Jump to content

wrc1

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  belgie
 1. Vorig jaar eerste keer knoflook gepoot. Weet de soort niet meer maar ik heb ze in oktober in de grond gezet (kwam van het vlaamszaadhuis). Planten waren ferm gegroeid maar toen ik ze uit de grond haalde waren het allemaal kleine bolletjes met kleine teentjes. Ze waren niet groter dan een 2 euro stuk. Was een ontgoocheling. Deed ik iets verkeerd ? Dien ik te bemesten, speciale grond,.... Ik probeer het dit jaar nogmaals en als het dan niet lukt, geef ik het op om mooie grote bollen te verkrijgen.
 2. Ik heb de 45w. Ik heb het risico genomen om te bestellen en ik kan alleen maar bevestigen dat mijn tomatenplantjes nog nooit zo mooi hebben gestaan onder de goedkope ali lampjes, terwijl er veel mensen twijfel aan hebben.
 3. In februari deze led lamp (2 stuks) besteld op aliexpress, werd verzonden vanuit Duitsland met DHL, was in 4 dagen geleverd : https://nl.aliexpress.com/item/LED-Groeien-Lght-20-W-30-W-45-W-120-W-200-W-LED-Grow-Panel/32953113739.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.60c74c4d7vXo6b Mijn tomatenplantjes, aubergines, paprika, pepertjes en basilicum staan eronder. Na 3 maand gebruik ben ik uiterst tevreden. Heel mooie gezonde plantjes staan onder de lampen, die staan te popelen om naar buiten te kunnen. Moest ik al jaren eerder gekocht hebben...
 4. wrc1

  Oesterblad

  Mijn buurman heeft in zijn moestuin oesterblad staan. Ik had dit ook graag gehad. Iemand die weet of ik hier een stekje kan van nemen en eventueel hoe ik moet stekken ?
 5. tja oogsten van begin mei maar niet alle uien zijn al even dik. Als ik de dikke wil oogsten hoe pak ik dit het best aan ? Het loof staat nog mooi groen ook dus ik dacht dat ze nog niet eind hun groeicyclus waren.
 6. Echt niemand die (ooit) het zelfde probleem had als ik ???
 7. Mijn winterui SENSHYU YELLOW en shakespeare begint door te schieten. Ik knijp de bloemstengels eruit maar kan ik die uien nog wat laten staan, want er zitten nog geen zo'n grote bollen aan. Een speurtocht op internet levert mij tegenstrijdige berichten op. De ene zegt zo rap mogelijk oogsten en de andere zegt laten staan. Hebben jullie ervaring hier mee ? Graag jullie reactie.
 8. Hoe ver van elkaar mag je tomatenplanten in de grond stoppen #durftevragen #beginneling
 9. Ik geef ze inderdaad regelmatig water. Dus beter niet meer doen ?
 10. Ok bedankt voor de reactie. Ze staan ondertussen binnen alhoewel ik er niet veel meer van verwacht
 11. @Krikke83 Plantje dat buiten stond Plantje dat binnen bleef staan
 12. Deed ik iets verkeerd ? Deze winter voor de 1e keer pepertjes gezaaid. De plantjes waren mooi aan het groeien en stonden mooi donker groen. Ik was echt fier. Met het mooie weer dit weekend heb ik de plantjes in de zon gezet. Was de ganse dag niet thuis maar als ik thuis kwam kreeg ik bijna een hartstilstand de plantjes waren in elkaar gezakt, verkleurd, zwakkelingen,.... maanden werk kapot. Deed ik iets verkeerd. Was de volle zon er te veel aan ???? Kan ik die plantjes nog redden. Ik dacht dat ze wel wat zon konden gebruiken na die donkere wintermaanden. Hoe pak ik dat best aan voor de volgende jaren ??? Bedankt
 13. Bedankt voor de reacties. Zal eens experimenteren met verschillende combinaties
 14. Een zoektocht op het forum leverde me niet echt iets op. Ik heb peterselie gezaaid. Als ik ze uitplant wordt 1 zaailing dan 1 grote bos peterselie of moet ik 2,3 plantjes groeperen om.een mooie plant te hebben ? Zelfde geldt eigenlijk voor mijn snijselder. 1 zaailing = 1 plant ? Misschien wel een Beginnersvraag maar ik vond niet direct geen antwoord op het forum. Alvast bedankt voor de hulp !
 15. Aan wat kan ik zien dat mijn look klaar is om te oogsten ? Ik heb ze half september gepoot en vroeg me dat af. Heb nog nooit eerder look gehad. Ik weet wel dat het rond mei/juni zal zijn maar wat zijn de tekenen ?
×
×
 • Create New...