Nasuada Geplaatst: 7 december 2014 Geplaatst: 7 december 2014 OK, zal hier eens kijken! Thnx Quote https://www.deblijehoeve.nl/
berijl Geplaatst: 7 december 2014 Geplaatst: 7 december 2014 ziet er goed uit jorieke! Sinterklaas vond dat we zoet waren geweest dit jaar en hij heeft ons een boekje over worstmaken geschonken. Nu tijd vrijmaken om binnenkort zelf fuet te gaan maken Leuk dat je ook weer wat gaat maken Nas! Ben benieuwd wat je gaat maken. Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Jorieke123 Geplaatst: 7 december 2014 Auteur Geplaatst: 7 december 2014 Hier hangen ze dan allemaal, aan haakjes die we vanmiddag in het plafond hebben gedraaid : Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 8 december 2014 Geplaatst: 8 december 2014 ziet er gezellig uit Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 15 december 2014 Auteur Geplaatst: 15 december 2014 Ik heb die laatste worsten 'maar' 2 dagen op kamertemperatuur laten hangen, en daarna kouder en vochtiger. Die drogen een stuk mooier dan de andere 2 worstjes die ik heb hangen van de 22e. Het blijft lastig dat er zoveel verschillende recepten/werkwijze zijn. Kom er maar eens achter wat nou echt de perfecte manier is Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Ziet er ook mooi uit. Bij mij wil de fuet niet mooi schimmelen en het lijkt of het vel te ruim zit, de groninger en de chorizo zien er echt perfect uit, heb het gevoel dat ze klaar voor gebruik zijn. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Nasuada Geplaatst: 22 december 2014 Geplaatst: 22 december 2014 hebben jullie de droge worstjes al geproefd ?? Ik ga ze woensdag aansnijden en kijken of ze "visite proof "zijn Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 23 december 2014 Auteur Geplaatst: 23 december 2014 Nee, nog niet geproefd. De worsten die ik 2 weken later heb gemaakt zijn me nog te zacht. Die andere 2... ik weet niet Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 26 december 2014 Geplaatst: 26 december 2014 Hier is het dan zo ver: tijdens ons gezellig kerstfeest met familie de fuet,de groningerworst en de chorizo aangesneden.Het smaakte fantastisch,iedereen was echt heel enthouisiast.Zelf vond ik de chorizo het lekkersst maar voor ultime resultaat had hij nog iets langer moeten drogen. Was nog iets zacht van binnen.De fuet had ik hoge verwachting,was qua smaak lekker maar vond hem van binnen niet zo mooi uitzien.Her en der wat luchtgaatjes van binnen en ook de darm zat er losjes om.Ik had dacht ik ergens gelezen dat dat niet heel goed is en wilde hem niet uitdelen, uiteindelijk zijn er mensen geweest die het perse wilde proeven,ze vonden hem lekker en ..... Dag later iedereen leeft nog en niemand buikpijn.Tot slot mijn groningerworst was mijn favoriet, mooi droog(voelde ook het hardst van buiten)Deze was perfect en beter hahaha.Omdat ze zo verschillend van smaak/kruiden waren is dit wel een ideale combinatie voor een worsten plankje. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 26 december 2014 Auteur Geplaatst: 26 december 2014 Tof! Foto's? Die fuet die ik van jullie kreeg hangt ook hier met een te los velletje. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
berijl Geplaatst: 11 januari 2015 Geplaatst: 11 januari 2015 Ik had het gemist maar nu gevonden (bedank voor je mailtje ). Leuke update! Zo te lezen dus goed geslaagd Hier hangen jullie worstjes nog te drogen. Het velletje zit ook hier los en ook hier geen schimmel op de fuet.Wel al een klein zelfgemaakt gedroogd worstje geproefd. Het was goed gedroogd en velletje nog strak. Wel een paar luchtgaatjes aan de binnenkant en ik vond het vrij zout. Binnenkort ga ik weer wat nieuwe receptjes uitproberen Het verse worst-recept ga ik dan zeker nog een keer herhalen, die vond ik heel lekker! Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Nasuada Geplaatst: 11 januari 2015 Geplaatst: 11 januari 2015 Hey Berijl,Vond je verse worst zeker de moeite waard om nog een keer te maken, heb jij het recept nog voor mij? of komt het recept toevallig uit het boek van meneer wateetons? dan heb ik aan de naam genoeg want die heb ik nu ook .Met kerst een klein vleesmolentje gekregen en hier het eerste resultaat van mijn venkel worst.Ik had deze 2 x door de maler gedaan grof en daarna fijner. Het resultaat was te fijn en te droog maar de smaak van knoflook en venkel was lekker. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
berijl Geplaatst: 13 januari 2015 Geplaatst: 13 januari 2015 ziet er goed uit Nas! Ik mail je morgen even, incl het receptl. Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
berijl Geplaatst: 14 januari 2015 Geplaatst: 14 januari 2015 ik had nog even een vraagje over de gedroogde worstjes met het losse velletje. Kan je deze eigenlijk nog wel opeten? Ik dacht ergens in het worstenboek gelezen te hebben dat dit niet goed is?! Jullie hebben ze wel opgegeten toch? Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Jorieke123 Geplaatst: 14 januari 2015 Auteur Geplaatst: 14 januari 2015 Als ze na aansnijden gewoon mooi droog zijn, niet groen uitgeslagen van binnen, geen metaalglans, dat soort zaken Dan kan je de worsten gewoon eten. Kijken, ruiken, en dan proeven Je kunt ook voor de zekerheid (als je het na het ruiken en kijken toch nog niet aandurft ) de plakjes of blokjes bakken. Dan wat groente er bij, en dan een blik witte bonen in tomatensaus er over. (of zelf witte bonen weken en tomatensaus van eigen tomaten er bij natuurlijk). Ook erg lekker, en een extra zekerheid omdat de worst dan verhit is. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 14 januari 2015 Geplaatst: 14 januari 2015 Dat had ik idd ook gelezen.Deze was niet groen, glanzend of metalig. Wel zaten er soort van gaatjes in en daar zat mijn twijfel.Anyhow niemand heeft ook maar enige klachten gehad Quote https://www.deblijehoeve.nl/
methikal Geplaatst: 14 januari 2015 Geplaatst: 14 januari 2015 En je collega's ook niet op de dag erna? Quote
berijl Geplaatst: 15 januari 2015 Geplaatst: 15 januari 2015 gisteraaf de fuet van Nas "geslacht" We hebben er eerst uitgebreid aan gesnuffeld en het goed bekeken en toen geproefd. Het smaakte heerlijk! Het was wel wat (te) droog geworden dus volgende keer hoeven we niet meer zoveel geduld te hebben Bah, wat een straf, dat worstjes maken Nas: ik had je gemaild maar ook ff de vraag hier want miss weet iemand anders ook wel het antwoord. Jullie nitrietzout was met een hoger percentage nitriet. Hoe gebruik ik deze? Moet ik dan wat omrekenen? Hoe hebben jullie dit aangepakt? Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Nasuada Geplaatst: 15 januari 2015 Geplaatst: 15 januari 2015 Mijn collega's??? die schitterden door afwezigheid Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Nasuada Geplaatst: 15 januari 2015 Geplaatst: 15 januari 2015 Berijl, Super dat hij zo lekker smaakte , had jij er geen luchtgaten in?Ik zal mijn vriendin over de nitriet vragen, ik weet niet meer hoe het precies zat. Ik check het voor je.Wij hebben het recept met de berekening die ze gemaakt had bij Jorieke achter gelaten misschien staat het op die aantekeningen. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 15 januari 2015 Auteur Geplaatst: 15 januari 2015 Jullie hebben 'mijn' nitrietzout gebruikt toen toch? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 15 januari 2015 Geplaatst: 15 januari 2015 oohjaa je hebt gelijk, maar Berijl heeft dat zakje meegenomen vandaar haar vraag. Ik check het. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
berijl Geplaatst: 16 januari 2015 Geplaatst: 16 januari 2015 Thanxxx.Nam jij zaterdag (ook) je worstenmaakmachine mee Nas? Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Nasuada Geplaatst: 17 januari 2015 Geplaatst: 17 januari 2015 Hi berijl, Jep ik meen mijn vleesmolentje mee.Ik ben op zoek naar een lamsrecept en vond een verse worst van meneer wateetons. Ik zoek nog even verder:-) http://wateetons.com/2007/01/21/worst-maken-fotos-en-recepten/ Jorieke, ik vond ook nog een pekel/rook recept:http://www.culixperimenten.nl/2013/05/gepekeld-of-droog-gezouten-buikspek/ Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Nasuada Geplaatst: 18 januari 2015 Geplaatst: 18 januari 2015 Vandaag weer een fuet worstje en een chorizo aangesnedenvan de worst die wij op 22-11 gemaakt hebben.heel eerlijk. ..... zag er niet heel mooi uit.structuur is volgens mij te fijnvolgende keer grover malen.de fuet viel mij tegen qua smaak, wat droog en melig, misschien te lang gedroogt.met kerst zag hij er mooier uit en smaakte hij beter.de chirizo was erg lekker maar hij ziet er nig niet professioneel uit. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.