Jump to content

Sand&Oak

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is er toevallig iemand die een overzichtje heeft welke kruiden mooi blijven in zeep? Ik heb op het moment niet zon zin in trail and error omdat die bruinkleuring niet zo leuk is om weg te geven etc. Bijvoorbeeld lavendel wordt vrij snel bruin en niet meer mooi. Van calendula verwacht ik dat het wel mooi oranje blijft maar weet het niet zeker. Iemand verder ervaring?
 2. Weet niet of ik zomaar antibiotica of extra anti parasiet zou geven. Ontwormen etc heb je immers al gedaan en extra medicatie is ook weer ballast voor het lichaam. Daarbij weet je niet of het een bacterie is en zo ja welke en of die gevoelig is voor het ab. Zou eerder even de dierenarts bellen. Als je bang bent voor een ei dat vast zit oid kunnen zij ook even opboelen via de cloaca. Eet ze nog wel wat?
 3. Sneu van de kip Charly. Kop oedeem kan bij AI voorkomen maar dat beeld vind ik verder niet helemaal passen, plus dat je geen andere zieke kippen hebt toch? Geen snotterig kippen etc? Als ze vel over been is lijkt het mij een chronisch probleem want het moet dan al een tijdje spelen. Mocht ze het niet redden, ga je haar dan openmaken om te kijken of je iets bijzonders ziet?
 4. Vet hoor mooi project! Leuk om zo een mogelijk verplaatsbare moestuin te volgen. Weer een andere filosofie dan ergens vast je wortels schieten.
 5. @Nasuada, Willie is het eendenkuiken daar een beetje in het midden? @Jorieke123, mooi zo'n bak! Begrijp ik het goed dat ze op een pedaal staan om erbij te kunnen en dat je zo ook ratten en muizen bij het voer voorkomt?
 6. Interessant topic! Ik zou zeggen dat het stikstofprobleem op te lossen moet zijn door overmaat stikstof vloeibaar toe te voegen. Op een gegeven moment moet er dan wat over blijven dat bij de planten terecht komt. Probleem is alleen dat je niet weet hoeveel je nodig hebt dus is trail and error. Werk zelf ook veel met houtsnippers (ook ivm onkruid en droogte), alleen in minder dikke lagen dan jij. Ben nu met een "experiment" bezig waar ik eerst een dikke laag oudere paardenmest aanbreng met daarop dan de houdsnippers. Paardenmest is vrij arm dus ik weet niet of dit werkt maar we gaan het zien. Heb vorig jaar enkele planten boekenkool in puur houdsnippers gezet, dat ging goed maar uiteindelijk finaal mis met een groeistop. (Zag mensen op youtube op die manier werken, maar bij mij lukt het niet en jij ondervind dus ook problemen, dus ik vraag me af of dat een juist werkende methode is.) Bladbemesting die @fre3ke noemt klinkt ook erg interessant! Ga je dat proberen? Ben erg benieuwt naar de voortgang van dit stuk en of er verbetering te behalen valt!
 7. Basilicum wil niet kiemen! Zakje met drie soorten in 1.. Vorig jaar lukt het wel dus denk dat het niet aan mij ligt maar dat het zaad gewoon te oud is? Augurk wil ook niet, denk ook te oud zaad helaas. Twijfel of ik nog snel ergens een nieuw zakje haal.
 8. Haha, teveel water kan natuurlijk ook ja. Als deze takjes eraf kwamen verwacht ik wel dat hij vanuit de wortels herstelt als je hem wat laat drogen en inderdaad in een pot met afwatering zet! Voeding zou ik dan mee wachten tot er weer wat leven in zit, want uit de nieuwe grond haalt hij dan ook voeding de eerste tijd.
 9. De nutriënten uit de druivenpoep en de bananenschil zullen niet direct beschikbaar zijn voor de plant want deze moeten eerst nog afgebroken worden. Heeft de plant nog wel enige levende delen of is hij echt helemaal dood? En zo ja, vergeten water te geven of is de plant langzaam steeds slechter geworden? Ik zou de plant allereerst verpotten in een grotere pot met extra nieuwe grond. Dan eventueel wat vloeibare mest toevoegen (staat op de verpakkingen hoeveel per hoeveelheid water etc.)
 10. De beste manier om rozenwater te maken is de kroonbladeren uit te koken en de stoom via condensatie op te vangen. Dat kost vrij veel tijd tenzij je echt een destilleer constructie bouwt (wat ook best leuk is). Ik kook zelf gewoon de blaadjes met deksel en als de blaadjes de kleur kwijt zijn zeef ik het water en gebruik ik dat. Kijk wel even welke roos je gebruikt, kan me voorstellen dan de ene beter werkt kwa inhoudelijke stoffen dan de ander.
 11. Ontzettend naar Mellie, sterkte voor jou en je kinderen! Is de marek getest of stelde de dierenarts diagnose op beeld? Mag ik de tip geven terug contact et de dierenarts op te nemen, want je hebt nu kuikens zitten toch? Het is zeer besmettelijk voor zover ik de stof goed heb bestudeert. Ga je de kuikens laten enten?
 12. @rorror Ik snap wat je bedoelt met de vergelijking, maar was vooral benieuwt of Mellie hetzelfde ziet wat ik zie bij de kip in het echt. Dit omdat foto's soms door lichtinval verkeert te interpreteren zijn als het om de kleur gaat. 😉
 13. Sand&Oak

  Voorstellen

  Welkom! Leuk zo zo'n voorstel tuin filmpje!
 14. Haar kam lijkt op de foto blauw te verkleuren, kan dat Mellie? Kan komen door zuurstof tekort. Ademt ze ook raar? Je kan proberen of ze met een spuitje iets suikerwater aan wil nemen om weer iets haar energie hoger te krijgen. (Alleen niet dwingen want als het in de longen loopt is niet goed!) Bol zitten en oogjes dicht betekend wel dat ze echt al slecht is, kippen geven het vaak laat aan. Hoop dat de dierenarts nog iets kan doen!
 15. Door geplukt gras zou alsnog kunnen als het als prop is blijven zitten van langer geleden en nu gaat ontsteken/reageren. Het hoeft niet bij elke kip een probleem te geven hoor, veel kippen hebben geluk, maar zelf neem ik het risico niet meer! Wat je kan doen is pollen gras uittrekken met wortelkluit, zodat ze daar zelf stukjes af kunnen pikken. Als een koppelgenootje dat in dezelfde groep zat Marek had zou het wel kunnen, daar worden ze vaak als kuiken mee besmet. Legt deze kip al eitjes? Vaak gaan ze met marek de echte verschijnselen krijgen op het moment dat ze aan de leg gaan (maar ik twijfel ook of het daar genoeg op lijkt.) Om de krop te voelen kan je prima bij een andere kip voelen ter vergelijking! De anatomie is gewoon hetzelfde, al zal het per kip grootte iets verschillen hoe groot de krop kan worden. Maar als je bij een paar andere kippen even goed voelt dan weet je in ieder geval wat je voelt en hoe vol ze bij de anderen zitten!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...