Jump to content

wouttie75

Members
 • Posts

  581
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wouttie75

 1. Hij is sneller leeg dan vol !!! Vorig jaar 2 keer vergeten en was dolblij dat ik ze niet geschakeld had. Nu maar 1000 liter water kwijt ipv 2000 liter. ik heb een 4 meter koppelslang gemaakt van 3/4'' geloof ik, /als er een ton vol is laat ik hem overlopen in de 2e.
 2. Ik ben nog steeds op zoek naar het ultieme spare ribs recept !!! Sappig , mals , zoet , pittig smaakvol....
 3. Ik open het topic om samen met de zelfvoorzienende BBQ-ers onder ons tips te delen ! Tips, recepten, ideeën.... Rooster schoonmaken... * Leg het rooster een nacht in een vuilniszak met water en soda evt een klein beetje afwasmiddel.. De volgende dag veeg je het vuil er zo af. * Geen staalborstel bij de hand, maak een prop van aluminium folie en borstel het rooster schoon als het goed heet is * Helemaal niets bij de hand, maar wel een zand/grindpad ? Camping in Frankrijk? Een paar keer op en neer over de steentjes dan is hij weer mooi. Een koude zone in je BBQ is soms lastig te creëren , een baksteen op zijn kant om de kolen af te schermen werkt flitsend... geen verkoold vlees meer maar wel lekker snel aan braden. Iemand nog meer tips !!
 4. Leuk filmpje op YouTube gezien met een bak met 2 ijzerdraadjes en een 9V blokbatterij. 1 op de plus 1 op de min, werkt geweldig en je kunt er het hele seizoen mee doen. Ik ga het zeker proberen....
 5. Leuke filmpjes ook op YouTube, vele in het engels, ook in nl/vlaams van de moestuin volgen Wim (van vier.be) veel info op de site van Diana's mooie moestuin.
 6. Eenzijdige bemesting is nooit goed, jaar op jaar dezelfde mest is hetzelfde als jaar na jaar aardappelen telen. Er is m.i. niet zo iets als ideale of beste mest.. Ik wissel af, 1 jaar koemest. 1 jaar compost met paardenmest, af en toe handje koemest korrels, hier en daar een handje kali. En zelfs af en toe vloeibare biologische kamerplantenvoeding.. Compost komt aardig in de buurt bij ideale bemesting maar de bodem heeft meer nodig, zeker zoals wij hem gebruiken/uitputten.
 7. De tuin aangeharkt bedden zaaiklaar gemaakt. Links voor de knofloken 2 rijtjes wortelen gezaaid. Aardappelveldje klaargemaakt, morgen mogen de eerste piepertjes erin ! De plantjes in de kas doen het goed. Net als de aardappeltjes in de kas in wasmanden.
 8. ze staan er mooi bij al zeg ik het zelf
 9. Ik had de corresponderende letters op de zakjes geschreven, deze lagen al een tijd in de kamer uiteindelijk heb ik ze per ongeluk weggegooid !! Ik weet welke 9 soorten ik heb gezaaid, weet alleen niet meer welke welke is...misschien kan ik ze vergelijken als ze wat groter zijn, ik heb namelijk samen met iemand anders gekocht bij Diana.
 10. Drama !! mijn legenda / namenlijst van mijn tomatenzaailingen weggegooid !!! Heb nu zo'n 50 naamloze tomaten zaaibakken gemerkt met A-B-C-D etc..
 11. sjalotten, pootuitjes rood en geel gepoot, radijsjes, andijvie, peter peper en madame jeanette opnieuw gezaaid. Maar eens wat ruimte maken voor de tomatenreeks 2015
 12. /img] Alle pepers en paprika's verspeend, aardappelexperimentje in de kas.... uitgelopen primeur aardappeltjes van de Aldi geplant in wasmanden in boodschappen tassen in de kas... We zien wel wat het wordt !
 13. Zeker weten Frans ! Ik heb nu ook van die geperste kokospotgrond erbij door wat erg goed bevalt. Reguleert goed en is mooi rul.
 14. wouttie75

  Compost

  kijk goed rond, takken fijn knippen , maaisel, vertel de buren en je vrienden, koffieprut van je werk / schoolkantine ? Strooisel cavia of konijn is fantastisch.
 15. wouttie75

  Compost

  Dat is prima Sven, bij compostmaken is de truuk om zoveel mogelijk laagjes met verschillende materialen, niet een dikke plakaat gras of karton, dat gaat stinken en plakken. Probeer zoveel mogelijk te verzamelen en breng het dan 1 keer in lagen op. Zorg dat je bak contact maakt met de grond zodat er wormen en andere beestjes in kunnen komen. Kijk ook eens op youtube en de site van de compostmeester.
 16. compost uitgereden ongezeefd over de aardappelruggen, en in de oude papierbak het compost gezeefd voor de uienbedden en de kas. Prachtig om te zien hoe alle vogels erin duiken een feestmaal met beestjes en wormen. !! De compostbak iets verplaatst en opnieuw opgezet, morgen paardemest halen om bij te mengen. Verder de kas voor de helft gespit, koemestkorrels gestrooid en kweektafel geplaatst.
 17. Ze staan er prachtig bij, op de fotos niet zo goed te zien, ongeveer 5 ruggen met riet zo goed als mogelijk afgedekt.
 18. Omheining rond de tuin gezet, tuinhekje afgehangen... moet nog een hangslotje op komen om de shoppers wat te ontmoedigen, als ze willen kunnen ze er toch wel bij maar sommigen hebben de groenten blijkbaar harder nodig Compost over de gespitte bedden geschept, de zaden die erin zaten en zijn uitgelopen kunnen nu mooi kapotvriezen. Al met al een heerlijk dagje tuin....zonnetje erbij.
 19. Sla little gem Sla krul frisee Andijvie Bosui/peterselie/bieslook... Echinacea, zonnehoed Propagator couveuse klaargemaakt voor de pepers en paprikas, Die moeten nog effe 2 weken wachten. Eerste week februari staat op de planning
 20. Dat moet iedereen zelf weten neem ik aan !, was ook niet mijn vraag, ook zaai en stekgrond heeft last van schimmelvorming. En voor mij de belangrijkste reden is ongeveer 2x zo duur als gewone potgrond terwijl het 2x zo arm is ....
 21. Sorry ik heb ook perliet, dit is inderdaad witter. Ik zie wel degelijk het nut in van mijn mengsel. Het is erg mooi luchtig, geen schimmelvorming en goede vochtregulatie. Mijn vraag was ook meer of de zaden moeite hebben door de bovenlaag heen te komen. Het lijkt me dat het meevalt omdat het inderdaad superlicht is. Maar ben ook zeker benieuwd naar jullie ervaringen.
 22. Wie van jullie heeft ervaringen met vermiculiet. Ik zie op diverse sites wisselende informatie. Ik heb nu een zakje van 10 kg gekocht en wil dit gebruiken voor mijn peperzaailingen. Ik wil een mengsel maken van: Ikea kokospotgrond Brekerzand Gewone potgrond Vermiculiet Dan wil ik het afdekken met een laagje vermiculiet. Mij vraag is zijn de plantjes sterk genoeg om door de laag heen te gaan, is dit ook makkelijk voor slazaadjes of zijn deze te fragiel? Graag jullie ervaringen.
×
×
 • Create New...