Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Interessant onderzoek voor wie (biologisch) aardbeien wil telen. Praktijkproeven met vele rassen junidragers en doordragers.

 

http://www.ccbt.be/sites/default/files/rassen%20aardbeien%20bio%202012%20en%202013.pdf

 

Omdat deze link een PDF-artikel is, hier nog de link naar de website waar ik het vond:

http://www.ccbt.be/?q=node/374

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

Hier inderdaad ook: de Lambada een van de allerlekkerste, maar ook het meest het zorgenkindje. Ik heb er nog steeds niet echt veel van staan, ik wacht nog 1 jaar.

Geplaatst:

Het artikel lijkt me vooral bestemd voor de professionele kweker. Voor de amateur kweker maakt opbrengst in Kg/m2 denk ik wat minder uit. Wat ik vooral mis in het artikel is een smaaktest. Nu valt over smaak niet te twisten, maar er zijn uiteraard wel trends. Ik kweek liever de lekkerste aardbeien dan de meest producerende.

Geplaatst:

Hier ook hoor. En er is een topic aanwezig met uitvoerige smaakvergelijkingen, hier op het forum.

Geplaatst:
Dat Lambada niet echt geschikt is vor biologische teelt heb ik vorig jaar gemerkt. Ik heb ze dit jaar nog een tweede kans gegeven, maar als er opnieuw zoveel meeldauw optreedt zal er hier geen Lambada meer worden aangeplant

Die hebben het hier ook moeilijker in volle grond zonder meer, maar de smaak ervan is wel fantastisch.

Geplaatst:

Hier staat de lambada gewoon tussen al de rest in (senga sengana, sweet even, pineberry, M F Schindler, en nog wat andere vroege rassen). Ik heb geen idee van wat waar staat zo door elkaar maar voorlopig valt er mij geen plant op als zwak of ziek dus nu maar hopen dat het zo blijft.

 

Als ik zo de smaaktest van het forum en de tabellen uit dit topic bekijk weet ik al wat ik volgend seizoen wil hebben Figaro en Rumba

  • 2 years later...
Geplaatst:

Ik heb al jaren Lambada staan en die doen het prima, zonder witziekte en zo. Staan hier op vrij zanderige grond, misschien is dat een pluspunt? Van smaak vind ik ze lekkerder dan Elsanta. Ze hebben kleinere vruchten dan Elsanta en rijpen sneller af, waardoor ze minder snel door de slakken worden aangevreten. Mijn Elsanta's waren soms aan de ene kant al rood en aan de andere nog niet, en gegarandeerd aangevreten tegen de tijd waarop ze volledig rood kleurden.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...