Geplaatst: 17 augustus 20178 j Hallo, Hieronder enkele foto's van een boon die ik heb geplant dit jaar. Het waren gekregen pitten die er rood/zwart uit zagen. Weet iemand toevallig welke boon dit is?En moet je deze in zijn gehele koken om op te eten, of is het enkel de boon binnen zelf die je kan opeten (zie foto in bijlage).En moet je deze zo lang laten groeien of toch veel eerder al? Alvast bedankt. Mvg,Tom
Geplaatst: 17 augustus 20178 j Auteur tsjakaa, volledig correct hartelijk dank hier kan ik mee verder
Geplaatst: 18 augustus 20178 j Gezien de kleur van de bonen en van de bloemen gok ik op 'Scarlett runner bean'.
Geplaatst: 19 augustus 20178 j Héhé, hier was ik ook naar op zoek.Vorig jaar enkele paars rode bonen gekregen, zijn prachtige planten geworden.Ik heb nog niks geoogst omdat de peulen erg ruw zijn en niet echt lekker lijken, ik dacht dat ik moest wachten met oogsten tot de bonen droog waren, maar dat is niet zo volgens wiki.
Geplaatst: 19 augustus 20178 j Auteur inderdaad best jong oogsten volgens mij, dan kan je ze gewoon in zijn gehele opetenals ze groter en ruwer zijn, kan je de bonen zelf gebruiken voor in soep enzovoort. de 'peulen' snijd ik nog wel in fijne stukjes en zo koken. dan valt het nog redelijk mee om te eten. ook leuke afbeeldingen op google gevonden met ideeën om je moestuin kleur te geven best een leuke groente wel
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.