Jump to content

Citroentje

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noordholland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank je wel esther. Alles is bij mij biologische de mest korrels tot en met het zaad en het pootgoed Het is wel duurder maar dat vind ik niet erg. Ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen. Ik werk met groenbemesters en natuurlijke afweer systemen zoals kool kragen slakken kragen en vlaggetjes zoals je kunt zien. Ook de netten kost meer tijd je moet ze er natuuijk steeds afhalen maar het loont mijn kolen en spruiten zijn prachtig. Ik kan het je alleen maar aanraden het smaakt super.
 2. Graag gedaan hoor.... Tenslotte gaat het ons alle aan..(degene die met druiven bezig is.)
 3. Daar zijn we weer ik heb inmiddels best wel weer wat lekkere dingen geoogst een paar bietjes,sugar snaps,capucijnes, Doperwten,tuinbonen,sla. De sjalotten en de uien zijn gevlochten. De uien zijn mooi groot geworden. De gevlochten sjalotten. Ik ben zo trots dat mijn 2 kouseband plantjes het doen. Ik heb de eerste 3 bonen eraf gehaald. Ik ga deze invriezen tot ik er genoeg heb voor een gerecht. Lekker roti maken met kouseband Nou ongeveer 60 cm lang.
 4. Gisteren merkte ik tijdens het onkruid wieden dat de sjalotjes uiteen vielen, tijd om te oogsten. Een zeer mooie opbrengst nu nog even laten drogen en dan mooi vlechten. Vanavond gaan we lekker de zuurkool eten. Gemaakt van Rode kool. Deze heb ik januari 2018 in gemaakt.
 5. Hallo Allemaal, Ik ben net netjes terug gebeld door het NVWA met de uitslag van de bolletjes op de druif. Het blijkt wel een druifluis te zijn maar niet degene gevreesde luis waarvoor garantene is. De wortels waren niet verdikt dit is een kenmerk voor de gevreesde druifluis. Oké het is was wel een druifluis maar een andere en welke dat weten ze niet daar wordt geen onderzoek naar gedaan natuurlijk hij is dan niet zo schadelijk denk ik.
 6. Mijn knoflook zat echt heftig onder de roest en sommige waren al droog. De roest heeft er bij mij wel voor gezorgd dat de knollen niet zo groot zijn geworden. Er is altijd wel in een seizoen iets dat niet helemaal goed gelukt is. Maar.....als ze maar lekker zijn. Ik heb besloten om de roest te verwijderen voordat ik de knollen laat drogen.
 7. Ik heb vandaag alle knoflook eraf gehaald. Het leek wel de sahara.. Jeetje wat een roest dit jaar zijn de knollen zeer verschillend van groot tot heel klein. Als ze maar lekker zijn! Ik heb de meeste roest eraf gehaal en ze opgeschoond om te drogen. Daarna vlecht ik ze wel.
 8. Ik heb zelf ook veel last van roest ieder jaar weer. Ik heb zelfs contact gehad met een knoflook teler. Hij vertelde mij al dat op een moestuin complex het bijna onmogelijk is om geen roest op je knoflook te hebben. De roest kan van kilometers ver komen en blijft zich steeds verspreiden. Als iemand het op zijn winterprei heeft is de kans weer groot dat het op jou knoflook komt die je in oktober/november poot. Zo blijft het een cirkel. Zelf heb ik dit jaar knoflook met een warmte bad genomen,maar ik heb enkel 1 fout gemaakt. Ik had er een net over gedaan waardoor ze niet goed droogde en toen is toch de roest ingeslagen,een ander ras had wel minder dus toch minder vatbaar. Ik ga er straks heen en zal dan een foto plaatsen welke nu het minste heeft. Ik heb dit jaar ook prei gevonden die resistant moet zijn tegen roest. Ik ben benieuwd.
 9. Welkom Jan-Arjen, Er is hier genoeg info en gezelligheid te vinden. Ik ben zelf ook pas lid,en vind de mensen reuze aardig geven goede en leuke tips. Groetjes Citroentje
 10. Nou daar zijn nogal wat verschillende soorten van zeg. http://www.ahw.me/indexwantsen.html Als die rode wants andere beestjes leegzuigd is dit dan ook gelijk aan de bedwants?
 11. Ik heb echt geen idee Roland, het klinkt wel logische.
 12. Het zouden inderdaad woelratten/muizen zijn ik heb ze ook! Je zou het kunnen herkennen door de gangen stelsels die ze maken zoals hierboven ook al door ssvoorden is geopperd. Vandaar dat ik dit jaar heb besloten om plastic vlaggetjes rond mijn landjes te zetten in de hoop dat ze ervan schrikken. Ze zijn namelijk beschermd.
×
×
 • Create New...