marijke Geplaatst: 27 oktober 2015 Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Afgelopen week heb ik in een restaurant in Buren een overheerlijke pompoensoep gegeten.Welk soort pompoen kan ik het beste kweken om volgend jaar zelf óók zulke lekkere soep te kunnen maken?Wat is jullie ervaring?Hebben jullie ook lekkere recepten?Alvast dank. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Flup Geplaatst: 27 oktober 2015 Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Hokkaidopompoenen zoals onder andere de Red Kuri, Solor en Fictor. Deze soorten zijn zeer geschikt voor de soep. Maar regelmatig pompoensoep, gewoon via een internetrecept en dat aanpassen naar de eigen smaak. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
marijke Geplaatst: 27 oktober 2015 Auteur Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Bedankt, Flup, voor je antwoord.Ik ga er mee aan de slag! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Flup Geplaatst: 27 oktober 2015 Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Graag gedaan.Mijn pompoensoepgerecht is eigenlijk heel simpel. Ik mik de ingrediënten er met het heilig oog bij. Pompoensoep:1 grote Hokkaido Red Kuri (Solor, Fictor kan ook)2 uien6 maggieblokjesMaggiebladerenSelderijbladerenPeper / zout naar smaak toevoegen Ontleed de pompoen en snij deze in stukjes. Doe deze in een pan en vul de pan met een flinke laag water. Let op, de pompoenstukjes moeten absoluut niet onder water staan, dan wordt namelijk de soep veel te dun. Fruit de gesnipperde uien en mik dit ook bij de pompoenstukjes. Voeg de maggieblokjes, de maggiebladeren en de selderijbladeren en wat peper (en eventueel zout) toe en zet het op het vuur. De pompoen moet zeker een minuut of 15 / 20 doorkoken, de stukjes moeten goed zacht zijn. Pureer dan het geheel tot een heerlijke soep en proef nog even voor het opdienen. Nu kun je nog eventueel bijkruiden, mocht dat nodig zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
marijke Geplaatst: 27 oktober 2015 Auteur Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Zes (!) maggiblokjes?Oeps, ik heb al zo'n hoge bloeddruk Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Flup Geplaatst: 27 oktober 2015 Share Geplaatst: 27 oktober 2015 Ja, 6 maggieblokjes op 1 liter water (heb ik ooit geleerd en komt van zo'n internetrecept). Over het algemeen is de pompoen zo groot dat er meer water in de pan moet, maar 6 maggieblokjes is voor mij het maximum. Minder kan ook, gewoon je smaak volgen. Ik kan helaas niet al teveel minderen, want dan vindt mijn wederhelft de soep te flauw. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 28 oktober 2015 Share Geplaatst: 28 oktober 2015 ik vind t ook wat veel blokjes, zou er 2 doen en een zoutstrooier op tafel zetten en wat kokosroom of slagroom in het bordwij hebben altijd uchiki kuri, daaar zitten wat minder strepen in de schil dacht ik? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 28 oktober 2015 Share Geplaatst: 28 oktober 2015 Flesje maggi voor de wederhelft. (En misschien een bloeddrukmeter aanschaffen? ) Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nathanya Geplaatst: 28 oktober 2015 Share Geplaatst: 28 oktober 2015 Maggiblokjes zijn van die kleine vierkante, die gaan 1 op 200 ml water een bouillonblokje is 1 op een halve liter. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.