Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een bekend probleem, de oogst aan tomaatjes is weer eens vele malen groter dan wij kunnen opeten. Enkele tomaatjes heb ik al ingevroren, eerst op wat bakpapier en eenmaal ingevroren in een klein bakje. Zongedroogde tomaatjes vind ik ook heerlijk! Maar hoe droog je zelf tomaten? En wat is het verschil tussen oven- en zongedroogde tomaten?

Geplaatst:

Ik droog tomaten normaal buiten in de Turkse tuin. Door de helft. Het wit eruit en dan nog eens doorsnijden. Zout erop en drogen maar. Dit jaar in nl getracht te drogen. Bijna gelukt. Paar spatjes regen zorgden voor een prachtige schimmellaag.

 

Toen een nieuwe lichting in se oven.

Zelfde proces en paar uur in de oven gehad. De Zongedroogde tomaten zijn kurkdroog en moet ik weken in warm water voor gebruik. De ovengedroogde zijn half gedroogd als het ware. Qua smaak zijn ze bijzonder goed bevallen. Had er zout en thijm over gestrooid. Dat blijven we doen. Was heerlijk.

 

Volgens mij is dat het verschil.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...