Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Heeft er iemand al eens een zink implantaat in zijn/haar (walnoot) boom gebruikt?

In Amerika lijkt het vrij normaal om implantaten in bomen te zetten maar ik kan geen enkele Nederlandse website vinden die ze verkoopt of informatie bied. Het zijn meststoffen in pluggen die direct de sapstroom ingaan en drie jaar doorwerken.

Wie weet meer of een verkooppunt?

Zie bijvoorbeeld: http://www.acecap-medicap.com/index.htm

Geplaatst:

Is er een probleem waarvoor dit dan de oplossing zou moeten zijn?

 

Je zou zinkinfusies moeten toedienen aan een notenboom omdat er in een of andere extreme situatie een kans is dat kalium en fosforopname door die boom wat minder is?

 

Maak je eigen compost, leg afgevallen bladeren onder je notenboom, mulch met hakselhout en/of grasmaaisel...kost niets.....en je hebt geen last van problemen die er eigenlijk niet zijn.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

Ik weet dat noten veel zink nodig hebben. Maar bomen van dat voormaat moeten zich zelf kunnen redden!

 

Bij jonge notenbomen geef ik wel wat vloeibare zink bemesting op advies van de smallenkamp dat komt omdat ik op nogal zure grond woon. Het verschil zit hem dan in de blad kleur deze word donkerder groen

Geplaatst:

Ik heb geen probleem met mijn notenboom maar ik kwam op de site van tom clothier (http://tomclothier.hort.net/) tegen dat zijn productie opeens exponentieel was toegenomen na de implantaten, daarom wilde ik het wel eens proberen maar ik heb nog niet kunnen vinden waar ik ze kan kopen in Europa..

Geplaatst:

Ik snap het niet zo goed. Waarom zou je bij gezonde bomen zoiets invasiefs en onnatuurlijks willen doen zonder precies te weten wat het met je bodem en omringende planten doet alleen voor een hogere opbrengst? Gezonde bomen met een gezonde opbrengst zou toch voldoende moeten zijn?

Geplaatst:

Om de opbrengst te verhogen natuurlijk, en hem beter bestand te maken tegen de schimmel die elk jaar opsteekt. Daar heeft hij niet heel veel last van maar het zit er wel, al onze buren hebben namelijk ook notenbomen en dat houd die schimmel wel in stand.

Geplaatst:

Klinkt dat niet als preventief antibiotica geven?

Je doet natuurlijk wat je wil maar ik zou hem zelf laten vechten tegen die schimmel (zeker gezien hij dat tot nu toe goed doet) ipv hem afhankelijk te maken van iets wat je hem wellicht niet jarenlang kan geven. Lijkt mij dat dat op termijn een sterkere boom geeft.

BTW, ik heb er me niet in ingelezen, is gewoon mijn gevoel.

Geplaatst:

het gaat mij niet om die schimmel, daar heb ik me al apart voor ingelezen.

ik wil gewoon weten of iemand ervaring heeft met implantaten en tips waar ik ze kan kopen.

Van mij mag de productie best opgekrikt worden als dat mogelijk is

Geplaatst:

Je kunt ook gewoon stukjes zink zelf in de stam van de boom slaan. Als je niet te grote wonden maakt dan groeit de boom er zelf wel overheen, hoewel het natuurlijk ook blijvende littekens oplevert. Verder zouden er infecties in kunnen optreden, maar bij jonge walnotenbomen heb je daar niet heel veel kans op. Het lijkt mij overigens ook onnodig.

 

Ik heb er voor uw bericht nog nooit van gehoord. Ik geloof best dat de productie omhoog kan gaan op plekken waar te korten in de bodem zijn. Dit zou je kunnen opvangen door te mulchen of gemalen steenpoeder (bv. basalt) te strooien. Notenbomen produceren afhankelijk van het ras/individuele zaailing op een andere leeftijd grote hoeveelheden noten. De bomen kunnen ook nog te jong of te oud zijn.

 

Het maakt de boom inderdaad ook afhankelijk van de implantaten, omdat hij eraan gewend raakt. Het is de vraag of het op de lange termijn de gezondheid van de boom niet gaat aantasten.

 

Verder kan het ook grotere concentraties van zink in de noten opleveren (giftig voor ons), omdat wortels slecht zware metalen kunnen opnemen en dit obstakel vermijd je op deze manier. Dan heb je wel veel noten, maar eigenlijk ook niet. Ik zou mij hier eerst in verdiepen.

 

Als sporenelement hebben wij zink wel nodig, maar ik denk dat de boom door de implantaten over veel meer zink beschikt, waardoor de concentraties in de noten ook groter worden. Hij moet er toch ergens mee naartoe. Bomen produceren vaak ook beter met wat stress. Het kan zijn dat de boom meer stress ervaart, daardoor meer produceert, maar daardoor ook ongezonder wordt.

Geplaatst:

Dit is de informatie van de website waarnaar Freya verwees in de openingspost.

 

MEDICAP® ZN Systemic Tree Implants are beneficial for trees where zinc deficiencies are difficult to control by foliage or soil feeding. Zinc deficiencies are normally associated with calcareous soils. Trees most susceptible to zinc deficiencies: Citrus, Peach, Nectarine, Avocado, Walnut, Pecan, and other nut trees. This treatment provides long-lasting control – usually 2-3 years.

 

Available in “Standard” 3/8” diameter for trees with a trunk diameter of 3” or greater.

 

Als ik het zo lees, is het alleen zinvol in situaties dat de bodem niet goed in zink kan voorzien. In echt kalkrijke bodems kan dit o.a. een probleem zijn, bij bepaalde planten. Het sporen-element Zink zal in een bodem die rijkelijk organisch materiaal bevat geen probleem zijn...daar zal het weinige dat nodig is voorkomen en een evt. natuurlijk hoog kalkgehalte ook getemperd worden. Het is dus een gericht hulpmiddel voor een zeer bepaalde situatie, dat vooral invloed heeft op (bloei en-) vruchtzetting (en de opname van Kalium en fosfor die hierin een rol spelen).

 

Het is dus geen geneesmiddel voor allerlei ziekten/plagen die een notenboom kan hebben

Het is ook geen algeheel wondermiddel om meer noten aan je boom te krijgen.

 

Mocht je dan echt nog twijfelen of je bodem zink of andere tekorten bevat....sporen-elementen als zink zijn maar in minimale hoeveelheden nodig!! (dat is nog iets anders dan dat planten het dan ook kunnen opnemen ....Je zou dan moeten uitgaan van een bodemanalyse van een gespecialiseerd lab) dan is het gebruik van een gesteentemeel (bevatten zover ik weet allemaal een meer dan ruime hoeveelheid zink) m.i. veel zinvoller. Maar nogmaals: Als je je bodem voedt met volop organisch materiaal, zijn dit soort tekorten er eigenlijk nooit! Vergeet niet dat in delen van de VS walnoten geteeld worden voor de wereldmarkt en die grootschalige telers zijn ongetwijfeld de doelgroep van deze producent van ACECAP® and MEDICAP®

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

Ik ben er eigenlijk op gekomen doordat ik een verhaal las van Ton clothier (http://tomclothier.hort.net/)

 

Walnut trees suffer for want of nutrients in competition with grasses and weeds. I do add fertilizer every 2nd or 3rd year at a depth of about 8 inches around the drip line. In addition, walnuts benefit from trace quantities of zinc. If your soil is deficient in zinc, there are two easy remedies which can be applied on the same schedule. One is the application of zinc sulfate (sold by Stark's), and the other is Acecap zinc implants (not in Leonard's catalog anymore, but may be available to special order). I tried the implants one year (4 per tree), and the nut production was phenomenal. I don't think that I ever want that many nuts again in the same year.

 

En toen werd ik jaloers op zijn topproductie door de implantaten en nieuwsgierig.

Ondertussen heb ik op ebay gekeken maar daar staat geen zink van Acecap te koop, op Amazon wel maar die versturen niet naar NL. Eigenlijk vond ik het best wel raar dat ze verder nergens aangeboden worden dus dat kan betekenen dat er toch veel nadelen aan zitten...

Toen ben ik weer gaan zoeken naar andere zink bemesters die wel in nederland te koop zijn maar dat viel ook flink tegen.

Geplaatst:

Beste Freya

 

zat mij er nog even op in te lezen en gezien het feit dat ik ook enkele Hican en Pecan noten heb deze kunnen het meeste last ondervinden aan zink gebrek. maar op mijn humus rijke grond zie ik dat weinig en geef ik enkel jonge bomen een beetje ter ondersteuning.

 

Carya illinoinensis

The pecan is a slow growing tree that takes 15-20 years before it starts bearing and requires a frost free period of 6-9 months for its nuts to mature. Best production occurs on trees 75-225 years old, and mature trees can produce 400-1000 lbs. of nuts per year! Pecan trees sometimes suffer from insect (especially aphid) damage, and it is just impractical to spray individual trees or small groves. Large groves are sprayed from crop dusting aircraft. Pecan trees often suffer from zinc deficiency, and they require lots of nitrogen fertilizer. In most soils, pecan trees should be sprayed with zinc sulfate every 2-4 weeks in the spring and early summer. Commercial growers have the leaflets analyzed for nutrient needs, and the homeowner can get this service too.

Light: Full sun.

 

Moisture: Pecan trees require 1-2 in (2.5-5.2 cm) of rain per week during the growing season. They can tolerate flooding during the dormant season, but not when they have leaves.

 

Hardiness: USDA Zones 5 - 9. There are cultivars developed specifically for zone 5 that can produce ripe nuts as far north as Ontario, and cultivars for the deep south that require 9 months to mature a crop.

 

Propagation: Pecan cultivars usually are grafted onto seedlings of vigorous stains grown specifically for the purpose. Most nurseries sell pecan trees that have 2-3 year old roots and one year old scions. The little trees have long taproots and are more difficult to transplant successfully than most other fruit or nut trees.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...