Jump to content

Mijn moestuintje


Makrima

Recommended Posts

Dit is de moestuin die ik dit jaar zelf in mijn achtertuin heb gemaakt. Alleen het hekje heb ik niet geplaatst. Het is best rommelig en chaotisch maar toch was het veel werk om het zo te krijgen vanuit een grasmat.

Toen ik 3 jaar geleden deze grond had gekocht en het huis werd gebouwd zei ik tegen mijn vader; daar maak ik straks een moestuin pap. Hij zei ach kind daar weet je toch niks van en de grond is vast heel arm daar groeit niks op.

Vorig jaar ben ik begonnen met in de wal pompoen, courgette, tomaat, framboos en wat kolen. En het begon te groeien als kool; maar voordat ik er iets van kon plukken overleed mijn lieve vader plotseling. Hij heeft het niet meegemaakt. En nu ik verwoed elke dag in mijn nieuwe moestuintje bezig ben en rucola en spinazie oogst en vandaag mega grote radijzen uit de grond 4d6484fa3c1edb014c46bd07ff9e2273.jpgtrok dacht ik ‘papa waarom kan ik je dit niet laten zien; ik wou zo graag dat je trots op me was als je dit zag’ en dan is het brullen in de tuin. Op 1 of andere manier moet ik bij elke succesje aan mijn vader denken. Ik weet niks en moet alles leren van internet, boeken en forums als deze; ik kan het mijn vader niet meer vragen. Bedankt alle medetuiniers voor het antwoorden van soms onbenullige vragen.

Link to comment
Share on other sites

Welkom

Het is ontzettend jammer dat je vader hier niet meer bij kan zijn. Hij zou, denk ik, ongetwijfeld heel trots op je zijn dat je dit al hebt bereikt. Moestuinieren is hartstikke leuk en zelfs van een kale woestenij kun je een mooie moestuin maken. Met vallen en opstaan, maar dat proces maakt iedere moestuinder wel mee.

Link to comment
Share on other sites

Ach wat een triest verhaal heb je toch. Ik schiet er helemaal van vol. Ik weet zeker dat je vader trots op je zou zijn. Dat doen vaders nou eenmaal en al helemaal als je mega radijzen of spinazie uit je eigen tuin trekt. Dat is toch prachtig?!

 

Laat die tranen maar stromen. Het stopt vanzelf en lekker in je tuin bezig zijn, is helend. En uiteindelijk ook heel erg smakelijk.

 

Veel tuinplezier!

 

Groene groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Welkom Makrima, wat goed dat je je moestuin verder opbouwt zoals bedoeld.

Doorzetten hoor, dit biedt zoveel meer dan graszoden alleen.

Je kunt het. Met in gedachten je vader.

Dat mag. Dat is goed. Op deze manier komt het ook goed. Heb vertrouwen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...