar tomaten plantjes.
 14. Ze groeien mooi door nu ze in een grotere pot staan. Ik heb nu ook een bloempje eraan. Zo grappig ik heb nog nooit eerder pepers geprobeerd te kweken. Dus ik wacht maar af.
 15. Ik ga hier een lekkere salade van maken
×
×
 • Create New...