Jump to content

luckyb

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord
 1. luckyb

  Stevia

  Volgens mij stond er op de label, niet voor consumptie geschikt. Maar stond wel tussen de andere kruiden en kool/sla stekjes.. Ik geloof dat het vroeger niet toegestaan was als zoetstof maar tegenwoordig wel. Ik had ze ook 2 jaar geleden maar eigenlijk nooit iets mee gedaan. Omdat ik de toepassingen er niet voor kon vinden. Een beetje nare vorm van zoet vond ik zelf.
 2. luckyb

  Aquaponics

  Het is niet nodig dat je dit alleen binnen huis moet doen. Een collega van mij heeft een aquaponics-systeempje in de tuin met regenboogforel in de lente t/m begin herfst met goede vis en groente opbrengst. Maar het mooist is natuurlijk dit in een kas te doen. De waterbak doet dan ook dienst als thermische massa.
 3. luckyb

  Aquaponics

  Ik zocht even op aquaponics en zie dat er nog geen post zijn over aquaponics. Wat is Aquaponics? Het is eigenlijk een moestuin 2.0 Je kweekt met de meststoffen van vissen planten. De meststoffen worden door bacteriƫn omgezet in Nitraten voor de planten en de planten / bacteriƫn zuiveren het water wat terug wordt gepompt naar de visbak. Het mooiste is dat je ook een eetbare vis kunt kweken waardoor maximaal van het systeem gebruik maakt. Het is eigenlijk een ecosysteem in het klein. Ik experimenteer wat met aquaponics-systeem op zolder, de resultaten zijn er maar met niet geweldig omdat ik niet genoeg zon, led & tl licht heb. Mijn plan is als ik een grotere tuin heb dit te verplaatsen in een (verwarmde) kas. Mijn systeempje op youtube: http://youtu.be/wW0VbKUikeY Mocht je interesse hebben ik heb nog wel wat filmpjes over aquaponics laat me maar even weten.
 4. Momenteel heb ik niet online (winterstop) staan. Maar stuur maar een mailtje naar budgetzaden apestaartje gmail punt com stuur ik de hele lijst wel als je interesse hebt dan.
 5. Ik heb uiteraard veel meer groente, kruiden en bloemzaden te koop dan hierboven weergegeven staan alleen deze zijn waarvan de datum verlopen is volgens de verpakking. Overigens heb ik ook bloemzaden waarvan de datum verlopen zijn alleen heb ik nog niet helemaal in kaart gebracht welke..
 6. Hallo beste mensen, Via marktplaats verkoop ik zaden en zadenpakketten Echter heb ik een hele boel zaden waarvan de termijn vervallen zijn. Ze zijn allemaal van december 2011. Zoals jullie misschien wel weten zijn de zaden na deze "houdbaarheidsdatum" prima te gebruiken. Maar omdat ik ze niet meer kan verkopen, wil ik ze graag te ruil aanbieden. Van bepaalde zaden waarvan ik heel veel zoals radijs en Pompoen wil ik wel gratis verzenden (Ik vraag alleen de verzendkosten dan). Ophalen kan eventueel ook in Leeuwarden. De Zadenzakjes: Wortel - Espredo F1 Hybride Wortel - Nantaise 2 Wortelpeterselie - Half-lengte (eventueel gratis) Prei - D'elbeuf Radijs -Rodos (eventueel gratis) Radijs - Rosa (eventueel gratis) Pompoen - Big Max (eventueel gratis) Spinazie - Matador Komkommer augurk - Delikates (beperkte aantal) Bloemkool Snow Ball x (beperkte aantal) Marjolein - eenjarig (eventueel gratis) Stamslabonen - Wax beste Stamslabonen - Dubbele Witte Snijbonen - Nectarkoningin snijbiet - Lucullus helaas vergeven Groeten, Jeffrey

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...