Ga naar inhoud

Nog een moestuingek


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Fijn dat ik eindelijk dit forum met gelijkgestemden heb gevonden.

Mijn naam is Emmy, ik ben 52 jaar en behalve een kleine tuin bij mijn huis ben ik in het gelukkigge bezit van een moestuin van 3 are op het mooiste complex van Lelystad.

Het is een milieuvriendelijk complex met heel veel groen en een dierenweide.

Ik verbouw vooral groenten maar heb ook ruim plek voor fruit en bloemen.

Op dit moment oogst ik behalve heel veel bonen en komkommers vooral ook pompoenen en kallebassen.

De komkommers en ook de boontjes maak ik in in het zoet-zuur.

De pompoenen en kallebassen, en ook de ingemaakte groenten zijn voor zover ik ze niet zelf gebruik voor de oogstmarkt die op 2 oktober op ons complex wordt gehouden.

Als jullie meer willen weten hoor ik het wel.

 

Groetjes Emmy

Geplaatst:

Wat wil je dat ik er op zet Jorieke?

Chutney met groene tomaten?

Zoet-zuur van spercie boontjes?

Pompoen met gember zoet-zuur?

Courgette soep?

 

Het lijkt mij wel een goed idee om bij de recepten rubriek ook ideeen over wat te doen met de enorme hoeveelheden die je soms hebt.

 

Groetjes Emmy

Geplaatst:

Welkom Emmy, ik ben zelf ook een beginnende tuinder en ben erg benieuwd naar de recepten en ervaringen met het lang bewaren van de diverse oogsten

 

Wout

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...