krijnvanleeuwen Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 Heb dit jaar onder andere cayennepepers staan, de rest zijn diverse paprikasoorten. De cayenne heeft veel vruchten gedragen maar ze smaken als gewone paprika, mischien ietsjes pittiger... Hoe kan dit? Quote
Jenneke Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 Er is in ieder geval één soort Cayenne die niet heet is (0 op de schaal van Scoville) nl. de Cayenne Sweet. Misschien heb jij deze soort, ik heb deze soort juist om deze reden gezaaid omdat ik wel van de smaak van peper houd, maar niet van het scherpe. Quote
henkg Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Hier zijn ze juist erg heet, ook die van de buitenteelt (van Van der Wal, nr 614). Eén a twee centimeter pp in een hoofdgerecht is meer dan genoeg.Ze zijn beduidend heter dan eerdere jaren, toen met zaden van een andere leverancier.Ook het weer (temperatuur; zonuren) heeft invloed op de heetheid. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Erny Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 En de hoeveelheid water die de plant krijgt heeft ook invloed op de heetheid van de pepers. Quote
Stan Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Vooral wat Erny zegt : de watergift bepaalt bij veel soorten de hitte(bij mildere soorten(vooral Annuum) gaat het zo dat minder water meer hitte geeft). Dan pas de zonne uren. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
krijnvanleeuwen Posted August 30, 2015 Author Posted August 30, 2015 Ok, had niet het idee dat ik veel water heb gegeven dit jaar in de kas... Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.