Jump to content

AnnekeW

Members
 • Posts

  512
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland
 1. Gefeliciteerd Flup! De organisatie bedankt voor het organiseren. Ondanks dat ik me afgemeld heb vond ik het wel heel leuk en leerzaam om mee te doen.
 2. Misschien horen de potten en de deksels niet bij elkaar?
 3. http://www.marmelot.com/marmelot/inmaakglazen-glazen-van-1000ml-ook-voor-jampot-vacuumpomp-p-2529.html?language=nl Is dit misschien iets vergelijkbaars?
 4. Ik zou er toch maar eentje opeten voordat je op vakantie gaat. Er is een kans dat ze, als je terug komt van vakantie, op de grond gevallen zijn en/of opgegeten door de vogels.
 5. Gefeliciteerd met je zwangerschap Bubbels!
 6. Misschien wel leuk om hier wat recepten te verzamelen met ananaskers. Ik heb vandaag jam gemaakt (zonder suiker dus niet lang houdbaar). Ik heb de besjes eerst even fijn gemalen met een hakmolentje (staafmixer gaat ook wel denk ik) en toen opgekookt, beetje limoensap er bij en wat hele besjes voor het mooie. Nog even laten koken en dan in een schoon wekpotje doen. Ik heb deze jam voor aankomend weekend gemaakt, dus verder niet gewekt, maar weg gezet om af te koelen. Ik las ergens dat er wat pecine in de besjes zit en dat klopt denk ik wel. Het is een mooie substantie zonder dat ik iets toegevoegd heb.
 7. Mwah, niet waard.... Zoveel mogelijk zon is beter. Mijn kas heeft ook niet de hele dag zon (dat heeft te maken met dat dit het enige stukje tuin nog was die vlak te maken was, ik heb een dijkhuis), maar ik heb er zeker wel plezier van.
 8. Misschien kun je ze er beter afhalen en na laten rijpen in een zonnige vensterbank?
 9. Ik heb besloten om niet meer te wegen. Ik bewaar ze het liefst in hun jasje omdat ze dan langer goed blijven. Afgelopen weekend nam ik een grote schaal mee naar een buurtpicknick en ook daar vond ik het decoratiever om het gedroogde jasje wel open te maken, maar er aan te laten en iets naar onder te schuiven. Wegen moet zonder jasje en dat maakt het te ingewikkeld. Ik blijf het wel volgen en ben ook wel tevreden over de ananaskers. Makkelijke plant, goede opbrengst, makkelijk oogsten (gewoon af en toe rapen wat er op de grond gevallen is), ze blijven schoon doordat ze ingepakt zitten, de smaak is ok.
 10. Ik moest ook even 2x lezen, maar ik denk dat ze uitspuugd omdat ze de zaadjes wil behouden van de extra lekkere exemplaren.
 11. Ik ben fan van de tomatillo. Vandaag een rijpe als fruit uit het vuistje gegeten en van een paar groene samen met wat andere tomaten Salsa Verde gemaakt. Njam!
 12. Ah. Dat is een goede tip! Want je wil er niet na een vakantie achterkomen dat de kraan is blijven lopen omdat er iets losgeschoten is.
 13. Ik werk met regelbare druppelaars die met zwaartekracht gevoed worden door een groot zwart vat. Dat vat vul ik nu nog zelf met een tuinslang (in de vakantie deed een buuf zonder groene vingers dat voor me). Volgend seizoen wil ik dat vat met een timer uit de kraan vullen. Voordeel van een vat er tussen vind ik dat het water op kan warmen en dat het de hele dag langzaam door druppelt,
 14. De eerste geraapte besjes uit de kas. Ik zal morgen even tellen hoeveel planten er overgebleven zijn.
×
×
 • Create New...