Jump to content

Sand&Oak

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Vastone, Uiteindelijk heb ik er toch bestelt, want vond het aanbod toch wel heel erg mooi dus heb gewoon een grotere bestelling geplaatst. Prachtige kwaliteit zaden en inderdaad snel en netjes verstuurt! Helaas he ik ze te laat ontdekt want na dit jaar stopt deze winkel ermee. Maar ben toch erg blij met de bestelling die ik nog heb kunnen doen! @EdelSpint Die ken ik niet maar ga ze meteen opzoeken. Ik zag ook een foto voorbijkomen van een perongelijke kruising tussen een roze en oranje soort en dat was echt magisch (afwisselend roze en oranje kroonblaadjes, echt heel erg mooi!) dus heb wat projectjes om uit te proberen met mn nieuwe soorten!
 2. @Trea Dat voer mengen wat de buren deden zou ik echt afraden (kan jij natuurlijk niks aan doen, zijn jouw dieren niet..). Kippen zullen niet zoveel problemen ondervinden aan konijnenvoer maar voor konijnen is het ivm die calcium hoeveelheid echt belangrijk dat ze een goede kwalitatieve brok krijgen die afgewogen is op hun lichaamsgewicht. Ook zit in kippenvoer vaak graan etc, voor konijnen kan dit erg slecht uitpakken voor de darmen. Hoofdvoer voor konijn is echt hooi met afgewogen brok, en een konijn dat beschikt over kippenvoer zal waarschijnlijk gaan smokkelen en minder hooi eten (minder hooi kan weer meer tandproblemen geven) en meer brokjes/graantjes snacken. @Liekie Hier vlogen mijn beide konijnen wel mn opvang kipje aan.. Gelukkig geen wondjes oid, kipje wist niet hoe snel ze ergens op moest vliegen. Kip had ik ook uit nood tijdelijk in de konijnenren, dat was natuurlijk geen goede introductie want dat was al de plek van de konijnen. Misschien werkt een gezamenlijke introductie op nieuw terrein beter.. Omgekeerd ook eens een opvang konijn gehad met allemaal rare plekjes op de oren, laten naar zeggen van eigenaar kwam dit door de kippen waar ze mee samen liep. Als je konijnen echt elkaar vaak in de haren vliegen en wonden bij elkaar veroorzaken is er kans dat de konijnen geen match zijn en je ze misschien beter opnieuw kunt koppelen. Wondjes kunnen wel voorkomen door rangorde bepaling oid maar op een gegeven moment moeten de konijnen gewoon samen kunnen leven zonder steeds te vechten als ze een goed koppel zijn.
 3. Wat een super leuke plek voor kippen en konijnen! Persoonlijk zou ik kippen en konijnen niet samen houden. 1, ze spreken niet dezelfde taal dus mocht je ze samen houden hebben ze echt een groot stuk nodig zodat ze elkaar ook lekker uit de weg kunnen gaan en beiden eigen hoog/laag schuilplekjes hebben. Ook moet je rekening houden met voeren. Kippenvoer is slecht voor konijnen omdat konijnen voer moeten krijgen dat laag zit in calcium, en kippen krijgen natuurlijk voer met relatief veel calcium (konijnendarm neemt zeer efficiënt calcium op en de enige manier om teveel aan calcium weer uit het lichaam te krijgen is via de urine. Daarom hebben konijnen ook van die troebele urine. Maar echt teveel aan calcium kan aanleiding geven tot blaasstenen en dat is een erg naar probleem voor de konijnen.) Dus mee eten met elkaar moet je dan voorkomen als ze bij elkaar zitten.. Konijnen zijn vrij infectiegevoelig, een pikwond van een kip in de zomer is drama omdat konijnen erg snel last krijgen van maden, wat fataal kan aflopen. Daarbij trekt kippenpoep enorm veel blauwe vliegen aan, en die wil je niet bij je konijnen hebben. Kans dat er kippenpoep aan de konijnenvacht blijft hangen = meer kans op maden. Dus ik zou ze apart houden. Ook leuk en minder stress.
 4. Ik heb ze niet, maar heb ook een paar keer op die site gekeken en bepaalde producten worden blijkbaar weer aangevuld en zijn soms na een paar dagen terug in het assortiment. Dus ik zou voor de zekerheid de site nog even in de gaten houden mocht je hier niks kunnen krijgen. Succes!
 5. @jootje Ja goede tip dankje! Ze hebben op zich ook een leuk aanbod met andere zaden maar helaas veel nu niet op voorraad.
 6. @jootje Haha, ja dankje, die ken ik en heb ik als backup optie (had ik er even bij moeten zetten.) Voor mij valt die onder "buitenland" (vorige verzending uit Belgie ging helaas niet helemaal soepel...) 😅 @Amrutten Sarcastisch of..? 😝 Met hoge verzendkosten bedoelde ik vooral de 15-20 euro bij andere sites waar ik op kwam, maar 7 euro voor 1 zakje zaad totaal vind ik wel een beetje jammer als het anders kan...
 7. Hoi, Ik ben op zoek naar Calendula Strawberry blonde (roze achtige soort, iets andere roze variaties sta ik ook voor open, maar deze zoek ik specifiek) Ik kan ze tot nu toe alleen vinden in het buitenland (deels ziet het er niet zo betrouwbaar uit en deels hele hoge verzendkosten.) Heeft iemand ze toevallig zelf vermeerdert die zaden wil verkopen (of ruilen als ik iets heb dat je leuk lijkt), of iemand de gouden tip waar ze te vinden zijn?
 8. Is er toevallig iemand die een overzichtje heeft welke kruiden mooi blijven in zeep? Ik heb op het moment niet zon zin in trail and error omdat die bruinkleuring niet zo leuk is om weg te geven etc. Bijvoorbeeld lavendel wordt vrij snel bruin en niet meer mooi. Van calendula verwacht ik dat het wel mooi oranje blijft maar weet het niet zeker. Iemand verder ervaring?
 9. Weet niet of ik zomaar antibiotica of extra anti parasiet zou geven. Ontwormen etc heb je immers al gedaan en extra medicatie is ook weer ballast voor het lichaam. Daarbij weet je niet of het een bacterie is en zo ja welke en of die gevoelig is voor het ab. Zou eerder even de dierenarts bellen. Als je bang bent voor een ei dat vast zit oid kunnen zij ook even opboelen via de cloaca. Eet ze nog wel wat?
 10. Sneu van de kip Charly. Kop oedeem kan bij AI voorkomen maar dat beeld vind ik verder niet helemaal passen, plus dat je geen andere zieke kippen hebt toch? Geen snotterig kippen etc? Als ze vel over been is lijkt het mij een chronisch probleem want het moet dan al een tijdje spelen. Mocht ze het niet redden, ga je haar dan openmaken om te kijken of je iets bijzonders ziet?
 11. Vet hoor mooi project! Leuk om zo een mogelijk verplaatsbare moestuin te volgen. Weer een andere filosofie dan ergens vast je wortels schieten.
 12. @Nasuada, Willie is het eendenkuiken daar een beetje in het midden? @Jorieke123, mooi zo'n bak! Begrijp ik het goed dat ze op een pedaal staan om erbij te kunnen en dat je zo ook ratten en muizen bij het voer voorkomt?
 13. Interessant topic! Ik zou zeggen dat het stikstofprobleem op te lossen moet zijn door overmaat stikstof vloeibaar toe te voegen. Op een gegeven moment moet er dan wat over blijven dat bij de planten terecht komt. Probleem is alleen dat je niet weet hoeveel je nodig hebt dus is trail and error. Werk zelf ook veel met houtsnippers (ook ivm onkruid en droogte), alleen in minder dikke lagen dan jij. Ben nu met een "experiment" bezig waar ik eerst een dikke laag oudere paardenmest aanbreng met daarop dan de houdsnippers. Paardenmest is vrij arm dus ik weet niet of dit werkt maar we gaan het zien. Heb vorig jaar enkele planten boekenkool in puur houdsnippers gezet, dat ging goed maar uiteindelijk finaal mis met een groeistop. (Zag mensen op youtube op die manier werken, maar bij mij lukt het niet en jij ondervind dus ook problemen, dus ik vraag me af of dat een juist werkende methode is.) Bladbemesting die @fre3ke noemt klinkt ook erg interessant! Ga je dat proberen? Ben erg benieuwt naar de voortgang van dit stuk en of er verbetering te behalen valt!
 14. Basilicum wil niet kiemen! Zakje met drie soorten in 1.. Vorig jaar lukt het wel dus denk dat het niet aan mij ligt maar dat het zaad gewoon te oud is? Augurk wil ook niet, denk ook te oud zaad helaas. Twijfel of ik nog snel ergens een nieuw zakje haal.
 15. Haha, teveel water kan natuurlijk ook ja. Als deze takjes eraf kwamen verwacht ik wel dat hij vanuit de wortels herstelt als je hem wat laat drogen en inderdaad in een pot met afwatering zet! Voeding zou ik dan mee wachten tot er weer wat leven in zit, want uit de nieuwe grond haalt hij dan ook voeding de eerste tijd.
×
×
 • Create New...