Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

IMG2015090915055051011441809579.jpg

 

Wie kent ze? Weekschil bonen. Ik leerde dit kennen van een Groninger tuinder. De bonen worden gedroogd aan een touwtje geregen en op een droge plaats bewaard. Bij gebruik worden de bonen met schil en al geweekt, eventueel vooraf in stukjes geknipt, en daarna met spek gekookt.

 

Het ziet er dan mi niet echt smakelijk uit, maar ik wil het dit jaar eens proberen.

Met vriendelijke groet,

Wim.

Geplaatst:

ik kende ze niet

google wel

Geplaatst:

Ik ken het ook niet, maar zou het wel willen leren kennen!

Filmpje van google bekeken, lijkt me lekker!

Geplaatst:

Ik ken de 'waikschille boonn' al 42 jaar. Toen ik naar het noorden kwam, hadden schoonouders een lap tuin achter het huis, en droogden de bonen op zolder. Ik at ze daar ook en vond ze goed smaken, maar heb ze zelf nooit gemaakt, zo lekker vond ik ze ook weer niet.

 

Wel (off topic) de pronkebonensoep, heerlijk met die dikke bonen erin. Snijbonen lust ik dan weer niet zo graag, En hier zijn ze ook dol op spekbonen, veel donkergroen vlees eraan, ik ben er niet gek op.

 

Geef mij maar dunne jonge naaldboontjes, die vind ik het lekkerst.

Geplaatst:

ja ik ken ze wel, we aten ze vroeger regelmatig.

Alleen deze hangen al te drogen maar volgens mij nog niet van de draden ontdaan.

Je kunt ze beter eerst ontdraden en dan drogen.

En inderdaad voor je ze wil eten eerst weken dan in stukjes knippen en lang laten koken.

Stampen met de gekookte aardappelen en wat wij dan gaan er met een gekartelde mes erdoor om toch nog de laatste draden eruit te halen.

lekker met een uitje en een augurkje.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.