Geplaatst: 9 juni 20169 j Ik had al veel blad geplukt voor salades, maar blijkbaar te lang gewacht met het oogsten van hele kroppen om stamppot te maken, want ik zie net dat een paar kroppen gaan doorschieten. Nu lees ik her en der dat ze dan niet meer eetbaar is, maar is dat omdat ze bitter wordt ofzo (want dan proef ik morgen gewoon een blaadje en dan beslis k zelf wel of het eetbaar is), of omdat er iets in de plant gebeurt waardoor het echt niet meer geschikt is voor menselijke consumptie? Bloeiende rucola en bloeiend mosterdblad kan je wel gewoon blijven eten heb ik gelezen (en dat doen we dus ook). Waarom andijvie niet?
Geplaatst: 10 juni 20169 j wij eten het wel (na een bitterproefje) en we zijn nog seeds gezond nee zonder dollen, geen probleem
Geplaatst: 10 juni 20169 j http://www.24kitchen.nl/shows/makkelijkemaaltijd/recepten/andijviesoep-met-feta Receptje voor iets bittere (niet te) andijvie.Ik heb deze gisteren gemaakt (melkprodukten weggelaten, pijnboompitjes toegevoegd en komijn ipv kumel)
Geplaatst: 10 juni 20169 j Komijn in plaats van kummel. Volgens ij is dat hetzelfde. Kummel is de Duitse naam voor komijn Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
Geplaatst: 10 juni 20169 j Nee hoor kumel (karwijzaad) is niet hetzelfde als komijn. Het wordt wel vaak door elkaar gehaald en dat is niet zo erg want de smaken lijken wel wat op elkaar. http://www.aziatische-ingredienten.nl/verschil-komijn-karwij-venkel-anijs-enzo/
Geplaatst: 10 juni 20169 j O wat lekker Ik bedank altijd als ik andijvie aangeboden krijg, maar dit lijkt me heerlijk "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 10 juni 20169 j Nee hoor kumel (karwijzaad) is niet hetzelfde als komijn. Het wordt wel vaak door elkaar gehaald en dat is niet zo erg want de smaken lijken wel wat op elkaar. http://www.aziatische-ingredienten.nl/verschil-komijn-karwij-venkel-anijs-enzo/ Oei, sorry Weer wat geleerd. Dank je. Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
Geplaatst: 10 juni 20169 j Auteur Anneke, die andijviesoep lijkt me heerlijk, die ga ik binnenkort ook eens maken! Vandaag stamppot gemaakt met de doorgeschoten andijvie, hij smaakte prima.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.