Geplaatst: 20 november 20232 j potten met bonen ingewerkt, verschillende potten zit onder in de pot een wazig wit, als de pot geopend wordt kom er een zurige lucht uit, is dit nog eetbaar, weet iemand waardoor het komt, de potten zijn hermetisch gesloten met veel kracht openen foto van de onderkant bij gesloten, breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 3 december 20231 j Schijnt te maken te hebben met overbemesting. Dat heb je meer dan 10 jaar geleden ook al eens gevraagd. 12 december 20231 j aangepast door speets "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 5 december 20231 j Auteur Hallo, bedankt voor Uw opmerking, wij werken al heel lang sinds 1975, het komt soms voor bij enkele jaren dat dit witte spul in de flessen zit, de laatste 7 jaar geen last en nu opeens wel heb 15 flessen weggegooid om dat we bang waren voor botulisme de rest van de flessen 22 stuks mankeerde niets vandaar mijn vraag of iemand anders daar ook last van heeft en misschien een oplossing weet. M.v.g. G erhard breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 5 december 20231 j Ik zou ze ook niet eten Gerard. Heb je ieder jaar dezelfde soort bonen of dit jaar misschien een ander ras? Zo jammer van je werk😟 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 5 december 20231 j Auteur Hallo, we hebben altijd westlandse dubbele bonen, het gekke is dat er veel potten gewoon goed zijn en andere jaren geen last hebben gehad, ik heb 300 m2 tuin en verdeeld in 4 vakken zo tuinier ik om de 4 jaar de bonen op dezelfde plek , ook de bemesting gaat zo rond, de bemesting doe ik met 2 jaar oude schapenmest, waar ik de bonen op verbouw heeft dus 4 jaar geen bemesting m.v.g Gerhard breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 11 december 20231 j Ik kan niks verzinnen helaas. Alleen dat een batch potten misschien anders behandeld/ schoongemaakt is voor het vullen. Of ander gebruik van water, wel/ niet gekookt? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 11 december 20231 j Bonen schijnen stomweg slecht te wecken te zijn. Iemand die bijna beroepshalve weckt, doet 't gewoon nooit. Ik vries ze dan ook maar gewoon in. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 12 december 20231 j Auteur Het lijkt net of de bonen zijn gaan vermenteren net als zuurkool het ruikt ook zo een beetje zuur, wij durven ze niet te eten wij zijn bang voor dat het sporen van een bacteriële besmetting is. breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 12 december 20231 j Auteur De potten zitten wel heel goed gesloten ik moet soms een tang pakken om ze te openen breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 19 januari 20241 j Wittige neerslag onderin een weckpot bonen op zich hoeft geen probleem te zijn als de bonen verder goed ruiken. Dan is dat witte spul zetmeel, kan geen kwaad. Als de bonen zurig of anderszins 'raar' ruiken, dan zit er een ongewenst micro-organisme in dat de weckprocedure overleefd heeft. Weggooien en pot en ring heel goed schoonmaken! Mijn bonen laten zich uitstekend wecken. Heel af en toe hebben we een slechte pot maar meer dan 90% is prima. Verse boontjes zijn het lekkerst, geweckte boontjes zijn next best. Bevroren boontjes zijn acceptabel in ministukjes in een saus of zo, maar niet om 'kaal' te eten.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.