Jump to content

EdelSpint

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank voor het meedenken allemaal. Overigens zijn naar mijn weet alle druivenbladeren wel eetbaar, maar sommige vormen maken het dus moeilijk oprollen. Of je krijgt dan kleine slonsige pakketjes. Muscat blue is misschien wel een goed idee en dan hopen op goed blad. Ik zal ook die websites even bekijken en een voorselectie maken die ik even aan buurvrouw zal tonen ter beoordeling haha. @Mellie kan het toevalig zo zijn dat jij hier ook ervaring mee hebt?
 2. Ik baal ervan dat ik mijn twee honingbessenstruiken (in pot) kwijt ben geraakt. Opeens foetsie Had net een tak in water laten wortelen, heel toevallig, dus ik blij dat dat ten minste gelukt was, maar bij overzetten naar potgrond ging dat niet helemaal goed de lokale kwekerij heeft ze niet meer, nu geen budget meer voor nieuwe planten van ver. iemand die wat stekhout kan delen? Of een goede tip waar ik goedkoop kan bestellen?
 3. @rorror Ja ik ook! Maar volgens mij nog vrij onbekend, vandaar dat ik ernaar vroeg
 4. Heel lekker. Wel een woekeraar, ben er nog niet helemaal uit hoe dat te voorkomen (gewoon eten?) Mijn ervaring is ook dat rauw eten veel minder last geeft (en alsnog erg lekker!). Volgens mij past je darmflora zich eraan aan, waardoor het vooral de eerste keer nuttigen weer feest is en daarna steeds minder.
 5. @rorror @Lsjr33 Wat voor stekken? Van pepers? Ik weet nog niet zo goed wanneer ik moet beginnen. Had van de zomer zaden van een toevallig gele jalapeno gezaaid in een bekertje, daar zijn 3 vrijwilligers uit gegroeid, heel langzaam. Ben benieuwd hoe ik ze goed ga houden tot half mei
 6. Nou heb ik een Turkse buurvrouw die super lekkers maakt van gekruide rijst in opgerolde druivenbladeren ("sarma"). Haar druivenstok (onbekend ras) maakt daar de perfecte bladeren voor (namelijk weinig ingesneden, dus praktisch bruikbaar). De druiven zijn echter niet te consummeren: zeer kleine vruchtjes, grote pitten, maar vooral walgelijke wrange smaak. Buuf is er blij mee, want aan druiven heeft ze niets. Nu ik vrouwlief eindelijk heb overtuigd van de veelzijdigheid van een druivenstok, ben ik op zoek gegaan naar de ideale druif voor buitenteelt: - blauwe, lekkere tafeldruif - weinig ingesneden blad - hoge ziekteresistentie Je zou zeggen, niet zo ingewikkeld.. maar ik bespeur vele websites af, maar kom er niet helemaal uit. Met name informatie over bladvorm ontbreekt (gezien mensen daar niet om telen), en als ik de foto's bekijk vind ik het moeilijk te beoordelen, op de ene foto lijkt het diep ingesneden.. op de andere uberhaupt niet ingesneden. "Regent" leek me een lekkere, resistente blauwe buiten-tafeldruif, overal makkelijk verkrijgbaar.. maar de bladeren lijken diep ingesneden. Klopt dit? Iemand ervaring met deze druif? And what about Spetchley Red? Prachtige rode bladkleur vanaf de zomer: zou dat geen bijzondere "sarma" geven? Haha, iemand ervaring met dit ras? Blad wel/niet ingesneden?? Oftewel: kan iemand mij adviseren over een buitendruif die voldoet aan bovenstaande 3 punten? Het liefst makkelijk verkrijgbaar. Hoeft geen supergrote opbrengst te zijn als het maar lekker is en het blad bruikbaar en de plant weerbaar
 7. Het gekke is dat een deel vd dahlias inderdaad bruin en dor zijn geworden terwijl anderen nog springlevend groen. Buienradar niet betrouwbaar dus.. maar hoe doe je dat met planten waarbij je de eerste nachtvorst wil voorkomen en bijv naar binnen halen.. is daar een standaard veilige datum voor (zoals dat met 15 mei is)... misschien 15 nov? Of ben je dan al te laat soms? Edit: de dahlias staan naast elkaar
 8. Beste moestuinvrienden, Hoe komen jullie erachter of bijv de eerste nachtvorst al geweest is? Of gaat komen? Moet je daarvoor elke dag het weerbericht in de gaten houden (doe ik liever niet) of kun je dat ergens opzoeken? Als ik google op eerste nachtvorst bijv, dan vind ik wel bepaalde nieuwsberichten over bepaalde gegevens.. maarrrrr.. Mij is dan bijv nog steeds niet duidelijk of ik hier mijn dahlias uit hun potten moet halen :) dus hoe doen jullie dat?
 9. Ik at laatst twee bolletjes ijs in een luxe restaurant waarop ze een aantal bladeren van ik meen de dropplant hadden geplaatst. Niet verkeerd! Fris anijs bij het romige :) had ik zelf niet bedacht
 10. Ik ga t toch maar vragen. Zijn de papavers er tussen onkruid of bewust gezaaid juist tegen onkruid? En je plukt ze niet om te eten toch?
 11. @marjoleinvdh pure bladaarde? Of doe je er nog zand of compost oid bij? Overigens, jongens, helpt het ook niet om koffieprut of dennennaalden/dennenappels te gebruiken om je potgrond te verzuren?
 12. Ja, het is misschien beter geen turf te gebruiken, maar het CO2 argument is toch onzin? Ik bedoel: CO2 blijft erin opgeslagen. Niemand die t rookt of verbrandt...toch? @fre3ke azijn (of citroenzuur) om potgrond aan te zuren?! Hoe doe je dat zonder je plant om zeep te helpen? Verdund in gietwater?
 13. Ik heb trouwens goed nieuws voor eenieder die het een keer wil proberen: Mocht je geen rijpe bonen kunnen oogsten door het korte seizoen, wees dan niet getreurd, want ook de (onrijpe) peultjes zijn eetbaar... als peultjes! En zelfs het blad is eetbaar (en rijk aan antioxidanten). Een soort milde bonenspinazie. (Niet gek, we eten immers ook de kiemen). Misschien dan toch de moeite waard om te proberen?
×
×
 • Create New...