paddestoelengek Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Het kabinet trekt de komende jaren 5 miljoen euro uit om de zeewierteelt van de grond te tillen.Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maakt dat woensdag bekend bij het binnenhalen van de eerste Scheveningse oogst van de zilte groente. Van Dam bracht de eerste opbrengst van een proefboerderij voor de kust van Scheveningen aan land. Samen met een in zeewier gespecialiseerde kok maakte hij de vleesvervanger "seawharma" tijdens een speciaal oogstfeest in de vissersplaats. De miljoenen die de komende vier jaar op tafel komen, moeten helpen van het relatief onbekende zeewier een vertrouwd ingrediënt in het dieet van mens en dier te maken. "Zeewier is de groente van de toekomst", aldus Van Dam. "Lekker en gezond." Het kabinet moedigt het gebruik van plantaardige producten al langer aan. Henk, wie weet kan je wat subsidie lospeuteren voor een kwekerijtje in je achtertuin Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
permanatuurtuin Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Je hebt hele lekkere zeewieren, maar zeesla (wat het vaakste geteeld wordt) hoort hier niet echt bij. Ik zie het niet direct lukken en de Noordzee is natuurlijk een stuk schoner geworden, maar het blijft toch een afvalputje (gezondheid van zeewier?). Ik ben benieuwd of er leuke rassen dan in de winkels verschijnen. Quote
gitanoiwan Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 Zo onbekend is zeewier niet !! Mensen aan de kust aten het vroeger al veel , het is meer een vergeten groente Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.