Guidosmiths Geplaatst: 31 januari 2012 Share Geplaatst: 31 januari 2012 Ingrediënten: Glutenvrij gerecht voor 4 personen 300 gram rijstvermicelli ( bv. Xianglong Vermicelli 100 g, zie foto) Deze kan je vinden in de meeste Toko’s of aziatische supermarkten in België en Nederland. Andere merken voldoen evenzeer. Rijstvermicelli is glutenvrij. 400 gram gemengd gehakt 5 teentjes look Verse gember Chili flakes of sambal Lente-uitjes 6 eetlepels arachide-, zonnebloem- of koolzaadolie Sojasaus Werkwijze: Laat de vermicelli ongeveer 1 uur weken in water op kamertemperatuur. Controleer af en toe en giet de vermicelli af als hij beetgaar is. Versnipper de teentjes look en een stukje gember fijn tot een groffe mengeling. ( zie foto ) Snij de lente-uitjes in fijne reepjes. Niet zo fijn als de look en gember. Verhit de olie in de pan of wok tot deze begint te roken. Gooi je look-gembermengeling in de pan en voeg dan direct het gehakt toe. Belangrijk hierbij is dat de olie het aroma van de gember en olie opneemt maar deze niet verbrandt. Wees dus snel. Gebruik voldoende olie. Roerbak het gehakt fijn en meng goed met de gember en look. Voeg terwijl een eetlepel chili-flakes of een flinke lepel sambal toe. Afkruiden met zout , een scheut sojasaus en eventueel zwarte peper. Voeg de lente-uitjes toe net voor het gehakt goed doorbakken is. Als laatste voeg je de vermicelli toe en roer je het geheel door elkaar zodat alle smaken zich goed mengen. Opdienen met rijst en eventueel een groentengerecht Quote A Hot pepper a day , keeps the docter away ! Peperzaden kopen ? http://www.peperzadenwinkel.be Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.