Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik lees dat hier meerdere mensen zijn die, zoals ik, zelf charcuterie maken.

Zelf ben ik vooral bezig met pancetta, coppa en lonzu. Voor het bereiden en drogen van de charcuterie gebruik ik gewoon de "oude" technieken. Pekelen in zout en drogen aan de natuurlijke lucht in onze kelder.

Nadien bewaren van de charcuterie is iets moeilijker want de charcuterie wordt te droog - te hard.

Ik zou dus bepaalde stukken vacuüm willen verpakken om dit uitdrogen te voorkomen.

 

Wie gebruikt reeds een vacuüm machine, welk merk/type, kostprijs en positieve/negatieve ervaringen zijn welkom!

Geplaatst:

Wij werken er ook mee, hebben een staande industrie machine.

Bevalt heel goed, voor vloeistoffen met name handig en koffie/thee/kruiden verpakkingen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...