scubapat Geplaatst: 5 juni 2015 Geplaatst: 5 juni 2015 Ik lees dat hier meerdere mensen zijn die, zoals ik, zelf charcuterie maken.Zelf ben ik vooral bezig met pancetta, coppa en lonzu. Voor het bereiden en drogen van de charcuterie gebruik ik gewoon de "oude" technieken. Pekelen in zout en drogen aan de natuurlijke lucht in onze kelder.Nadien bewaren van de charcuterie is iets moeilijker want de charcuterie wordt te droog - te hard.Ik zou dus bepaalde stukken vacuüm willen verpakken om dit uitdrogen te voorkomen. Wie gebruikt reeds een vacuüm machine, welk merk/type, kostprijs en positieve/negatieve ervaringen zijn welkom! Quote
Jane Doe Geplaatst: 7 juni 2015 Geplaatst: 7 juni 2015 Wij werken er ook mee, hebben een staande industrie machine.Bevalt heel goed, voor vloeistoffen met name handig en koffie/thee/kruiden verpakkingen. Quote
henkg Geplaatst: 7 juni 2015 Geplaatst: 7 juni 2015 Kijk eens b.v.. hier: seal-apparaat-wie-t11509.html Ik weet niet of droge worst houdbaar blijft als ze gevacumeerd wordt Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.