Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mijn opa en oma hebben altijd een moestuin gehad. Daar is nu nog een veldje met boontjes, een stoofperenboom, en een pruimenboom van over.

 

Elk jaar plukken wij daar pruimen, ze hebben genoeg om iedereen in onze grote familie van 3 emmers pruimen te voorzien.

Zondag hebben we 2 enorme bakken vol geplukt. Gisteren heb ik al 6 pruimen cake/taarten gebakken, die vries ik per 2 punten in. En ook staan er 5 potjes halfzoete gelei (van pruimensap uit mijn stoomextraheerder), en 1,5 pot zeer zoete jam (om weer terug te geven aan Oma).

 

Vandaag maak ik nog stroop, en fruitleer (pulp uitgesmeerd op een bakplaat, en dan drogen in de oven). Van die laatste 2 producten heb ik nog geen idee hoe het gaat smaken. Ben benieuwd!

Er blijft dus alleen een stapeltje pitten van over

Geplaatst:

Onze pruimenboom heeft dit jaar weinig pruimen geproduceert, maar de pruimen die we hebben kunnen plukken zijn verwerkt in Jam en Plaatcake.

 

Fruitleer, ik kende het in eerste instantie niet, maar google laat wel wat leuke resultaten zien. Ben benieuwd naar het resultaat

Geplaatst:

Haha ik had nog een bericht willen plaatsen, maar we hebben de hele avond kolen staan raspen en zuurkool staan stampen

 

Van 1,5 liter sap bleef maar 1 potje (+/- 200 ml) stroop over, dus ik heb het laatste beetje sap ook nog ingekookt. Ik heb nu 2,5 potjes stroop staan, die halve breek ik met een weekje aan om te proeven (de stroop schijnt nog zoeter te worden). Zo uit de pan was het wel lekker.

Het fruitleer is ook wel gelukt, al had ik er denk ik meer suiker doorheen moeten doen. Ik wou er een gezonde snack van maken, maar het is nu gewoon een wat zure snack

Het is wel een mooie plak geworden, en ik moet nog even wennen aan de manier van eten.. Het is nogal stug om te kauwen

Geplaatst:

Volgend jaar ook maar eens proberen dan dat fruitleer, als de pruimen tenminste een beetje willen groeien

 

Maar ik ben erg benieuwd: hoe ziet dat er uit dat fruitleer, kun je een fototje maken?

Geplaatst:

Ik vind het nog wel meevallen Jorieke, bedankt dat je ons laat mee beleven met dit 'expiriment' (als ik dat zo mag noemen).

Geplaatst:

Bedankt voor de foto's, het ziet er inderdaad een beetje droog /stug uit. Het is in ieder geval wel optimaal gebruik maken van je restjes fruit

 

Ga je het bewaren en opeten of vind je fruitleer niet zo geslaagd om nog eens te proberen?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...