Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Mijn bak met 10 radijzen, zijn voorlopig even bijna uitgebloeid, terwijl hij nog wel vol knopjes zit... Zal dus nog wel binnenkort weer opnieuw bloeien...

 

Er hangen ondertussen denk echt iets van 20 tot 30 peultjes per radijs! Gaat echt gigantisch goed!!

 

Zijn er nog speciale receptjes met deze peultjes, naast het blanco opeten er van?

(Kan je ze trouwens gewoon eten op welke grootte dan ook? of moet je echt wachten tot ze een bepaald formaat hebben)

Geplaatst:

Geen ervaring mee, maar misschien is het wel lekker om door de sla te doen. Heeft een beetje dezelfde smaak als radijs toch. En vast een stevige bite.

Jooze

 

Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com

Geplaatst:
  • Auteur

Ja, of misschien de peultjes zelf nog in een dressing doen en dan gewoon weer per stuk op eten, vraag me dan wel af welke dressing het beste is...

 

En wie weet dat het ook nog wel lekker is op een broodje met smeerkaas ofzo? Denk eigenlijk dat je met die peultjes vrij veel kan (Radijs zelf is ook op veel manieren te gebruiken)

Geplaatst:
  • Auteur

Heb er nu voor het eerst een paar geproeft... Zijn lekker! Deze die ik gehad heb smaken gewoon puur naar een normale radijs... Misschien langer laten hangen voor een scherpere smaak?

 

Erg grappig denk vooral als decoratie op eten, en op een verjaardag als bakje borrelnootjes neer zetten... Lijkt me ook wel grappig, is kijken hoeveel menen raar kijken

Geplaatst:

Iemand enig idee of je ze in kan maken?? Ik heb twee (!!) radijzen laten schieten... het is een MEGA-wolk geworden van stelen en peulen... Zonder overdrijven... honderden en honderden peulen.... Teveel zaad voor zaadwinning... zoveel zaad heb ik niet nodig. Heb wel een paar takjes peulen alvast meegenomen om in de salade te doen. Gewoon leuker en lekkerder dan gewoon radijs trouwens..

Geplaatst:
  • Auteur

Ja er groeit echt veel aan he, zit hier met het zelfde probleem. had er 10 laten doorschieten.... kom er niet door heen

 

Ach.. zaad oogst, als je ze opeet als radijs kiemen gaat t er weer hard genoeg doorheen

Geplaatst:

Daar zeg je wat: als kiemgroente... want in zo'n geval gebruik je veel meer dan normaal...

 

Maar dat inmaken lijkt me ook wel cool... heeft ook niet iedereen in zijn keukenkastje staan... (de AH-shoppers bedoel ik)... en dan juist van die lekker dikke ronde peulen, lekker veel volume...

 

Ik ga het maar eens proberen met een doorsnee inmaak recept... iemand suggesties?? (ik heb niet veel ervaring met pickles...)

Geplaatst:
  • Auteur
Daar zeg je wat: als kiemgroente... want in zo'n geval gebruik je veel meer dan normaal...

 

Ik laat er expres een deel voor doorschieten, continu radijs kiemzaadjes kopen is nogal prijzig

  • 1 year later...
Geplaatst:
Daar zeg je wat: als kiemgroente... want in zo'n geval gebruik je veel meer dan normaal...

 

Zijn alle soorten hiervoor geschikt?

In "Lekker Weten, voorjaar 2013" las ik dat er een gele radijsvariant voor wordt gebruikt

( http://www.ekoplaza.nl/_media/magazines/pdf/lekker-weten.pdf )

Geplaatst:
  • Auteur

Het loof van de radijs kan je altijd eten dacht ik.. En de knol/wortel sowieso..

Kiemgroente lijkt mij dan niet echt soort-gebonden. Misschien dat een gele soort wel makkelijker is, dat die sneller doorschiet of meer zaad geeft bijv.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic