hassingw Geplaatst: 27 juli 2016 Geplaatst: 27 juli 2016 Ik kweek een aantal soorten paddenstoelen, ik heb altijd wel shiitake, eryngii, nameko en pioppino staan. Voor ander soorten moet je even vragen. Ook heb ik hoop verschillende soorten deuvel/graan broed. lijstje er van staat wel ergens op onze website. Quote
Johmir Geplaatst: 20 februari 2017 Geplaatst: 20 februari 2017 Afgelopen weekend heb ik een paar eikenhouten stammetjes voorzien van deuvels (Shii Take). De stammetjes hadden 2-3 maanden gelegen om volledig tot rust te komen. Gaatjes geboord met 8 mm boortje, maar al snel overgestapt op 8.5 mm ivm iets makkelijker inslaan van de deuvels. Quote
0xygen Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Eerste stappen gezet in het zelf kweken van paddenstoelen, grijze oesterzwam op koffiedik en nu shii- take in eiken hout stammen slaan Quote
aalterse-willy Geplaatst: 3 juni 2017 Geplaatst: 3 juni 2017 Een vraag aan de kenners van paddenstoelen. Ik beschik over een redelijke hoeveelheid zaagsel en schors van beukenhout. Kan ik daar iets mee beginnen om paddenstoelen te kweken en zo ja hoe ga ik tewerk? Sorry maar ik kan de zoekfunctie niet optimaal gebruiken omdat ik er hoofdpijn van krijg. Ik sla op de duur alles door mekaar. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Jopperdepopper Geplaatst: 21 februari 2018 Geplaatst: 21 februari 2018 Graan doe ik tegenwoordig enkel pasteuriseren dus tot 72 graden voor een half uur. Stan, Moet pasteuriseren ook onder druk gebeuren? Ik zie dat steeds op youtube filmpjes waar ze snelkookpotten met drukmeters gebruiken. Of kan ik ook een 'ouderwetse' weckketel gebruiken en die rond de 72° een half uur laten staan? Thnx! Quote
Johmir Geplaatst: 25 februari 2018 Geplaatst: 25 februari 2018 Pasteuriseren is een temperatuur behandeling. Met druk heeft dat weinig te maken. Het gaat erom dat het materiaal steriel gemaakt wordt. Quote
speets Geplaatst: 26 februari 2018 Geplaatst: 26 februari 2018 Met druk heeft dat weinig te maken.Druk heeft er wel degelijk mee te maken.Bij hogedrukpasteurisatie kun je de temperatuur lager houden dan bij 'gewone' pasteurisatie.Dat kan in bepaalde gevallen een voordeel zijn, bijvoorbeeld een beter behoud van voedingswaarde. Ik weet niet waar jij precies kijkt jop (altijd handig om even een link te geven), maar wat ik er van lees, hoeft het niet onder hoge druk. (Maar ik ben natuurlijk geen Stan). Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.