Jump to content

arjanmek

Members
 • Posts

  310
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nijbroek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vracht met bessen in een groot aantal planten En hier een foto van Landleven waar we in staan
 2. Honingbessen bij Eetbaargoed in de aanbieding voor mensen die het willen proberen. dit zijn laagdrempelige makkelijke rassen. https://www.eetbaargoed.nl/product/honingbes-lonicera-caerulea-indigo-gem-honeybee-en-aurora-smakelijke-en-goede-productierassen/ Er zijn nog veel meer en betere rassen, maar deze bevallen de meeste mensen erg goed
 3. Helaas niet Mellie... Druk druk druk met andere hogere prioriteiten We moeten de beregening nog helemaal voor elkaar maken en die moet binnenkort wel doen omdat we onze planten handmatig moeten watergeven en de hobby is behoorlijk uit de hand gelopen dus we zijn en aan het planten en druk de boel aan de gang te krijgen
 4. We hebben een mooie partij met aspergeklauwen( zoals een aspergeplant word genoemd) Gijnlim( regulier) Groen en wit te oogsten, een vroege variant met heerlijke dikke asperges Vanaf €0,85 per plant https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-witte-asperge-asparagus-gijnlim-mooi-plantgoed/ Backlim BIO Groen en wit te oogsten met dunnere lange heerlijke asperges Vanaf €1,35 per plant https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-witte-asperge-asparagus-backlim-mooi-bio-plantgoed/ Xenonlim BIO Groene asperge met heerlijke overdadige oogst Vanaf €1,65 per plant https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-asperge-asparagus-xenolim-bio-zeer-productief-mooi-plantgoed/ We hebben zelf al een jaar of 5 de Gijnlim staan en daar zijn we erg blij mee. de andere rassen hebben we nu voor het eerst maar zijn ook erg productief.
 5. Er mag wel een pb gedaan worden, we hebben vrachten 2e hands m90 trai waar we de honingbesstekken in binnen gekregen hebben. Dit zijn piepschuimen trai's en ook hebben we nog diepe m40 trai. Voor een kleine vergoeding en de verzenkosten willen we ze opsturen
 6. @mastert, Als het goed is komt het goed met de combi die je gezet hebt! Volgens de info die we gekregen hebben doen de rassen het samen goed die je gekozen hebt. We hebben overigens de eerste bessen aan een paar Strawberry Sensation, blue treasure en aan 1 giant heart Te bedenken dat de planten vorig jaar sept van m90 naar p9 zijn over gepot in ons eigen samengesteld substraat.... Zooo nieuwsgierig naar de oogst van deze paar bessen.. Er zit overigens erg veel groei in deze jonge planten.
 7. De ontwikkeling is in volle gang We hebben er zo zin in, en er komt best heel veel aan zo te zien. Er is nog wel werk aan de winkel. We moeten nog mulchen, druppelslangen leggen, netten voorbereiden, enz. Roeier, wat me verbaast is dat de Zojka hier dit jaar ook laat is. vorig jaar mooi gelijktijdig. heeft deze bij jou een behoorlijk platte brede groei? dan kan het wel de zojka zijn bij jou. Heerlijke bessen overigens, niet heel overdadig maar de smaak vinden we erg goed. even een paar foto's, vandaag een paar gemaakt, maar ook van 2 weken geleden voor de kou.
 8. Idd zeer lastig te kweken, Maar ook het telen is niet echt een makkelijk iets. We zitten op steenworpafstand van de kroondomeinen het Loo. Daar staan er heel heel veel. in de zomer gaan we van oudsher daar bessen plukken. Hierbij zijn er plekken die veel meer geven en andere plekken veel minder. Bij de aanplant van het voedselbos hebben we de inheemse bosbes ook geplant met goede schimmels op niet al te zonnige plek. Ondanks de moeite is er niets van terecht gekomen. Ik ben toch geneigd om te zeggen dat een blauwe bes of honingbes beter is om aan te planten.
 9. Is dit alleen aan de noordkant? kan door temperatuurschommelingen komen met vorst ( hier mee gemaakt met jonge boompjes) Als dit het is overleven ze het wel en vergroeid de wond/scheur met een paar jaar
 10. Als Vaassen niet te ver is hebben we nog genoeg.
 11. Dat de verschillen zo groot zijn Groothof! Het verbaast me dat op zo'n klein stukje Nederland er zo veel verschil is. Hier hebben we nu 13 rassen die erg productief waren afgelopen jaar(en) en goed bleven hangen tot volle rijpheid. Bijv Eisbar zat ook erg veel in maar die wil je niet op eten, wat een tonic nasmaak... Vostorg is hier ook een erg goed ras, maar de Borealis daarintegen weer niet ( ik vind het ook een weerzinwekkend ras doordat de bessen zo verstopt zitten misschien iets persoonlijks) Hoe is de Indigo gem bij jullie? Hier al aantal jaren achtereen goed vol... Honeybee idd ook, maar die bessen zijn niet aan de grote kant, wel lekker bij volle rijpheid! Aurora is idd erg smakelijk, Maar de trage groei herken ik dan weer niet, wel meer dikkere skelettakken als de honeybee ( honeybee heeft veel meer fijndere takken Zoals Wojtek werd eerst ook flink aangeprezen, maar deze hebben we maar laten vallen doordat deze de bessen met een zuchtje wind al verloor. Ik hoop dat de bestuiving komende weken wel goedkomt, dan hebben we tenminste een redelijk oogst.. En daar hebben de kinderen hier al weer erg veel zin in! ( en ik ook ) In de link nog een paar foto's. anders moest ik ze hier weer plaatsen en rechtopzetten
 12. Volgens telers is de Pink lemondade een ras die niet erg goede opbrengsten haalt. ( misschien kan Sparky er meer over vertellen) Maar de smaak erg goed te noemen. Hierdoor erg geschikt voor de particuliere (moes)tuin Wat me hier opvalt is dat de planten behoorlijk lang in blad blijven. Iemand anders deze ervaring ook? Ben wel benieuwd naar de bessen. De hoogste planten zijn nu rond de 50 cm en hoop dat ze gaan bloeien.
 13. Weknow, Jer zult wel de melanocarpa bedoelen? die draagt hier oog prima. Maar de hybriderassen als Aron en Viking dragen wel meer en grotere bessen Nero en Hugin, blijven wat achter en de hugin is heeft een grotere sierwaarde en idd minder wrang. de Hugin bloeit ook een stukje later Hier worden de vruchten wel zeer gewaardeerd in jam en sap. Ook drogen gaat vrij makkelijk en dan is het wrange er ook af. We hebben een stuk of 6 rassen staan en we gaan er nog een vracht bij planten in het voedselbos. Al oogsten we niet alles, de vogels zijn er ook gek op. En ook de bloei vinden we niet te versmaden .
 14. Het klopt tendele dat de Prima 1216 zelfbestuivend is. Deze met een ander ras geeft grotere en vooral meer vrucht door kruisbestuiving. Houd er wel rekening mee dat je niet de eigenschappen kent van je zaailingen, de genetische diversiteit is erg hoog en verschillend. Dus dan is zelfbestuivend niet iets vanzelfsprekends. Wel leuk om te proberen!
 15. Wiilem gn, Kan het 'Fragola" geweest zijn die je geproefd hebt? De Canadice neigt ook naar aardbei maar dan meer die ook in zuurtjes zit qua smaak. ( vond het een erg bijzondere smaak, nadeel was de dikke zurige schil, maar ook weer een voordeel tegen de suzukifruitvlieg) op www.eetbaargoed.nl heb je de pitloze Reliance die ook een aarbei/framboos smaak heeft, we gaan deze ook aanplanten en zijn er erg benieuwd naar. Maar na een beetje onderzoek blijkt de Muscat Blue ook een heel erg goed zoet en vooral vroeg ras voor ons klimaat te zijn omdat deze losse trossen heeft en daardoor niet erg gevoelig voor rot en schimmel is. Ik heb echte liefhebbers en kenners hiernaar gevraagd en die gaven dit aan. Ook moet het een bijzonder sinasappelaroma als nasmaak hebben die goed moet zijn. https://www.eetbaargoed.nl/product/zoete-druif-vitis-muscat-blue/ Dus als er een goede druif gezocht word met een goede zoete smaak is dit er 1.
×
×
 • Create New...