Jump to content

marijke

Members
 • Posts

  918
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marijke

 1. Wat een mooie, sfeervolle tuin. Hoop jullie te gaan volgen op insta.
 2. marijke

  Het begin is er!

  Leuk verslag van al je activiteiten! Is je rug nog een beetje heel na al het gesjouw met de kruiwagens?
 3. Bietjes en raapsteeltjes gezaaid. O ja, en rucola (in de koude bak). Onkruid uit het rabarberbed verwijderd. Genoten van de magnoliaboom waarvan de knoppen enorm zwellen. Beloofd veel moois voor de komende tijd. Kat Moesje (officieel 'Moustache' vanwege zijn zwarte snorretje) proberen wijs te maken, dat hij mijn zaaibedden niet om mag spitten. Dat spitten heeft mijn man namelijk al gedaan...
 4. Bekijk eens het zaaischema op 'Diana's mooie moestuin'. Hierop staan heel veel info: niet alleen zaaitijd, maar ook op welke afstand e.d. Een aanrader. Succes!
 5. Net als andere jaren, hoop ik óók deze week weer prei (Zwitserse reuzen) te zaaien.
 6. Gefeliciteerd met uw moestuin. Mijn man en ik zijn ook 60+ en 70+ en genieten volop van onze moestuin. Veel plezier en een goede oogst gewenst.
 7. De perenbomen (St Remy) staan in bloei. Pioenrozen staan zo'n 20 cm hoog. Magnolia is qua bloei net over zijn hoogtepunt heen; de eerste bloembladeren vallen al. Gisteren een zwaluw rond de boerderij zien vliegen.
 8. Vanmorgen voor het eerst dit jaar de grutto weer gehoord! De Magnolia staat in volle bloei. De Japanse Sierkers begint met bloeien. Eerste bloemetje aan een aardbeienplant gespot. Heel (on)handig - midden op een dam in het land - zit een zwaan te broeden... en blazen als je in de buurt komt!!!
 9. Jij hebt echt voorjaar in je tuin!! Mooi hoor.
 10. Oh. wat een prachtige Helleborus! Schitterend. Kan me voorstellen dat je daarvan geniet...
 11. Vanmorgen lekker in de tuin gewerkt: - Peulen uit de bak overgeplant - Spinazie, raapsteeltjes en bietjes gezaaid - Uien gepoot - Sla- en andijvieplantjes geplant 'k Heb al een paar rabarberstengels geoogst voor de cake. Ik moet hier nog onkruid uittrekken... Het nieuwe aardbeienbed. De plantjes zijn afgelopen herfst geplant. Geen uitval gedurende de winter.
 12. Vanmorgen in de koude bak sla, andijvie, rucola en peultjes voorgezaaid. Rabarber begint mooi op gang te komen. De bessenstruiken zijn afgelopen maand fors gesnoeid. Beginnen al weer uit te lopen. Shame, shame: achter in de schuur kwam ik deze pot met Brugmansia tegen. Vorig jaar helemaal vergeten (de plant heeft dus een jaar rond in de schuur gestaan, zonder enige zorg... ). Tot mijn grote verwondering zitten er verschillende uitlopers aan. Gelijk maar lekker verwend met een plaatsje in de ochtendzon, een plens water en morgen (deels) nieuwe aarde. De Sereh, die ik enkele weken geleden op water gezet had, heeft worteltjes. Paprika, peper, aubergine en prei zijn leuk opgekomen. Eén dezer dagen moet ik ze verpotten. Hoop er binnenkort foto's van te plaatsen.
 13. marijke

  Met dank aan...

  Nee, helaas, Patrijs, geen raapsteeltjes. Bij ons zijn het ook één van de favorieten in het vroege voorjaar, maar daarvoor moet je elders kijken...
 14. De Winterakonietjes bloeien. Sorry, de snoeier is net geweest; ik moet de takken nog opruimen...
 15. Met dank aan Patrijs die in zijn post mij erop attendeerde dat de Lidl alweer zaden verkoopt: 'k Heb vanmorgen mijn voorraad lekker aangevuld...
 16. Leuk al dat proefzaaien. Het gaat rond deze tijd echt kriebelen om weer te beginnen in/met de tuin . Praktisch trouwens zo'n 'zaaigoedverwarmer' in de vorm van Pepsi. Mooi beestje.
 17. marijke

  27-1-2019

  Kun je die wilgentakken wel gebruiken in je tuin? Ik gebruik ze als rijshout voor de peulen en om jong zaaigoed mee af te dekken en zo te beschermen tegen vogelvraat. Bietjes zien er trouwens lekker uit!
 18. Heel leuk, gemakkelijk, gezond (en lekker) in het vroege voorjaar zijn raapsteeltjes. Vroeg zaaien/oogsten voordat het zomerspul komt. Voor mij vormen zij ieder jaar weer de eerste maaltijd uit de tuin: stamppot raapsteeltjes + rabarbermoes. 'k Wens je succes dit seizoen!
 19. Vandaag de start van mijn Moestuinseizoen 2019: - Paprika, peper, aubergine en zomerprei gezaaid. - Serehstengels op water gezet. Manlief heeft tijdens het snoeien al twee bossen rijshout voor mij klaar gelegd. Het begin is er...
 20. Vanmiddag peper, paprika, zomerprei en aubergine gezaaid. Serehstengels op water gezet.
 21. Bedankt, Bit, ik heb het inmiddels gelezen. Duidelijke informatie; 'k ga ermee aan de slag !
 22. Misschien bedoel je dit? Deze zag ik zojuist op een van de Hortensia"s. Wie kan mij advies geven hoe deze plant te behandelen? Alvast dank!
 23. Vanmorgen de eerste bietjes uit eigen tuin geoogst. Lekkerder vind je ze nergens Met het oog op het warme weer van de komende dagen nog postelein gezaaid.
 24. Door omstandigheden heb ik een hele tijd niets gepost en ook weinig aan de moestuin kunnen doen. Wonderlijk dat er dan, ondanks de weinige aandacht en zorg voor de tuin, toch nog te oogsten is... o.a. rode bessen, zwarte bessen, snijbiet: De kruisbessen eten we zo in het voorbijgaan, lekker uit de hand... ... en de courgette begint net te bloeien.
 25. Prachtig! Wat mij betreft verdienen deze foto's het predicaat 'Foto van de week!'
×
×
 • Create New...