Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zaden Aziatische groenten en kruiden

Featured Replies

Geplaatst:

Hier een liefhebber! Dank u, dank u

Geplaatst:
  • Auteur

Monique, mocht je daar ooit iets willen bestellen, geef dan aub een seintje. Misschien kunnen we dan een bestelling combineren. Ik wordt helemaal hyper als ik die site bekijk. Maar ik heb totaal geen ervaring met buitenlands bestellen.

Geplaatst:

Buitenlands bestellen.. Wat is er ingewikkelder aan? Bestellen, betalen, en wachten tot t in je brievenbus ligt Meestal betaling via paypal

 

En eventueel even google'en naar recensie's over die site he ,

Geplaatst:
  • Auteur

Ondertussen heb ik nog meer sites gevonden, en ook iets goedkoper...

 

maar Dennis, ik kom uit een andere planeet, uit een ander tijdperk, ben gewoon bijna bejaard... ik heb geen idee hoe ik zoiets moet doen. Ik heb ook geen Paypal.

 

Ik hoef ook geen handleiding, want ik ben zo'n eigenwijze bejaarde... ik roep gewoon mijn kinderen erbij als ik zoiets van plan ben... op dat soort momenten zijn ze reuze nuttig...

Geplaatst:
Monique, mocht je daar ooit iets willen bestellen, geef dan aub een seintje. Misschien kunnen we dan een bestelling combineren. Ik wordt helemaal hyper als ik die site bekijk. Maar ik heb totaal geen ervaring met buitenlands bestellen.

 

Doe ik, maar ik wil eerst een kasje, dan kan ik wat meer exotische dingetjes kwijt (of alleen lekkere tomaatjes en pepertjes )

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb ook geen haast hoor. Ik zit me eigenlijk te orienteren voor volgend jaar. Het eerste jaar mocht in van mezelf nog niet teveel exotisch, omdat ik eerst maar eens de basis moest leren (strenge juf voormezelf), maar als ik zo'n site zie, dan ... kriebelt het toch...

 

Ik ben ook eens aan het loeren naar de Japanse rassen, omdat daar zo nu en dan bij staat dat een bepaalde variant tegen milde vorst bestendig is. Ze werken wel met veel hybriden, maar de grap is volgens mij dat ze exotische groenten zo kweken dat ze tegen een kouder klimaat bestand zijn. Ik weet het niet zeker, maar zo'n gevoel kreeg ik ineens...

 

Ik heb inmiddels peulen van een Thaise paksoi soort. Ze zijn nog niet helemaal rijp en bruin, maar het gaat de goede kant op. Het oorspronkelijke zaad was met iemand van een vakantie in Thailand mee terug gekomen. Ik augustus ga ik testen wat er uit dit zaad gaat komen, of het levensvatbaar en of dóór-kweekbaar is. Het is het type Shanghai-paksoi, maar de variant is onbekend. Ik kan je straks wel zaad hiervan sturen als je wilt. Ik gok dat de oogstbare paksoi ongeveer 15 a 20 cm is.

 

Ik wil ook die mini-dwerg variant uit China, die bij Vreeken te koop is. Volgens mij in 30 dagen oogstbaar. Die hele kleine dingen zijn zo lekker in de wok!!

 

Er staat ook Greenboy te bloeien... Ik had een klein rijtje staan. Twee zijn in bloei geschoten, maar niet allemaal.

 

Inmiddels heb ik al kunnen constateren dat de Thaise basilicum die ik van jou had gekregen de juiste geur en smaak heeft die ik zocht. Ik ken hem onder een andere naam: horapa. Maar er zullen wel een aantal basilicum varianten zijn die erg dicht bij elkaar liggen. Dat gaat straks Thaise viscurry worden, heb nu al zin!

Geplaatst:

Fijn dat de basilicum de goede blijkt te zijn.

Oeh, en weet je wat ik nou wel zou willen? Curryleaves......

Ik heb niet zulke enorme wensen, maar zelf pepertjes oogsten en sambals maken wil ik graag, en ik ben al heel blij met mijn koriander . Dat kan ik hier gewoon niet lekker vers krijgen. Ja, minimale hoeveelheidjes voor een max prijs.

Geplaatst:

Ja, gedroogd heb ik ze wel. Maar vers is altijd beter

Ík heb bijv een heerlijk recept van Jamie Oliver voor een viscurry, mèt curryblaadjes!

Geplaatst:
  • Auteur

 

Wij zijn allebei kennelijk dol op viscurry!!

 

Je hebt gelijk: het is een wereld van verschil tussen verse en gedroogde curry leaves. Net zoals verse en gedroogde basilicum... niet eens te vergelijken...

 

Ze zijn trouwens wel prima in te vriezen. Ik heb inmiddels een beetje gegoogled... tot nu toe nog geen aanwijzingen gevonden van zaadverkoop van de plant (boom)...

 

Het kan wel gezaaid en geoogst worden: http://enjoyindianfood.blogspot.com/2007/11/curry-leaves-plant.html

 

Geplaatst:

curryleaves heb ik gevonden bij een tuincentrum tijdje terug. Die staat nu in het kruidenbed te pronken. Heerlijk ruiken ze hoor. Wie weet kan ik er wat van af scheuren als ie wat groter wordt in het najaar. tis nu nog zo'n klein polletje.

Geplaatst:

Wauw!!!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.