Geplaatst: 16 mei 20187 j Mijn winterui SENSHYU YELLOW en shakespeare begint door te schieten. Ik knijp de bloemstengels eruit maar kan ik die uien nog wat laten staan, want er zitten nog geen zo'n grote bollen aan. Een speurtocht op internet levert mij tegenstrijdige berichten op. De ene zegt zo rap mogelijk oogsten en de andere zegt laten staan. Hebben jullie ervaring hier mee ? Graag jullie reactie.
Geplaatst: 17 mei 20187 j Ik zou ze oogsten zodra de bloemstengel redelijk lang is, maar wel nog zacht van structuur is. Dan heb je toch nog redelijk wat gewicht en eet je ze dus als bosuitjes. Als je ze te laat oogst dan is de stengel taai en heb je er niks meer aan. Een bol zal zich niet meer ontwikkelen.
Geplaatst: 17 mei 20187 j Bij mij is de knoflook en de winterprei doorgeschoten, veel te warm geweest af en toe, denk ik. De uien (geen winterui, in het voorjaar deels gezaaid en deels gepoot) maken gelukkig nog geen bloemstengels. Ik heb nog nooit winterui gehad, maar is het niet vrij normaal dat ze nu in bloei willen schieten? Je oogst winteruien toch niet op het zelfde moment als in het voorjaar gezette uien? Ik kan me zo voorstellen dat ze met die paar tropische dagen die we hebben gehad, nog wat eerder geoogst zouden moeten worden dan normaal (een maandje of wat voor de andere uien?) dus ik zou ze nu gewoon uit de grond halen.
Geplaatst: 17 mei 20187 j Diana zegt: winterui oogsten vanaf begin mei. https://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/wortelgewassen/ui/
Geplaatst: 18 mei 20187 j Auteur tja oogsten van begin mei maar niet alle uien zijn al even dik. Als ik de dikke wil oogsten hoe pak ik dit het best aan ? Het loof staat nog mooi groen ook dus ik dacht dat ze nog niet eind hun groeicyclus waren.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.