Jump to content

wimg

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben benieuwd wat de ervaringen zijn met de slakkenringen die Van der Wal levert. De theorie zou zijn dat ze niet naar beneden durven te klimmen langs de buitenrand. Heb veel geexperimenteerd met metaal en plastics. De rakkers klimmen over een scheermes Resultaat redelijk. Heb een test gedaan; In een emmer. 2 dagen vasten; dan blaadje hosta. Ze klimmen er wel naar toe. Moeite met de lay-out
 2. In het Gelderse Zevenaar gaat het door, net als vorig jaar .Gelukkig
 3. Hier( Zevenaaar) is morgen compost scheppen
 4. As zaterdag zou weer landelijke compostdag zijn. Bij sommige gemeenten kun je dan gratis scheppen. Ben benieuwd of het door gaat.
 5. De landelijke compostdag is dit jaar op 30 maart lees ik.
 6. Weet nog niet of ik kan komen; ik hoor bij het uitstervend getal mensen die Pasen vieren. Zo ja, wil ik wel iets doen met hergebruik verpakkingskunststof. Bv. Slakkenringen
 7. Weet niet of het hier thuis hoort of bij "Doe het zelf". Vorig jaar probeersels cilinder met grof schuurpapier.; werkt niet. Bij Van der Wal slakkenrand gezien. Theorie: Slak kruipt niet naar beneden. Ik heb mijn twijfels over de schuine rand. Tuindavies levert "slakkenmuur". Aan het eind van de rand scherp gedeelte. Van links naar rechts: Yoghurtbeker 0,5 l. Rand komt van plastic bakje voor ijs ong. 14 X 14 cm. Voor jonge planten die niet uitstoelen, bv. zonnebloem. Yoghurtbeker 1 l. Rand is onderzetter voor bloempot 20 cm. Bloempot 17 cm. Rand: bodem van 10 l. emmer van mayonaise. Met dank aan de lokale cateraar. Voor sla enzo. Ik denk dat ik de rand van onderzetter verder omzet. Ergens op het net gelezen dat men aan de binnenkant van de rand vasaline smeert. Meld later de resultaten.
 8. wimg

  Aarzelende start

  Update met foto Op 2 mei appel in bloei: Huismans Zoete. Btw. zien er niet uit maar erg lekker in hete bliksem. Met dank aan henkg.
 9. wimg

  Aarzelende start

  Zoals eerder gemeld, ik kweek veel planten voor. Begin met tuinbonen; meestal appeltje eitje. Nu niet dus. Slechte opkomst.Ben wel gewisseld van substraat. Nu cocos van Action. meng er potgrond en kompost bij. . Zomerkoolzaad ging beter. Krijg de lay-out niet spits. Hoe krijg ik tekst tussen de foto's. Uur bezig geweest om foto's te plaatsen, Nill
 10. Ben een weekje 130 km naar het zuiden. Ontdek daar dat de sleedoorn aarzelend begint te bloeien!
 11. wimg

  Nog van januari

  Enige tijd na dato (poos niet geweest) gezien dat ik stormschade heb. Windveer van loods op mijn bonestaken gevallen. Moet ik bij mijn landlord declareren! Verder schiet voorkweek van winterkoolzad niet op. Is kritisch; moet bepaald stadium hebben met rozet . Is al jaren zo. Kleine frustratie van een boerenzoon. Krijg het niet op de rij. - Krijg de lay out niet goed!
 12. Hi Jorieke, Ben geinteresseerd in de materie. Grootschalig ontkiemen. Denk aan mout maken. 24 uur inweken; maar dan. Ben benieuwd.
 13. Hallo, Ik weet niet waar ik het moet plaatsen; maar ik vond het volgende: Zaterdag 17 maart 2018 vindt voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Geïnteresseerden kunnen gratis compost afhalen op vele locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven. Groet, Wim
 14. wimg

  Nog van 2017

  Bij het voorstellen was foto laden mislukt. Gaat hierbij. Het centrale gedeelte in juli. Op de achtergrond het steunnet voor de granen. Zelf geknoopt. Schuift mee omhoog.. Later vogelnet erover. Kan ik nog wat oogsten. Aan de bonenstaak hangt nog het probeersel van de slakkenbestrijding. Kom ik op terug.
 15. Ben van mening dat er gedoseerd mest bij kan. Ik geef hier even het recept van Alwin Seifert, mijn compost-goeroe. Heb het laatste jaar wegens tijdgebrek niet nauwkeurig gewerkt. 4 lagen: 20 cm. plantenresten. Kalk er over strooien. vergelijk suiker op een koek. Mest 200 gr. / m2 Leemachtige aarde; pink dik.
×
×
 • Create New...