harmony Geplaatst: 7 juni 2011 Geplaatst: 7 juni 2011 Van mijn buurvrouw heb ik een aantal koolrabi plantjes gekregen, die het prima doen.Alleen heb ik nog nooit van mijn leven koolrabi gegeten, laat staan klaargemaakt.Wie heeft er een lekker recept? Quote
Claudia69 Geplaatst: 7 juni 2011 Geplaatst: 7 juni 2011 Ik heb onlangs soep gemaakt van de minder geslaagde knolletjes. Een kleine kilo koorabi + 2 sjalotjes of een kleine ui + 2 teentjes look + 1 liter bouillon + wat dille (of kervel) en peterselie + peper en zout en eventueel een scheutje room. Quote
harmony Geplaatst: 7 juni 2011 Auteur Geplaatst: 7 juni 2011 Dank je, bewaar ik. Eén plantje wordt één knolletje toch?En kun je de smaak ook ergens mee vergelijken? Quote
_*_iris_*_ Geplaatst: 7 juni 2011 Geplaatst: 7 juni 2011 Ik doe niks bijzonders met koolrabi, meestal alleen schillen, in stukken snijden van ongeveer gelijke grootte, en even stomen of een paar minuutjes in de magnetron. Ik sta altijd te juichen bij het aanrecht als er koolrabi in de biologische groentetas zit... het is heel lekker vind ik. Lijkt inderdaad op bloemkool, maar de structuur is anders, het is sappiger/knapperiger. Als je het niet te lang kookt, is het ook een beetje pittig (net zoals bloemkool weer). Je kunt het ook rauw eten, schillen, dunne plakjes schaven, en een beetje mayonaise, peper en azijn of citroensap erdoor. De bladeren kun je ook eten (stoven), schijnt reuze gezond te zijn maar ik hou er niet zo van, ze zijn vaak wat taai. Quote
Romke3 Geplaatst: 10 juni 2011 Geplaatst: 10 juni 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx Quote
bonnie f Geplaatst: 10 juni 2011 Geplaatst: 10 juni 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!Ik heb ook geprobeerd de blaadjes en stengeltjes te eten, bleeh , ik vond het 3x nx Nee, zijn houterig. Inderdaad bleeh Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
harmony Geplaatst: 10 juni 2011 Auteur Geplaatst: 10 juni 2011 Ik heb dit jaar prachtige rode koolrabi, en wat ik het lekkerst vind is heel simpel : schillen, klontje boter, snufje zout, heel heel weinig water en op een middelmatig vuurtje langzaam gaarstoven. eventueel een klein beetje nootmuskaat voor het opdienen. heerlijk!: Op die manier maak ik witte kool klaar, met nog een beetje kerrie erdoor Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.