Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Bloemzaden strooien


boomknuffelaar

Aanbevolen berichten

Is sowieso wel mogelijk, maar toch ook wel helemaal afhankelijk van je uitgangssituatie, of anders gezegd : op wat voor stuk grond ?

 

Is het stuk grond waar je je 'bloemenweide' wenst nu kale grond ? Daar is de kans het grootst. Is even harken ( grond wat open maken ) daar natuurlijk nauwelijks moeite en zou ik dan zeker wel doen, omdat een deel van je te strooien zaden alleen dan ontkiemen als ze onder een dun laagje grond terecht komen ( donker-kiemers ) en een deel alleen zullen ontkiemen, wat licht-kiemers zijn. Met wat haken geef je beiden de kans.

 

Ga je uit van een nu begroeid stuk grond; bv grasveldje of nu begroeid met gras en (on)kruiden, dan is het helaas vergeefse moeite om daar met alleen maar uitstrooien van bloemenzaad er een bloemenzee van te maken.

Heeft alles met concurrentiekracht te maken. De bestaande grasmat gaat straks in maart goed aan de groei en concurreert gewoon elk eventueel opkomend zaadje wat jij strooit weg. Er zullen er misschien heus wel een paar zaden tot wasdom komen hoor, daar niet van, maar je gewenste bloemenzee wordt het niet.

 

Ga je wél van kale grond uit, zijn er mooie mengsels ( voor elke grondsoort apart ) te verkrijgen hier : https://www.cruydthoeck.nl/ . Die hebben daar langjarige ervaring en expertise in. Veel daar ook over te vinden over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

 

ps: let er ook op, dat je geen zaden in de vrije natuur terecht laat komen die er helemaal niet thuis horen; iets wat gewoon verboden is. Aan de andere kant: in je eigen tuin zijn er geen beperkingen zover ik weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken die bloemzadenmix niet van Vreeken. Wij hadden gekozen voor een wilde bloemenmix die bijen en hommels naar de tuin lokt. En ik moet zeggen dat dit aardig is gelukt. Zelfs een paar zoemende vrienden die hier hun eitjes hebben gelegd.

Wat het sterkst opkwam en heel goed groeide/bloeide was de bernagie , hysop, kaasjeskruid, goudsbloem, arnica, kamille papavers. De dille deed het minder goed, niet echt grote of mooie bloemschermen van gekregen

 

Om even op het harken terug te komen ik ging uit van een kaal stuk grond. Zoals Bit net zegt, indien je lapje grond begroeid is vrees ik ook voor enig succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...